Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Sandefjord – Odd

I norska högstadivisionen möts bottenlaget Sandefjord och sjätteplacerade Odd i en match som vid en första anblick ser ut som en given seger för bortalaget. Tio tidningar t ex tippar följaktligen 0-0-10 och jag tror att oddsen kommer krypa än mer i bortalagets favör ju närmare lördagen vi kommer.
Men: jag tycker att tabellen lägger ut en dimridå och att det finns värde i att spela mot en bortaseger.
Hemmalaget har haft tuffast möjliga motstånd de senaste matcherna men stått upp bra i hemmamatcherna hela säsongsinledningen. Hade kunnat få med sig mycket fler poäng med lite mer flyt. Gott gry i truppen och gyllene tillfälle för revansch.
Bortalaget har inte kommit upp i förväntad kapacitet och är ineffektiva och saknar riktig skärpa på bortaplan. Besvikelse och begynnande frustration i truppen.

Min rek gäller således i första hand ett Asian Handicap +0,5 med medellåg insats på hemmalaget Sandefjord (men även den raka ettan med låg insats är intressant).


Sandefjord är nykomlingar i högsta ligan och sett till tabellen så är formen och prestationen onekligen usel: 2 vinster, 9 förluster och totalt -19 i målskillnad på de 11 inledande matcherna.
Skrapar man lite på ytan finns det dock en del som talar till Sandefjords fördel.

De fyra senaste matcherna har man mött samtliga de formstarka topp-fyra-lagen och endast mäktat med att göra 2 mål samtidigt som man släppt in hela 18 mål, vilket gör att formkurvan pekar brantare nedåt än en svart backe i fjällen.
De svåra bortamatcherna mot ligaettan Rosenborg, ligafyran Molde och ligatvåan Stabaek är inte så mycket att säga om egentligen, ganska logiskt med storstryk.
Men de två senaste hemmamatcherna är intressanta.
Den 10 maj mötte man mittenlaget Aalesund och fick stryk med 1-3. Sett till antal avslut var det dock helt jämnt: 16-16. Även spelmässigt var det jämnt, 47-53 i bollinnehav, och matchen kunde lika gärna tagit en helt annan vändning: Sandefjord tog ledningen med 1-0 och hade efter det både skott i stolpen och skott i ribban.
Även i senaste hemmamatchen, mot ligatrean Vålerenga, var det jämnare än resultatet anger. Sandefjord fick visserligen stryk med 0-3 men avsluten summerades till 15-15 och bollinnehavet till 58-42. Vid ställningen 0-1 har Sandefjord ett skott som räddas på mållinjen, vid 0-2 har man ett skott i ribban, ett skott i stolpen och en nick som räddas precis på mållinjen; minuterna senare får bortalaget en straff istället och fastställer 0-3.
Överlag är Sandefjord ett betydligt bättre hemmalag än bortalag. På bortaplan har man 6 raka förluster och på hemmaplan hittills 2 vinster och 3 förluster. Förlusterna mot Aalesund och Vålerenga kunde som sagt med lite bättre flyt slutat helt annorlunda. Även i den tredje förlustmatchen hemma, mot ligafemman Viking den 30 april, kunde poängen lika gärna ha fördelats på annat sätt. Sandefjord vann avsluten med 17-12 och bollinnehavet med 58-42.

Trots den tuffa inledningen på säsongen verkar Sandefjord vara vid gott mod. Inför senaste hemmamatchen sa assisterande tränaren:
-Noen snakker om seks tap på rad. For oss betyr ikke dette noe. Vi vet vi har vært på høyde med motstanderen, gjerne bedre også, i flere av kampene til nå i år. Det handler om å bli litt bedre, litt råere.

Ska Sandefjord någon gång vända säsongen till något positivt så är nu ett gyllene tillfälle. Efter tuffast möjliga avslutning på maj - matcher mot de fyra topplagen varav tre på bortaplan - kommer nu mer beskedligt motstånd på hemmaplan. Jag tror att känslan hos Sandefjord är mest revanschlust, man vill definitivt visa att man är bättre än tabelläget.

Som en parentes kan flikas in att alla 6 av Sandefjords poäng har kommit hemma på naturgräs mot lag som själva spelar på konstgräs; även Odd spelar på konstgräs.

Truppen är så vitt jag kan förstå skadefri. Kaptenen Alexander Gabrielsen är tillbaka efter avstängning och har således fått lite extra vila.

Odd var på förhand tippat som ett av topplagen i år efter den överraskande bra tredjeplatsen förra säsongen.
Man har inlett ok med 4 segrar, 5 oavgjorda och 2 förluster på de inledande 11 matcherna (totalt +4 i målskillnad). Tre av segrarna kom i de tre inledande matcherna, sen har det gått knackigare.

Mycket i bortalaget kretsar kring offensiva mittfältaren Jone Samuelsen, som var Tippeligans bäste spelare förra säsongen. När Samuelsen var i form och hade flyt gick det väldigt bra för Odd, när han var ur slag gick det betydligt sämre även för laget.
Odds bästa period förra säsongen var de första 22 omgångarna. På dessa matcher gjorde Samuelsen 9 mål och fick 6,1 i snittbetyg hos Verdens Gang. På de första 11 matcherna denna säsong har Samuelsen bara gjort 1 mål och fått 5,4 i snittbetyg hos VG (vilket ju ligger närmare snittbetyget 5,1 från 2013 då Odd gjorde en ganska medioker säsong).

De fyra senaste matcherna har Odd bara mött lag från den nedre halvan i tabellen och facit är en vinst mot niondeplacerade Strömgodset följt av oavgjort mot bottenlagen Haugesund, Tromsö och Aalesund. I 0-0-matchen hemma mot Haugesund vann Odd bollinnehavet med 63-37 och avsluten 21-9 men avslut på mål vann bortalaget med 2-4. I 2-2-matchen borta mot Tromsö vann Odd bollinnehavet med 38-62 men förlorade avsluten med 12-8. I 1-1-matchen hemma mot Aalesund vann Odd bollinnehavet med 55-45 och avsluten med 17-15 men gästerna var vassast när det kom till avslut på mål: 4-6. I denna den senaste matchen drog Odd på sig två sena varningar; i 75:e minuten för protest och i 90:e för en helt onödig neddragning. Inget som påverkar i form av avstängning men ett tecken på frustration i truppen?
Inte i någon av de fem bortamatcherna har Odd vunnit både antal avslut och antal avslut på mål, och då har man mött blandat motstånd inkl Bodö/Glimt och Tromsö på nedflyttningsplats.

Truppen är så vitt jag kan förstå skadefri.


Alltså:
Tycker det finns värde i att spela Sandefjord +0,5 (AH) till alla odds över ca 1,7 samt den raka ettan på Sandefjord till alla odds över ca 4,4.


EDIT 2015-06-04:
Både Sandfjord och Odd spelade cupmatcher igår onsdag och slog ut på pappret mycket sämre motstånd. Enligt Odds hemsida saknades flera spelare i cupmatchen p g a skavanker och följande är tveksamma till truppen på lördag: Olivier Occean, Jone Samuelsen, Ole Jørgen Halvorsen, Jarkko Hurme, Fredrik Nordkvelle och Frode Johnsen. Samtliga är mer eller mindre ordinarie i startelvan och skulle alla 6 saknas på lördag är det ett jätteavbräck för Odd. Saknas bara 3 är det fortfarande ett avbräck och jag väljer att redan nu höja mina insatser något: från 3 units till 3,75 units på Sandfjord +0,5 AH och från 1 unit till 1,25 units på den raka ettan.
(Skulle det vara så att fler än tre av dessa saknas i truppen på lördag kommer jag förmodligen höja insatserna ytterligare till 4,5 units resp 1,5 units.)
Spela på Bet365 och få Se bonus här
Fotboll

Sandefjord – Odd

  • Datum:
    06 jun 2015
    18:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: Norge
  • Liga: Tippeligaen
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Calatan 2015-06-06 20:41

Tja, nära skjuter ingen hare. Matchen slutar 0-1. 48-52 i bollinnehav och 10-8 i avslut, Odd räddar ett friläge i slutminuterna.

Calatan 2015-06-04 12:11

Uppdaterade reken med ev skador i Odd.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td