Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Real Madrid – Dortmund

Real får verkliga problem med Aubameyang

Två av Europas mest underhållande, anfallsinriktade lag möts i en direkt uppgörelse om gruppsegern. Båda lagen är klara för slutspel. Det kan på ytan tyckas som likvärdigt motivationsläge, men det finns starkare lottningsmässiga skäl för Dortmund att försvara gruppledningen än vad Real Madrid har att gå ALL IN för gruppvinst. Skälet är Champions Leagues speciella seedningsregler inför åttondelsfinalerna:

* Gruppettor seedas och kan bara lottas emot grupptvåor.

* Inga lag från samma land kan lottas emot varandra i åttondelsfinalerna, oavsett om de har blivit gruppettor/grupptvåor. Med andra ord riskerar Real Madrid inte att bli lottat emot de andra spanska gruppettorna Barcelona/Atletico Madrid även om Real Madrid skulle bli grupptvåa. Det betyder samtidigt att Dortmund inte riskerar att möta giganttvåan Bayern München om Dortmund skulle bli gruppetta.

Real Madrid har följande lottningsmöjligheter:

Om Real Madrid blir etta kan laget lottas emot: PSG, Benfica, Man City, Bayern München, Leverkusen, Porto (eller FCK).

Om Real Madrid blir tvåa kan laget lottas emot: Arsenal, Napoli, Monaco, Leicester, Juventus (om Juventus blir etta).

Dortmund har följande lottningsmöjligheter:

Om Dortmund blir etta kan laget lottas emot: PSG, Benfica, Man City, Porto, Sevilla (eller Lyon/Juventus)

Om Dortmund blir tvåa kan laget lottas emot: Arsenal, Napoli, Barcelona, Atletico Madrid, Monaco, Leicester, Juventus (om Juventus blir etta).

Förutom att Dortmund har starkare skäl för gruppvinst än Real Madrid så är det ett faktum att laget är ett fantastiskt vasst anfallslag. Toppanfallaren Pierre-Emerick Aubameyang har gjort mäktiga 8 mål och 1 målpass på sina fem senaste framträdanden. Han gjorde två mål när Dortmund besegrade Mönchengladbach plättlätt med 4-1 gångna helgen.

Dortmund leder imponerande nog Champions League-gruppen med två poäng fler än Real Madrid. Laget är obesegrat med 4-1-0 på fem matcher efter bl.a. 6-0-vinst borta mot Legia Warszawa (premiären) och 8-4 hemma mot samma Legia i senaste omgången. Tränare Tomas Tuchel säger följande inför matchen: \'We will play offensively, trying to score as many goals as possible.\'

Dortmund har en ny skada på Götze. Reus är dessutom frågetecken till start (sjukdom). Inte positivt, men det går ingen nöd på Dortmunds offensiv som oavsett kan bäras fram av guldklimpen Aubameyang. Real Madrid har också ett på pappret blytungt avbräck i fortsatt skadefrånvarande Bale.

Real Madrid uppträdde bra i helgens heta El Clasico som blev 1-1 mot Barcelona. Det var främst vägvinnande mittfältsspel med dirigenten Modric som låg bakom Real Madrids rättvisa krysspoäng. Det finns dock två faktorer som är negativa med/efter matchen mot Barcelona. Det ena är det uppenbara: (1) Real Madrid har inte haft många dagar att fokusera på Dortmund-matchen. Hela förra veckan handlade om formtoppning och uppbyggnad inför Barcelona-matchen. Det andra är något det analystränade ögat kunde se mot Barcelona: (2) Benzemas eventuella formsvacka. Benzema var nämligen en av få Real Madrid-spelare som inte fick godkänt för insatsen mot Barcelona. Han gjorde rent av en av sina mest anonyma prestationer på hela säsongen. Om anfallstoppen Benzema spelar på liknande nivå ikväll blir det svårt göra många mål mot ett extremt målglatt Dortmund som kommer att göra minst 1-2 mål.

Det är fördelaktigt läge att spela på att Dortmund klarar minst kryss och därmed vinner gruppen framför Real Madrid. Ett scenario som alltså ger båda lagen bättre lottningsvillkor.

Fotboll

Real Madrid – Dortmund

  • Postad:
    07 dec 2016
    18:47
  • Rekare: Bollbet
  • Spel: 2 +0.50
  • Insats: 5,00
  • Odds: 2,06
  • Bolag: Pinnacle
  • Datum:
    07 dec 2016
    20:45
  • Sport: Fotboll
  • Land: Europa
  • Liga: Champions League
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

abatho 2016-12-07 19:47

Blir utgångskryss på bomben då.... 1-1 2-2
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td