Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Chelsea – West Ham United


Chelsea har satsat hårt på samtliga tre fronter de senaste två veckorna men åkt ur både Champions League och FA-cupen. Dessutom en ganska dålig insats mot Stoke i senaste ligamatchen där man förlorade två ödesdigra poäng, nu ointagliga nio poäng upp till spel i Europa nästa säsong. Ett \'topplag\' är aldrig så sårbart som efter en motgång; efter tre blytunga motgångar i rad bör det således vara ett ypperligt tillfälle att spela mot Chelsea.
West Ham, som har Europaspel nästa säsong helt i egna händer, är dessutom det bäst presterande laget sett till bortamatcher mot lagen på den övre halvan av tabellen.
Även om oddsen droppat under veckan tycker jag fortfarande att det finns värde i såväl den raka tvåan som +0,5-handikapp.

2016-03-19 16:00Premier LeagueChelsea vs West Ham United 2 FT 2 5.290
2016-03-19 16:00Premier LeagueChelsea vs West Ham United +0.5 AH FT 3 2.260


Motivering i lite längre drag:

Form

Chelsea är det formstarkaste laget i ligan sett till de fem senaste seriematcherna och det tredje formstarkaste laget i ligan sett till de tio senaste seriematcherna. Detta, tror jag, är något som får många modeller att överskatta Chelsea och ge ett för högt riktvärde när det gäller oddset på bortalaget.

De tio senaste matcherna (alla turneringar) har Chelsea överlag presterat en fin svit. Undantaget de tre senaste matcherna. Först gjorde man en chansning och vilade några nyckelspelare i ligamatchen mot Stoke, en chansning som inte gick hem utan resulterade i oavgjort och två tappade poäng. Med nio matcher kvar har man nu nio poäng upp till en femteplats och spel i Europa nästa säsong. Sett till de nio senaste matcherna, då formen varit riktigt god, har man tagit in endast en poäng på femteplatsen. Att nu hämta in (minst) nio poäng på resterande nio matcher kan inte ens den mest inbitne och världsfrånvände Chelseasupporter hoppas på.
Efter matchen mot Stoke åkte man ur Champions League mot PSG och några dagar senare blev det respass även i FA-cupen (mot Everton).
På mindre än två veckor har alltså alla möjligheter till vettig placering och resultat gått upp i rök.
Det är inte bara resultaten som varit dåliga de tre senaste matcherna. Tittar man på betyget som Chelsea som lag fått hos WhoScored de tre senaste matcherna så ligger detta under snittbetyget för säsongen i övrigt. Och trenden är vikande.
Detta gäller även för Chelseas tre bästa spelare denna säsong (bäst snittbetyg hos WhoScored): Willian, Costa och Fábregas. Samtliga tre har överlag underpresterat de tre senaste matcherna, och trenden är starkt vikande.
Förlorat hopp, luften har gått ur och vikande trend vad gäller prestation. Jag tror Chelsea får jättesvårt att ladda om och vända detta till något positivt.


Betyg från WhoScored

West Ham ligger marginellt sämre till i formtabellerna. Det är bara Chelsea som tagit fler poäng sett till de fem senaste ligamatcherna (en poäng mer) och det är bara Leicester och Tottenham som tagit fler poäng sett till de tio senaste ligamatcherna (tre resp två poäng mer).

De tio senaste matcherna (alla turneringar) har även West Ham presterat en fin svit. Fin och stabil.
Tittar man på betyget som West Ham som lag fått hos WhoScored de tio senaste matcherna så ligger detta runt snittbetyget för säsongen i övrigt. Och trenden är svagt stigande.
Även West Hams tre bästa spelare denna säsong (bäst snittbetyg hos WhoScored) - Payet, Kouyaté och Antonio - har överpresterat de senaste matcherna.


Betyg från WhoScored

Läget i trupperna

I Chelsea saknas ordinarie forwarden Costa p g a avstängning. Även Hazard (mittfältaren med fjärde mest speltid denna säsong), Zouma (backen med tredje mest speltid denna säsong) och Falcao (forwarden med näst mest speltid denna säsong) saknas p g a skador.
Frågetecken kring Terry (backen med fjärde mest speltid denna säsong).

I West Ham saknas Tomkins och Collins, backarna med näst resp fjärde mest speltid i ligan denna säsong. Tomkins har varit borta sex veckor och Collins två veckor.
I övrigt frisk och kry trupp.

Så säger statistiken

- Chelsea är det tionde bästa hemmalaget i ligan med endast 5 segrar på 15 matcher.

- Chelsea är blott det tolfte bästa hemmalaget i serien sett till möten med lagen placerade på den övre halvan av tabellen; 1 vinst på 6 matcher och 8-10 i målskillnad.

- West Ham är det femte bästa bortalaget i ligan med endast 4 förluster på 15 matcher.

- West Ham är det överlägset bästa bortalaget i serien sett till möten med lagen på övre halvan av tabellen; 5 vinster på 7 matcher och 14-9 i målskillnad.
Fotboll

Chelsea – West Ham United

 • Postad:
  17 mar 2016
  23:15
 • Rekare: Calatan
 • Spel: 2 +0.5 AH
 • Insats: 3,00
 • Odds: 2,26
 • Spreadsheet: Calatans rekar
 • Bolag: Pinnacle Sports
 • Datum:
  19 mar 2016
  16:00
 • Sport: Fotboll
 • Land: England
 • Liga: Premier League
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Calatan 2016-03-20 08:06

Har nu sett ett par sammandrag av matchen och kan redan nu konstatera att detta blir årets suraste spel. Chelsea kvitterar alltså i 89:e minuten på straff efter att en Chelseaspelare snubblat på sina egna fötter utanför straffområdet.
Variansen acts in mysterious ways.

Calatan 2016-03-19 19:19

Tja, vad skall man säga? Chelsea får straff i 89:e minuten och kvitterar till 2-2. Känns bekant på något sätt. Skall ha som stående spel att motståndarlaget gör mål efter matchminut 85 tror jag.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td