Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Qviding – Öster

Detta gäller alltså mötet Qviding-Öster i Division 1 Södra där hemmalaget efter 7 omgångar huserar på plats 5 med 12 poäng och bortalaget intagit plats 3 i serien med 13 poäng.

Qviding inledde serien trevande med två 0-0- matcher. Sen tvålade man till serieledarna Trelleborg med 1-2 borta. Efter en riktig plattmatch mot ÖIS har man hittat formen igen och slog Kristianstad hemma med 2-1 (vann avsluten med 12-5) och nu senast seger mot Husqvarna borta med 0-2. Tränaren Bosko Orovic om spelet som ledde fram till målen:
"– Riktigt vackert och så jag vill att vi ska spela. Vi hade dessförinnan haft en chans som tog i ribban, en boll på mållinjen, så det var helt välförtjänt.
– Samma sak som vid första fullträffen. Metodisk uppbyggnad, många passningar inom laget och väntan på det läge vi söker."
Känslan i den skadefria truppen borde vara positiv vilket bekräftas av tränaren i en intervju igår fredag:
"– Vi har en bra träningsvecka bakom oss, ett riktigt bra go i gänget och ett flertal spelare som är tillbaka efter skador. Jag har till och med problem att ta ut en trupp. Då kan ju var och en förstå hur svårt det är att plocka ut en startelva."

Vid första anblicken talar mycket för ett starkt Öster. Man ligger som sagt trea i serien och är det bästa bortalaget hittills med imponerande 10 poäng från 4 matcher.
Skrapar man lite på ytan hittar man emellertid en hel del som talar emot smålänningarna.
I de fyra bortamatcherna har man mött de tre bottenlagen Landskrona, Lund och Norrby. I matcherna mot Landskrona och Norrby fick man med sig mycket mer än man förtjänade, hemmalagen vann avsluten med 7-3 resp 15-6. Inte ens mot Lund skapade man särskilt mycket utan vann avsluten med endast 0-5.
På pappret ser Örebro onekligen ut som det starkare laget, man har fortfarande kvar en stomme med rutin från både Allsvenskan och Superettan. Men Växjölaget har haft svårt att hitta rätt med startelva och spel. I de sju inledande matcherna har man inte startat med samma elva någon gång. Ingen av målvakterna har kunnat träna ordentligt de senaste veckorna; man lånade in en reservmålvakt från Halmstad som fick stå näst senaste matchen och ordinarie målvakten stod visserligen senaste matchen men ingen av alternativen mellan stolparna är matchtränad.
Laget kommer från två kallduschar i rad i seriespelet. Näst senaste matchen, hemma mot Höllviken, förlorade man med 0-1 trots att man vann avsluten med 8-4 (dock inget avslut från innanför straffområdet).
Trots spelövertag och 7-11 i avslut senaste matchen (borta mot Oskarshamn) lyckas Öster inte vinna utan åkte på ett sent baklängesmål till 1-1.
Rutinerade kvartetten Matteo Blomqvist-Zampi, Josef Elvby, Isaac Shaze och Patrik Bojent saknades senast och om de saknas även till helgen (vilket de två förstnämnda iallafall gör) är det ett avbräck i alla lagdelar.
Öster spelade en match i tisdags, mot division 4-laget SUFstars Växjö i Hyundai cup. Man startade med ytterligare en ny startelva ur ordinarie truppen. Kommer ha en match mer i benen och en uppladdning mer i huvet än Qviding på lördag. Dessutom övertygade Öster inte; enligt egna hemsidan fick man jobba väldigt hårt för 1-0-segern.

Alltså: Ett hemmalag med positiv känsla i truppen och formen på väg uppåt mot ett bortalag med besvikelse i truppen och nedåtgående form? Qviding har skapat fler avslut i sina tre hemmamatcher än Öster gjort i sina fyra bortamatcher, och då har Qviding mött bättre motstånd. Tycker att de som favoriserar Öster i denna match väger in för mycket av 'truppen på pappret' och bortaformen.

Tycker det finns stort värde i att spela den raka ettan på Qviding till alla odds över 3.
Spela på Bet365 och få Se bonus här
Fotboll

Qviding – Öster

  • Datum:
    30 maj 2015
    16:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: Sverige
  • Liga: Division 1 Södra
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Calatan 2015-05-30 17:15

Mycket märkliga oddsrörelser idag, vid lunch var den raka ettan uppe och nosade på 5 trots att inga nyheter utöver det jag redogjort för framkommit. Enda jag kan tänka mig tillkommit till Qvidings nackdel är att det regnat kraftigt under förmiddagen vilket skulle kunna störs hemmalagets kortpassningsspel. Men nån timme före matchstart klarnade det upp och torkade ganska fort. Passade på att spela ytterligare 2,5 units till 4,75. Ser ju onekligen bra ut i halvtid.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td