promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Skövde – Ricoh

I den näst sista omgången av Elitserien ställs Skövde mot Ricoh hemma i Skövde. Det är en väldigt viktig match för Skövde som kan nå slutspel, men även hamna i ingenmansland samt även riskerar att behöva kvala sig kvar i handbollens finrum. För Ricoh är situationen annorlunda då de endast har 17 poäng och kommer att få kvala sig kvar i Elitserien. Därmed ligger fördelen av motivation enligt mig hos Skövdelaget.

Skövde är starka på hemmaplan och har denna säsong spelat 14 matcher på hemmaplan och vunnit 9 av dessa. Laget har tagit 19 poäng på hemmaplan denna säsong och är därmed det 6:e bästa hemmalaget i serien. Skövde har fyra vinster och en oavgjord på de fem senaste hemmamatcherna. De är obesegrade i åtta raka matcher på hemmaplan vilket verkligen är imponerande. Segrar mot lag som IFK Kristianstad, Lugi, Alingsås, Hammarby och Malmö är starka papper. Laget har dessutom redan slagit Ricoh på hemmaplan en gång denna säsong, nämligen den 30/9 – 2014 då de besegrade Ricoh med 27-19 och alltså klarade dagens lina med marginal. I Skövdes fem senaste hemmamatcher har de vunnit med minst tre mål i 4 av dessa. Sett till de 10 senaste hemmamatcherna har laget vunnit med minst tre mål i sex av dessa.

Ser en till dagsformen på Skövde så är den god trots den stora förlusten senast i Eskilstuna där Guif blev en för tuff uppgift för Skövde som förlorade med 33-18. Det är främst på hemmaplan som Skövde har spelat bra den här säsongen. Nu är det upp till laget att visa hemmapubliken att de hör hemma i ett slutspel och inte i ett kval.


Ricoh är det tredje sämsta laget i serien sett till deras prestationer på bortaplan. Med 14 matcher spelade har de förlorat 11 av dessa och endast lyckats vinna två. Totalt har de bara tagit fem poäng på bortaplan denna säsong. Ricoh har förlorat de fem senaste matcherna som de spelat på bortaplan och förlorat med minst tre bollar i fyra av de fem senaste bortamatcherna. Sett till de 10 senaste bortamatcherna har Ricoh förlorat 8 av dessa och förlorat med minst tre bollar i sex av dessa 10 matcher. Laget har förlorat med minst tre bollar på bortaplan mot Önnered, IFK Kristianstad, Drott, Sävehof gånger två, Redbergslid, Alingsås, Hammarby och SKÖVDE. Jag håller personligen Skövde på hemmaplan som en svårare uppgift än Drott, Önnered och Sävehof på bortaplan. I alla fall sett till den här säsongen.


Dagsformen för Ricoh är inte alls bra och laget har förlorat 9 av de 10 senaste matcherna. Kanske är det så att de tappat motivationen och är inställda på det kommande kvalet. I den senaste matchen laget spelade så åkte de på stryk hemma mot Ystad IF som vann med klara 23-18. Enligt mig ska Skövde ha en bra chans att vinna mot Ricoh med minst tre bollar på hemmaplan, speciellt om exempelvis Ystad IF slår Ricoh med hela fem mål på bortaplan. Nu kan vi ju självklart inte enbart resonera så kring ett bet men det är ett exempel på vilken stor chans jag tror att Skövde har att slå Ricoh idag.

Enligt mig är det klasskillnad mellan lagen. Inte bara det faktum att Ricoh är nykomlingar i Elitserien utan även att Skövde är väldigt starka på hemmaplan. Ovanpå detta så har Skövde motivationsfaktorn på sin sida då Ricoh som sagt inte har något att spela för utan redan kan sikta in sig på det kommande kvalet. Skövde kommer att kämpa med blod, svett och tårar för att plocka de livsviktiga två poäng som finns att plocka i dagens match.


Jag lirar utan att tveka Skövde -2,5 @ 1,75 och investerar 6/10 units på detta spel.Ett till spel i matchen som jag tror mycket på är ö 49,5 mål i matchen @ 1,87 på Unibet. Eftersom detta inte är mitt huvudspel i matchen så ger jag det endast en kortare motivering nedan.


Skövdes hemmamatcher har slutat med ö 49,5 mål i hela 11 av 14 matcher. Lagets hemmamatcher slutar i snitt på 53,5 mål. Dessutom anser jag att det faktum att laget spelar för att nå slutspel innebär att laget förmodligen kommer att köra på med ett bra tempo redan från början för att gå för en väldigt viktig vinst.

Ricohs bortamatcher har slutat med ö 49,5 mål i 8 av 14 matcher. Sett till deras 10 senaste bortamatcher så har 7 av dessa slutat med ö 49,5 mål. En faktor som jag tror kan gynna mitt tips är att Ricoh som sagt inte har någon press på sig då de redan är klara för kvalserien och kan därmed spela avslappnat matchen igenom och kanske chansa på en del kontringar.

Det som talar emot är att den senaste gången lagen möttes i Skövde så slutade det ju med vinst för Skövde med 27-19 och alltså endast 46 mål i den matchen. Jag tror dock att Ricoh lyckas göra mer än 19 mål den här gången och Skövde kan göra minst 27 mål även i den här matchen.Det kan vara så att jag hittar ett tredje spel som jag gillar. Om så är fallet lägger jag in det under kommentarer med en kort motivering.


Mina spel i matchen är alltså:

Skövde -2,5 @ 1,75 med 6/10 units
Ö 49,5 mål i matchen @ 1,87 med 4,5/10 units


Följ mig gärna på twitter för fler spel och diskussioner @WestherAnton
Spreadsheet för mina rekar här på rekatochklart: http://www.spreadsheet.se/westahbalonmano


Nu kör vi! Kämpa Skövde!

/Draxxler
Spela på Bet365 och få Se bonus här
Handboll

Skövde – Ricoh

  • Datum:
    29 mar 2015
    15:59
  • Sport: Handboll
  • Land: Sverige
  • Liga: Elitserien
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Draxxler 2015-04-01 12:13

Tack så mycket Trinity! Härligt att du ryggade och att det gick in

Idag har jag lagt ut en ny rek som är till matchen Redbergslid mot HK Malmö. Ta gärna en titt om du har tid och lust!

Ha det!

Trinity 2015-03-29 14:45

Tack för en finfin rek!
Tog rygg på överspelet, Blev Ö 48,5 mål till oddset 1,8ggr och 200 kr på bet365.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td