promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Real Madrid (n) – Sevilla

UEFA Supercupen anno 2014, Champions League mästarna Real Madrid möter Europa League mästarna Sevilla i vad som brukar vara den riktiga kick-offen till den härliga fotbollshösten!

Jag tror det kan bli en målrik historia, och det finns många anledningar att tro så.

Real Madrid har kanske gjort ett av Europas mest spännande transfer fönster när man plockat in skyttekungen ifrån VM i James Rodriguez, världsmästarn Toni Kroos och Keylor Navas som vad jag förstått är tänkt som förstemålvakt, konkurrerar alltså ut legenden Casillas och Milan-flyktade Diego Lopez som båda har vunnit La Liga åt Real, och han gjorde det nästan utan att ha spelat en match för laget (med tanke på hur omständigheterna sett ut runt målvaktscirkusen i Real).


Real verkar starta såhär idag:

Casillas i mål, Pepe och Ramos flankeras av Carvajal och Coentrao.
På sittande mittfält så hittar vi Modric och alldeles bredvid honom har vi Kroos. Sedan har vi en offensiv 3-1 längst fram där James Rodriguez spelar i mitten mellan Ronaldo och Bale. Längst fram har vi spetsen i Benzema.
Det är väl nästan det bästa som Real kan ställa upp med (och extremt offensivt dessutom). Real Madrid har ju ett nytt spelsystem till i år för att passa in alla offensiva spelare, det har än så länge inte burit frukt då träningsmatcherna har slutat med 3 förluster och 1 vinst på övertid. I samtliga matcher har Real släppt in minst ett mål och det är tydligt att man låter defensiven vara lite öppen för att spela en attraktiv fotboll.


En annan anledning som gör att jag tror på överspelet är att Xabi Alonso saknas. Det kommer att finnas luckor bakom Modric som är en mer offensiv sittande mittfältare, och Sevilla är ett kvickt och listigt lag med många bra offensiva och framförallt snabba, djupledslöpare. Bacca lär starta på topp om han är fit (Gameiro är skadad) och får han springa emot framförallt Pepe men även lite klumpige Ramos så kan han absolut skaka fram chanser.

Om Bacca inte kan spela blir det förmodligen Iago Aspas ifrån start på topp. Jag är kluven till Aspas då jag inte tycker han har några speciella egenskaper som gör honom till en bra anfallare men samtidigt har han ju varit bra i Spanien förut, och han har dessutom revansch att utkräva på brittisk mark efter floppen i Liverpool så att matchen spelas i Cardiff är ett plus om han startar. Nytt lag, nytändning kan vara ett annat.
Även Reyes om han startar är kvick i djupled.

Att inget av lagen har hemmaplan kan båda hämma och främja offensiven, men eftersom jag inte kan se hur Real ska spela defensivt med sin uppställning, så kommer ju kontringar att uppstå för Sevilla även om dem börjar lite djupare ner.

Real Madrid kommer förmodligen ha fördelen på läktarn.

Sevilla har gjort ett sämre transferfönster och blev av med bl.a. lagets bäste spelare i Rakitic, som gick till Barca. Hans passningar och offensiva spel blir svårt att täcka upp för med Denis Suarez ifrån Barcas B-lag, en polack ifrån Reims (Grzegorz Krychowiak) och några andra "strö"-spelare.

Man har däremot gjort en ganska stark försäsong med vinster emot bl.a. Hertha Berlin och Fenerbahce. Man har gjort mål i 6 av 7 matcher, varav 2 mål vid 5 av dem tillfällena (endast mållösa i en oavgjord match emot Lyon).

Sist men inte minst; INBÖRDES MÖTEN. Det har säkert alla koll på vid det här laget: går man tillbaks 10 matcher lagen emellan så får vi ett trevligt snitt på 4.2 mål per match. Då innefattar det förvisso en 7-3 match och 2 stycken 2-6 matcher, men 4 av dem 7 senaste har gått över linan, och 2 har slutat på exakt 3. Endast 1 har slutat under 3 mål.

Spelar överspelet med gott samvete, finns till 2,0 (med halva insatsen tillbaka på precis 3 mål) på Pinnen och det spelas med 3 a v5 units.
Fotboll

Real Madrid (n) – Sevilla

 • Postad:
  12 aug 2014
  16:16
 • Rekare: tompa87
 • Spel: ÖVER 3.25
 • Insats: 3,00
 • Odds: 2,00
 • Bolag: Pinnacle
 • Datum:
  12 aug 2014
  20:45
 • Sport: Fotboll
 • Land: Europa
 • Liga: UEFA SupCup
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

tompa87 2014-08-12 19:31

Ja just! Han verkar ju vara i sitt livs form med, jävlar vad han lagt på sig massa!

forbannat 2014-08-12 19:22

Bale har hemmaplan, testas som målskytt till 2.25

tompa87 2014-08-12 19:11

Den har jag med!

supercore 2014-08-12 18:22

det är bättre att spela real med handikap
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo