Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Basel – Arsenal

Basel kyler ner Alexis och Co.

Champions League-gruppspelet knyts ihop med gruppavslutning när ett poängbehövande Basel möter ett formstarkt Arsenal. Väderleken kommer att bli en utmaning. De lätträknade plusgraderna på dagtid går ner till kylnivån -1C vid matchstart.

Vädervillkoren lär gynna ett helfokuserat Basel som inte har råd att bekymra sig över vädret. Med två poäng på fem matcher riskerar Basel att bli utslaget ur allt spel i Europa vid förlust, men vid kryss eller seger finns alla möjligheter att hamna framför Ludogorets. Tredjeplats ger nämligen Europa League-slutspel till våren. Basel är till vardags löjligt stor dominant i schweiziska ligan: 12 poängs serieledning (!). Detta är lagets sista och största chans att bädda för en sportsligt spännande vårsäsong.

Arsenals spelare bör få svårare med laddningen. Londonlagets Champions League-slutspelsplats är redan säkrad. Frågan är om det blir första- eller andraplats. Arsenals Arsene Wenger har inför matchen diplomatiskt uttryckt \'We want to win the game\' men fyller senare i nyckelmeningen \'It does not really look like a problem finishing second.\' Wenger är inte alltid rätt på bollen, men i detta fall levererar han en sanning. Att bli seedad som gruppvinnare eller hamna grupptvåa gör ingen större skillnad denna gång eftersom flera bra Champions League-lag som exempelvis Bayern München kommer att hamna som tvåor och därmed lottas emot seedade ettor. Gruppvinst innebär förvisso hemmamatch i andra åttondelsfinalen (vilket är fördel vid 30 minuters förlängning), men det är knappast något att offra lillfingret för.

Basel genrepade med att åka på första ligaförlusten för säsongen med 1-3 mot Young Boys i lördags. Det bakslaget ska inte överskattas. Att spela på konstgräsmatta mot Young Boys är svårt. Spelmässigt sett var Basel dessutom gott och väl med i matchen med 57% bollinnehav, 17-9 i avslut och 6-1 i hörnor. En annan sak som inte heller ska överskattas är Basels anonyma resultatrad i säsongens Champions League-gruppspel. Schweizarna blev förvisso utspelade borta mot Arsenal (0-2), men både bortamatchen mot PSG (0-3) och hemmamatchen mot PSG (1-2) kunde ha gett bättre än siffrorna antyder.

Arsenal visade praktform när laget 5-1-vann borta mot West Ham i lördags. Briljante Alexis Sanchez gjorde tre mål mot West Ham och två mål i föregående ligamatch mot Bournemouth. Denna målstatistik är extra imponerande mot bakgrund av att Alexis var sliten när han återvände från landslagsuppdrag med Chile i mitten av november. Alexis har sedan deltagit i fyra matcher mellan 19:e november och 3:e december. Wenger erkände att Alexis spelade småskadad i samband med matchen mot Manchester United 19:e november. Med den bakgrunden i åtanke är det snudd på tjänstefel om Wenger pressar Alexis att spela alla 90 minuter i kallt klimat mot ett vilt kämpande Basel. Alexis fick vila helt från föregående mittveckas Ligacupen-kvartsfinal mot Southampton (som Arsenal förlorade med 0-2). Wenger kanske inte vill bänka Alexis när det vankas Champions League, men vi kommer förmodligen inte att få se Alexis spela lika intensivt som i ligamatcherna mot Bournemouth och West Ham.

Oddsmarknaden har tryckt upp Basels odds rejält sedan lördagsmatcherna där Arsenal slog West Ham med 5-1 och Basel föll med 1-3 mot Young Boys. Tacka och ta emot genom att spela det taggade Basel mot en troligen ovanligt kall version av Arsenal.

Fotboll

Basel – Arsenal

 • Postad:
  06 dec 2016
  19:13
 • Rekare: Bollbet
 • Spel: 1 +0.50
 • Insats: 5,00
 • Odds: 1,81
 • Info: Asian Handicap
 • Bolag: Pinnacle
 • Datum:
  06 dec 2016
  20:45
 • Sport: Fotboll
 • Land: Europa
 • Liga: Champions League
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td