Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

BK Häcken – Elfsborg


Allsvenskan drar nu igång och inför detta vill jag dela med mig av tre olika typer av rekar.
Men först och främst en liten brasklapp: Jag är född och uppvuxen på Hisingen så ena förmaket klappar för BK Häcken, viss risk för glädjekalkyl föreligger således.

Så till själva rekarna. Jag tror att BK Häcken kommer bli en positiv överraskning i årets serie, främst p g a följande:
- BK Häcken inledde förra säsongen tveksamt men avslutade bäst av alla lag i serien.
- BK Häcken har fått behålla stommen och nyckelspelarna i laget.
- BK Häcken var tidigt klara med nyförvärv och har haft tid att spela samman truppen.
- BK Häcken har imponerat allra mest i det offensiva spelet på försäsongen.

Utifrån detta tänker jag lägga dels ett antal spel på BK Häckens premiärmatch mot Elfsborg, dels tre långtidsspel och dels använda en strategi som löper över hela säsongen.

I premiären möter BK Häcken alltså Elfsborg som i mycket är en inverterad version av BK Häcken just nu: Elfsborg inledde förra säsongen starkt men avslutade mediokert, man har förlorat nyckelspelare och jagat ersättare in i det sista och har visat upp stora brister i det defensiva spelet på försäsongen.
Spelen för söndagen är därför att BK Häcken gör över 1,5 resp 2,5 samt 3,5 mål i matchen.
Dessutom tycker jag det finns värde i spel på att Paulinho i BK Häcken gör mål i matchen och även att densamme gör minst 2 mål i matchen.

Huvudspel:
2016-04-03 15:00AllsvenskanBK Häcken vs Elfsborg BK HäCKEN ÖVER Ö 1.5 FT 1.5 2.200
2016-04-03 15:00AllsvenskanBK Häcken vs Elfsborg BK HäCKEN ÖVER Ö 2.5 FT 2 5.000
2016-04-03 15:00AllsvenskanBK Häcken vs Elfsborg BK HäCKEN ÖVER Ö 3.5 FT 1.5 13.000
2016-04-03 15:00AllsvenskanBK Häcken vs Elfsborg MÅLSKYTT Paulinho MÅL FT 1.75 2.900
2016-04-03 15:00AllsvenskanBK Häcken vs Elfsborg MÅLSKYTT PaulinhoX2 MÅL FT 0.75 8.500

Jag är själv inte så förtjust i spel med såpass lång tidshorisont som en hel säsong, men för den som till äventyrs gillar detta tycker jag det finns visst värde i följande spel:

Långtidsspel:
2016-11-06 20:45AllsvenskanBK Häcken vs Sluta bland de 3 bästa 1 FT 0.75 7.000
2016-11-06 20:45AllsvenskanBK Häcken vs Gör flest mål 1 FT 1 6.250
2016-11-06 20:45AllsvenskanPaulinho (BK Häcken) vs Vinna skytteligan 1 FT 0.75 10.000

Till syvende och sist tänkte jag i all enkelhet systematiskt lägga de fem huvudspelen ovan i samtliga av BK Häckens seriematcher denna säsong. Om det blir så att BK Häcken blir ett av lagen som gör flest mål och/eller om Paulinho blir en av de spelare som gör allra flest mål denna säsong så visar mina intrikata beräkningar att dessa spel ger en positiv avkastning sett till hela säsongen (kommer dock inte posta nya rekar för varje match, uppdateras endast i spreadsheetet).


Motivering i lite längre drag:

Form

BK Häcken var ett lag med två ansikten förra säsongen. Det var mycket som inte klaffade inledningsvis. Första halvan av säsongen spelade man fortfarande i exil på andra sidan älven och man hade svårt att få spelet att stämma. Men ungefär halvvägs in i säsongen var det många bitar som föll på plats. Nya arenan på Hisingen stod färdig och lagbygget med gamla rävar, unga talanger och kloka nyförvärv växte samman med spelidén. Mest iögonfallande var kanske brasilianske offensiva mittfältaren Paulinho som halvvägs in i säsongen på eget initiativ återvände efter flera år i Brasilien.
Som lag fungerade man allt bättre och bättre och de sex avslutande matcherna levererade man det bästa resultatet i serien (d v s flest inspelade poäng och flest gjorda mål).

BK Häcken har de fem senaste matcherna spelat fyra cupmatcher och en träningsmatch. Har gått till final i Svenska cupen efter bl a målkalas mot Gefle och Trollhättan och lite jämnare matcher mot Halmstad och Hammarby. Har satsat helhjärtat på cupen (och därmed Europaspel) med ordinarie manskap och har imponerat med offensiv och snabb fotboll. I semifinalen tog man efter tidigt underläge över matchen helt och radade upp målchanser mot svårspelade Hammarby.
Såg en del matcher andra halvan av förra året och har sett de flesta cupmatcherna; den fina avslutningen på säsongen 2015 verkar onekligen hålla i sig.

Sista matchen inför seriepremiären var mot Ljungskile, en match som BK Häcken vann med 4-3. Vilade några ordinarie och luftade en del U19-spelare, visade på bred och hungrig trupp.

Elfsborg inledde 2015 riktigt bra och låg efter halva säsongen tvåa. Men sista tredjedelen av säsongen presterade man allt mer som ett mittenlag och landade till sist på en fjärdeplats, 6 poäng nedanför Europaspel.

Försäsongen har fortsatt i samma nedåtgående trend. Man tog sig inte vidare från Svenska cupens gruppspel, trots ganska beskedligt motstånd i form av Assyriska, Värnamo och Kalmar.

Så här skriver Boråsredaktionen på SvenskaFans efter förlustmatchen i cupen mot Värnamo den 27 februari:
En dålig match av Elfsborg idag, dock höjde de sig i andra halvlek. Detta kommer inte funka i Allsvenskan. Spelet var alldeles för dåligt. [...] Försvaret fungerar inte, så mycket slarv. Någonting måste hända. [...] Om jag hade varit Magnus Haglund hade jag varit bekymrad efter dagens match.

Det svaga försvarsspelet är något som går som en röd tråd genom hela försäsongen.

Boråsredaktionen på SvenskaFans efter träningsmatchen mot Helsingborg den 19 mars:
En match som var väldigt temposvag första halvlek. Elfsborg skapade de hetaste chanserna men om vi ska vara ärliga var de nog mer att Helsingborg var dåliga än att Elfsborg var bra. [...] Elfsborgs försvar funkade inte, jag har skrivit om det i sammanfattningen av tidigare matcher med. Det är verkligen något de måste träna in till Allsvenskan om två veckor.

Elfsborg genrepade sen mot Halmstad som man slog med 3-0. Svårt att värdera detta, Halmstad var ju det lag som gjorde minst antal mål i Allsvenskan 2015 och inför Superettan har man tappat stora delar av offensiven från förra året.

Läget i trupperna

BK Häcken har behållt stommen från förra säsongen.
Har gjort sig av med tre spelare: Leonard Zhuta (backen med näst mest speltid förra säsongen), Simon Gustafson (mittfältaren med fjärde mest speltid förra säsongen) samt Ivo Pekalski (mittfältaren med femte mest speltid förra säsongen).
Kompletterade tidigt truppen med två backar, en mittfältare och två forwards (Demba Savage från HJK och John Owoeri från Åtvidaberg). Spelar alltsom oftast 4-3-3 och offensiven känns nu väldigt bred och vass.

Paulo de Oliviera. Guerreiro. Eller kort och gott Paulinho. Kärt barn har många namn. Egentligen inget nyförvärv inför i år eftersom han debuterade redan den 20 juli 2015. Gjorde 11 mål på 14 matcher vilket var bästa målsnittet i Allsvenskan 2015. Har i Svenska cupen i år gjort 7 mål på 5 matcher (även om motståndet inte alltid hållit allsvensk klass).

Saxat från fotbolldirekt.se:
- Han har ju aldrig varit bättre än vad han är i dag. Jag vill inte ranka hur bra han är, det finns ingen anledning att sätta den pressen på honom. Men han har aldrig varit bättre, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson till FD.

Även jämfört med övriga vassa målskyttar från föregående säsong blir det riktigt intressant:


Allsvenska spelare med fler än 9 gjorda mål 2015

Elfsborg har tappat viktiga delar av förra säsongens stomme. Sebastian Holmén (backen med näst mest speltid förra säsongen), Anders Svensson (backen/mittfältaren med tredje mest speltid förra säsongen), Arber Zeneli (mittfältaren med fjärde mest speltid förra säsongen), Andreas Klarström (backen med fjärde mest speltid förra säsongen), Niklas Gunnarsson (backen med femte mest speltid förra säsongen) för att nämna några.

Så här skriver Boråsredaktionen på SvenskaFans:
Det vore en överdrift att säga att Elfsborgs försäsong sett perfekt ut. Ärligt talat vore det i det närmaste en verklighetsflykt[...]
Vi har förlorat nyckelspelare till både pension och försäljning och nya har införskaffats vilket alltid innebär att en ny konstellation av personer skall samordnas till ett lag. Dock med den stora skillnaden att åtminstone en förlorad nyckelspelare kanske bör skrivas med stort N. Den lucka som Anders Svensson lämnade efter sig är inte den lättaste att fylla och kanske är det egentligen inte ens möjligt. [...]
Antalet insläppta mål under försäsongen ger en fingervisning om hur det gått att lösa problemet med backlinjen som i år inte bara saknar Anders Svensson utan också Sebastian Holmén. [...]
Skall vi ha en chans att ta medalj i år, skall vi ha minsta suck att nå guldet, då måste vi ha ett fungerande lag och för att nå det måste en eller flera kliva fram som ledare. Många gånger det här året kommer det bli tungt. Många gånger kommer spelet inte fungera och uppgivenheten kommer sprida sig på planen. Då måste det finnas minst en, helst flera, men minst en Elfsborgare som vägrar ge upp och som hatar att förlora tillräckligt mycket för att dra med sig hela laget fram mot seger. Vem kommer detta vara i år? Vem är det som kommer kämpa med sig sina lagkamrater och tvinga fram en prestation? Vem är det som kommer ligga gråtande på planen efter slutsignalen om viljan ändå inte räckte till?


Inga positiva känslor hos inbitna Elfsborgfantaster alltså. Laget saknar både ledargestalter och fungerande defensiv. Elfsborg har försökt ersätta den förlorade defensiven med några mindre namnkunniga försvarare från norska förstadivisionen och danska andradivisionen och så sent som den 22 februari värvade man Joakim Nilsson från Sundsvall.

Så säger statistiken

- BK Häcken är obesegrade på sin nya arena med 7 vinster på 9 matcher och 26-10 i målskillnad.

- BK Häcken och Elfsborg möts ofta i chansrika matcher, motsvarande möte förra säsongen slutade 5-2 med 17-10 i avslut och 12-6 i avslut på mål.

- Elfsborg avslutade riktigt svagt på bortaplan förra säsongen. Endast 1 poäng och 12 insläppta mål på de fyra sista bortamatcherna.
Spela på Bet365 och få Se bonus här
Fotboll

BK Häcken – Elfsborg

  • Datum:
    03 apr 2016
    15:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: Sverige
  • Liga: Allsvenskan
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Calatan 2016-04-16 06:18

UPPDATERING: Inledningen på säsongen har gått förödande hårt åt Häcken vad gäller skador. På försvarssidan är Mashamaite och Arkivuo borta, på mittfältet är Schüller och Ericsson borta och i anfallet är Savage och Jeremejeff borta. Dessutom Paulinho opererad för yttre meniskskada. Så minst halva ordinarie startelvan borta, dessutom en handfull mindre namnkunniga spelare också skadade. Denna rek blev ganska snabbt till ett dåligt spel. Kommer pausa strategin som nämndes ovan.

Calatan 2016-04-04 02:47

+0,88 units på huvudspelen och bra start för långtidsspelen. Ändå är man lite missnöjd, BK Häcken hade bl a mål bortdömt för offside mittfältet slarvade bort lite väl mycket boll. Paulinho kommer vara bra spel hela säsongen dock!

Calatan 2016-04-03 15:58

Ja, det började nästan lite för bra. I och med det tidiga målet hamnade Elfsborg i en sits där de får använda sin offensiv mycket, vilket de gör bra. BK Häckens mittfält kommer inte riktigt till sin rätt i första halvlek. Gustafsson har sumpat en hel del sistapassningar i sin offensiva roll. Något byte på mitten så skall det nog kunna gå vägen. Båda lagen har varit nära mål, Owoeri bl a ett snyggt avslut i krysset bortdömt för ruff.

Gorgar 2016-04-03 15:21

Det börjar ju bra: Mål: 1-0 Paulinho (5)

robfri 2016-04-02 20:33

Fina analyser i vanligt ordning från dej !
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td