Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Derby County – Cardiff City

Vi första anblicken ser det kanske ut som en promenadseger för det formstarka hemmalaget mot ett bortalag med utdragen måltorka.
Jag tycker dock att Derby är för stora favoriter i mötet med Cardiff och finner värde i att med medelhög insats spela på att bortalaget får med sig minst en pinne.

Huvudspel:
2015-11-21 16:00ChampionshipDerby County vs Cardiff City +0.5 AH FT 3.5 2.550

Det är två av seriens tre bästa defensiver som möts när båda lagen dessutom har det kämpigt med målproduktionen och avslut på mål. Tycker att resultaten 0-0 och 0-1 tillsammans har en större sannolikhet att inträffa än de ca 15% oddsen indikerar. Kul extraspel med små insatser.

Sidospel:
2015-11-21 16:00ChampionshipDerby County vs Cardiff City RESULTAT R 0-0 FT 0.5 10.000
2015-11-21 16:00ChampionshipDerby County vs Cardiff City RESULTAT R 0-1 FT 0.5 17.000


Motivering i korta drag:
  • Derby har de fem senaste matcherna enbart mött formsvaga lag från nedre halvan av tabellen. Trots detta är den goda formen i svagt avtagande.
  • Derby har en klart negativ trend när det gäller avslut på mål de fyra senaste matcherna. Kommer till avslut men färre och färre avslut går på mål.
  • Derby gjorde en riktigt svag insats i senaste matchen mot Nottingham Forest, förlust trots dominans i bollinnehav.
  • Cardiffs formkurva har en positiv utveckling; har mött lag från övre halvan i tabellen i tre av de fem senaste matcherna.
  • Cardiff spelar bra mot topplagen i serien, har en vinst och en oavgjord när man mött topp-fyra-lagen Middlesbrough och Brighton.
  • Cardiff har en klart positiv trend när det gäller avslut på mål de fyra senaste matcherna. Kommer till avslut och fler och fler avslut går på mål.
  • Cardiff har en markant förbättrad skadesituation jämfört med de senaste matcherna. Speciellt offensiven får en boost.

Motivering i långa drag:

Femteplacerade Derby är visserligen det fjärde formstarkaste laget i serien sett till de fem senaste och det näst formstarkaste laget sett till de tio senaste matcherna.
Men tittar man lite mer noggrant på de fem senaste matcherna så tycker jag inte att det är lika imponerande som man först kan lockas att tro. Derby har bara mött lag från nedre halvan av tabellen, lag som dessutom återfinns på nedre halvan av formtabellen (fem senaste).

Framförallt gjorde Derby en blek insats i senaste matchen borta mot Nottingham Forest där man trots ett bollinnehav på 66% bara kom till lika många avslut (15 st) som hemmalaget och dessutom bara satte 2 av dessa på mål. Forest hade 4 avslut på mål och var närmare ett andra mål än Derby var sitt första. Enligt Derby-sidan hos SvenskaFans: Tydligaste tecknet på att man var lamslagna var att man inte ens verkade arga eller irriterade över det erbarmligt spel som visades upp. Mängder av felpassningar, tuggummisega rörelser och dumdristiga och misslyckade soloföreställning avlöste varandra. Vi hade bollen väldigt mycket, men farten och fantasin var bortblåst.
I näst senaste matchen, hemma mot QPR, vann Derby med 1-0 utan att dominera. 54-46 i bollinnehav, 15-11 i avslut och 4-1 i avslut på mål.
Mot tabelljumbon Rotherham vann Derby med 3-0. Rotherham gjorde enligt egna tränaren Niel Redfearn en riktig plattmatch och man kan tycka att Derbys siffror borde osat utklassning. Men matchstatistiken säger 56-44 i bollinnehav, 16-6 i avslut och 5-3 i avslut på mål. Vid 1-0 hade Rotherham flera lägen att kvittera men istället satte Derby 2-0 på ett långskott.
I bortamatchen mot Huddersfield vann Derby med 1-2. 43-57 i bollinnehav, 15-17 i avslut och 6-8 i avslut på mål.
I 0-0-matchen mot Blackburn var hemmalaget Rovers närmast en vinst. 48-52 i bollinnehav, 10-10 i avslut och 3-1 i avslut på mål.

Visserligen 10 poäng på de fem senaste matcherna men Derby borde haft matchstatistiken än mer på sin sida med tanke på det rakt av svaga motståndet.
Noterbart är att de fyra senaste matcherna inneburit en klart svikande trend i avslut på mål: 2 av 15 avslut på mål, 4 av 15 avslut på mål, 5 av 16 avslut på mål samt 8 av 17 (senaste matchen först). En offensiv som börjar tröttna och/eller tappa form?

I Derby saknas sedan en match tillbaka Craig Forsyth, backen med fjärde mest speltid denna säsong, p g a långtidsskada.

Sjundeplacerade Cardiff är förvisso enbart det tionde formstarkaste laget i serien sett till de fem senaste matcherna, men det är trots allt en formkurva på uppåtgående; sett till de tio senaste matcherna är man det tolfte formstarkaste laget.
Skrapar man lite på ytan tycker jag man kan hitta en del som talar för att Cardiff har bättre chans än många tror i lördagens match. I tre av de fem senaste matcherna har Cardiff mött lag från övre halvan i tabellen och tagit imponerande 7 poäng (2 hemmasegrar och en oavgjord på bortaplan). Under de sju senaste matcherna har man bl a slagit fjärdeplacerade Middlesbrough hemma och kryssat borta mot ligatvåan Brighton.

I senaste matchen mot Reading vann Cardiff hemma med 2-0. 50-50 i bollinnehav, 10-19 i avslut och 5-10 i avslut på mål. Målvakten David Marshall storspelade.
Dessförinnan blev det stryk borta mot Leeds med 1-0 trots 39-61 i bollinnehav. 10-6 i avslut och 2-2 i avslut på mål.
I 0-0-matchen borta mot Ipswich förlorade Cardiff visserligen bollinnehavet med 54-46 men vann både avslut (9-11) och avslut på mål (2-3).
Även hemmamatchen mot Bristol City slutade 0-0. 47-53 i bollinnehav, 9-20 i avslut och 0-6 i avslut på mål.
Hemma mot Middlesbrough vann Cardiff visserligen på ett självmål men höll spelat väl uppe. 42-58 i bollinnehav, 13-17 i avslut och 5-5 i avslut på mål.

Cardiff har haft uppenbara problem med det offensiva spelet det sista men samtidigt haft en väldigt organiserad och effektiv defensiv. På de fem senaste matcherna har man bara släppt in 1 mål och sett till hela serien är det bara två lag som släppt in färre mål.

Skadeläget i Cardiff ser emellertid bättre ut än på länge.
Kenwyne Jones, lagets bäste målskytt förra säsongen, har varit borta över en månad men spelade 77 minuter i senaste matchen och gjorde 1 mål.
Kagisho Dikgacoi, lagets tredje mest matchade mittfältare, är också tillbaka efter att ha missat ett par matcher.
Anfallaren Idriss Saadi kom inför säsongen från Clermont i franska andradivisionen (där han vann interna skytteligan förra säsongen). Har missat inledningen på serien p g a skada med hoppade in sista kvarten i senaste matchen.
Även skadedrabbade anfallaren Federico Macheda är tillbaka i full träning och är eventuellt tillgänglig för spel.
Dessutom är trotjänaren och hårdföre mittfältaren Peter Whittingham åter tillgänglig efter avstängning.

Noterbart är att de fyra senaste matcherna inneburit en positiv trend i avslut på mål: 5 av 10 avslut på mål, 2 av 6 avslut på mål, 3 av 11 avslut på mål samt 0 av 9 (senaste matchen först).
Fotboll

Derby County – Cardiff City

  • Postad:
    20 nov 2015
    15:34
  • Rekare: Calatan
  • Spel: 2 +0.5 AH
  • Insats: 3,50
  • Odds: 2,55
  • Spreadsheet: Calatans rekar
  • Bolag: Pinnacle Sports
  • Datum:
    21 nov 2015
    16:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: England
  • Liga: Championship
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td