Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Nimbus CD

Hittade ett odds som jag tycker var lite för bra för att hoppa över, även om det är på en häst som jag inte riktigt tagit till mig.

Loppet
Ina Scotts Ära, fyraåringslopp med ett så högt förstapris som 300 000. Ligger ju rätt nära andra fina fyraåringslopp i tiden och därför kanske inte det bästa startfältet även fast priset är så fint. Loppet går över 2140m på Mantorps travbana. Värt att notera är ju att upploppet bara är 177m långt, vilket gynnar framförallt spetshästarna.

Hästen
4 Nimbus CD är en speedig häst som tampats mot de bästa i årskullarna under sin karriär. Är ju ruskigt snabb på en kort strecka och i kvalet till kriterier förra året så sprang hästen 06,3 i 400m. Inte riktigt fått till de i loppen med de stora prispengarna och känslan är ju att hästen kapacitetsmässigt framförallt på medeldistansen inte är lika bra som de bästa i kullen.

Motståndare
6 Call Me Keeperär jag rätt övertygad om är bästa hästen i fältet. Redén håller denna häst riktigt högt. Har hittills matchats väldigt försiktigt och Daniel är tydlig med att detta lopp inte på något sätt är speciellt viktigt ,utan bara ett i ledet mot det stora målet, Derbyt. Skor på och öppet huvudlag är aviserat och dessutom kommer man satsa på en felfri avgång i första hand. Kommer därför förmodligen hamna en bit bak i fältet i starten. Ska absolut inte nonchaleras och kan vinna från alla positioner. Men detta scenario gör att hästen absolut känns mindre het imorgon och dessutom ökar chansen för en spetsande Nimbus CD.

1 Rod Stewart är favorit just nu men det kan jag inte tänka mig står sig vid spelstopp. Hårt betrodd förmodligen på andra platsen i Italienska derbyt förra året och att det är hästen som tjänat mest pengar i fältet. Är dock inte speciellt snabb ut och riskerar att fastna invändigt. Årsdebuterar dessutom nu och vid tidigare svenskstarten imponerade hästen inte direkt. Inte speciellt intressant som hårt spelad.

Bakom dessa är det framförallt 8 Remo Gas , Carelin och Rosso Pomodoro som är mest intressanta. Är inte helt borta vid fina löpningsförlopp även om ingen av dom har speciellt bra utgångslägen.

Löpningsförloppet
Nimbus CD är ruskigt snabb bakom bilen och här blir det till största sannolikhet ledningen. Per Nordström kommer då också att köra där. Just eftersom det värsta motbudet kan hamna väldigt långt bak från start och det inte är helt säkert hur pass offensivt Redén tänker köra så ökar chanserna för min rek att vinna detta från ledningen. Den andre väldigt betrodda hästen Rod Stewart riskerar ju att fastna invändigt från detta läge vilket såklart också skulle vara gynsammt för Nimbus.

Sammanfattning/Värdering
Jag ska vara ärlig och säga att Nimbus inte är någon direkt favorit. Jag håller honom dessutom som bättre på kort än dagens medeldistans. Det som ändå gör spelet intressant är att det finns klara frågetecken som jag ser det på andra betrodda hästar i fältet. Dessutom är det extremt sannolikt att hästen sitter i ledningen, vilket är extra gynnsamt på en bana som Mantorp där upploppet är kort. Expekt sticker ut och ger oddset 4.50 på Nimbus som vinnare. För att motsvara oddset behöver hästen vinna 22,22% av gångerna. Det tror jag absolut att hästen gör. Min egna värdering är att hästen vinner minst 25% av gångerna, vilket motsvarar 4.00 i odds. Det är nästan räknat i underkant med tanke på hur viktigt ledningen är just nu på de fina sommarbanorna.

För att se tidigare rekar och resultat:
https://www.sharps.se/spreadsheet/30366

För att se resultat över alla bokförda spel:
https://www.sharps.se/spreadsheet/28644

Lycka till!
Trav

Nimbus CD

  • Postad:
    31 maj 2014
    01:22
  • Rekare: NicklasJ
  • Spel: 1 1
  • Insats: 1,00
  • Odds: 4,50
  • Info: V75-6 Mantorp
  • Spreadsheet: Rekade spel
  • Bolag: Expekt
  • Datum:
    31 maj 2014
    16:23
  • Sport: Trav
  • Land: Sverige
  • Liga: Trav
  • Period: Vinnare

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

NicklasJ 2014-06-01 00:44

Kan också tillägga att strykningen på 3an var väldigt olycklig för reken. Med de nya förutsättningarna som strykningen gav så hade jag haft en annan värdering som varit lägre.

NicklasJ 2014-06-01 00:38

Nja jag trodde den skulle ha bättre chans än 22% med tanke på att det vara garantispets. Mycket på grund av att Redén lät väldigt defensiv på förhand och att 1an skulle fastna invändigt. De andra bra hästarna förutom dessa två hade spår 8,9 och 12. Trodde på grund av detta att det fanns möjlighet till att få slarva bort en bit av loppet i ledningen. Men när det blir som det blev nu när först Adrian kör för ledningen och så fort han tar upp så kommer nästa, ja då vinner inte Nimbus. Funderat rätt mycket över spelet i efterhand. Har svårt för att bestämma mig för vad jag tycker, man blir ju alltid lite färgad av resultatet. Det var däremot inget spel som jag bara kastade iväg utan jag la tid igår och analyserade alla de fyra spel som jag la.

persson 2014-05-31 20:08

konstig rek tycker jag, du brukar alltid ha klart för dig men denna kändes som om du var tvungen att skriva något och bara drog till med en ren chansing. nimbus har ju stumnat av sista 100 nästan varje gång [mot sämre hästar] och nu trodde du att den skulle vinna detta? du brukar vara bättre!

NicklasJ 2014-05-31 16:36

Spetsade som förväntat och svarade även ut lill Koljini som provade enda in i första sväng. Släppte sedan när Erik påpassligt satsade för ledningen när Adrian gick ner i rygg. Inte så mycket att säga om det. Hästen hade inte vunnit om man blivit tvungen att svara ännu en häst över medeldistansen. Snygg styrning av pålästa Adielsson som insåg detta och gasade på. Slutade sedan 4-5a eller något sånt från rygg ledaren och var aldrig segeraktuell. Riktigt fin italienare som Stig-H fått i Remo Gas.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td