Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Island – Norge

OBS Spelstopp är 18:15 idag 15 januari.


Idag börjar äntligen Handbolls-EM! Jag har, precis som alla andra handbollsälskare, väntat länge på den här dagen. Idag är det fyra matcher som spelas i gruppspelet och jag har valt att rikta in mig på matchen mellan Island och Norge.

Norge är ett lag som har klivit fram mer och mer de senaste åren och är påväg att slå sig in bland de större och tyngre handbollsnationerna. Laget består av många unga och talangfulla spelare. För att nämna några kan jag säga Christian O’Sullivan och Kristian Björnsen som båda lirar för IFK Kristianstad i Elitserien. Två duktiga målvakter i Espen Christensen och Torbjörn Bergerud (som lirar för Lugi HF). Dessutom har de André Lindboe och Magnus Jondal på v6-positionen. Niometersspelarna som finns med i truppen, utöver O’Sullivan, är bland annat THW Kiels Erlend Mamelund, Kent Robin Tönnesen (Fuchse Berlin) och den väldigt uppskattade unga norska talangen Sander Sagosen (som spelar för Ålborg i danska ligan).

Det är alltså ett lag som har spelare från flera olika ligor runt om i Europa, några med erfarenhet från världens bästa handbollsliga i Tyskland (Bundesliga), några från danska ligan och även några från den svenska ligan (som dock är påväg ut till proffslivet).

Norge har inte tidigare presterat särskilt bra i EM-sammanhang, som bäst har de en sjätteplats i EM 2008 som arrangerades i just Norge.

Inför detta EM har Norge ställts inför väldigt tuffa träningsmatcher. De var med i en turnering som kallas “Golden League” där de mötte Frankrike, Danmark och Qatar. Det är alltid svårt att sia om huruvida nationerna tar i under dessa träningsmatcher. Men jag anser ändå att Norge gjorde det väldigt bra sett till vilka bra nationer de mötte. Norge slog Qatar med 26-25, förlorade mot Danmark med 30-34 och förlorade mot Frankrike med endast en boll (26-27). Jag anser att de stod upp väldigt starkt i alla tre matcherna och jag tror att Norge kan komma att överraska många i detta EM.

Den 8 november 2015 spelade Norge en träningsmatch mot Frankrike och vann där med 32-29. De har även slagit Kroatien under EM-kvalet under våren 2015.Idag ställs Norge mot Island som är ett lite mer rutinerat mästerskapslag än vad Norge är. Dock finns det en del frågetecken kring vart Island står inför detta mästerskapet. De har inte direkt imponerat under uppladdningen.

I uppladdningen inför EM slog man Portugal med 26-25 i en match men förlorade dessutom mot Portugal med 28-32 i en match. Utöver Portugal så mötte man Tyskland och även där var man något ojämna i två matcher. Det blev vinst med 27-24 i den ena matchen och förlust 25-26 i den andra.

Island är lite av ett lag som blandar och ger och de förlitar sig väldigt mycket på några spelare som sticker ut i truppen och som med andra ord bär ett tungt lass på sina axlar. Spelarna som jag syftar på är självklart en av världens bästa v9 Aron Palmarsson (Veszprem), v6an Sigurdsson (FC Barcelona men blivande spelare för Rhein Neckar Löwen) och h9 Alexander Petersson (Rhein Neckar Löwen).

En svaghet som Island har enligt mig är målvaktssidan där det verkligen inte finns någon riktigt bra målvakt som sticker ut. I övrigt har de hyfsat bra spelare på varje position utöver dessa tre som jag nämnt ovan och som jag anser sticker ut främst i truppen!

Om Island ska vinna denna öppningsmatch mot Norge så krävs det att trion Palmarsson, Sigurdsson och Petersson har sin dag.Jag blev väldigt förvånad då jag såg hur oddsen ligger i matchen. Vi erbjuds tre gånger pengarna på Norge som verkligen får ses som underdogs i denna matchen om vi ser till hur oddsen är lagda.

Jag å andra sidan tycker att Norge är lite väl underskattade och tycker absolut det finns spelvärde i att lira Norge rak vinst till fina tre gånger degen!

Det är dock en öppningsmatch och motståndarna Island är bra ibland och ibland mindre bra ibland så det är inte ett bet som jag skulle trycka in alla mina poletter på direkt. Men jag anser absolut att det är värt tre till fyra units av tio möjliga.


Det är upp till var och en att rygga eller att “endast” sätta sig ner i soffan ikväll och njuta av bra europeisk handboll. Själv missar jag tyvärr matchen eftersom jag själv ska spela seriematch!

Mitt spel är alltså Norge rak @ 3 på bet365

4/10 units


Lycka till med era spel idag och kommentera gärna!Spreadsheet: http://www.spreadsheet.se/westahbalonmano

Följ gärna mig på Twitter för mer speltips @WestherAnton
Spela på Bet365 och få Se bonus här
Handboll

Island – Norge

  • Datum:
    15 jan 2016
    18:15
  • Sport: Handboll
  • Land: Polen
  • Liga: EM
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td