Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Celta Vigo – Sevilla

Orellana tillbaka från start, Sevilla bänkar viktige Vietto!

Celta Vigo och Sevilla har ambitioner att hamna högt upp i La Liga. Inget av lagen lär kunna slå seriens tre giganter (Barcelona och Madrid-lagen) i längden, men de har kapacitet att kämpa om plats 4-6 precis bakom topptrion.

Celta Vigo ligger blott på en blyg elfteplats inför söndagsmatchen, men det är med ett mycket stort men inbakat: Celta Vigo inledde säsongen med blott en poäng på fyra matcher. Laget har därefter rest sig och spelat som topplag. Celta Vigo har varit extra urstarkt i hemmasammanhang senare delen av hösten. Det har blivit fem raka La Liga-hemmavinster (tidigast först): 2-1 mot Sporting Gijon, 4-3 mot Barcelona, 4-1 mot Deportivo La Coruna, 2-1 mot Valencia, 3-1 mot Granada.

Celta Vigo spelade Europa League-match i Grekland i torsdags. Det blev en planenlig 2-0-seger mot ett Panathinaikos som verkligen inte gick för fullt. Grekerna vilade flera ordinarie spelare (bland annat svensken Marcus Berg). Det gjorde att Celta Vigo inte behövde tömma de största energidepåerna. Det är aldrig bra att spela med få vilodagar, men i det här fallet påminde torsdagsuppgiften mer om en tuff träning än någon tävlingsurladdning.

Celta Vigo har viktige offensivspelaren Orellana tillbaka i startelvan. Det är första La Liga-starten sedan Orellana startade mot Deportivo La Coruna 23:e oktober. Resultatet? 4-1 efter 1 mål och 1 målpass från magikern Orellana.

Celta Vigos bekräftade startelva:
Ruben Blanco - Jonny Castro, Cabral, Gomez, Roncaglia - Wass, Diaz, Sisto, Pablo Hernandez, Orellana - Iago Aspas.

Sevilla är sex poäng före Celta Vigo och har en fin tredjeplats. Sevillas dagsform motsvarar inte det tabellmässiga övertaget gentemot Celta Vigo. Det var länge sedan Sevilla såg toppen ut. Om man bortser från cupmatchen mot Formantera (en 5-1-vinst med B-betonad uppställning) så har Sevilla inte gjort någon helylleinsats på över en månad. Det offensiva presspelet som skördade stora framgångar i säsongsinledningen har inte fungerat väl.

Sevillas match för match senaste månaden (tidigast först): 1-2-förlusten hemma mot Barcelona var spelmässigt godkänd fast blev resultatmässigt dålig. 3-2 borta mot mediokra Deportivo La Coruna krävde avgörande i sista minuten och innehöll en blek inledning med 0-2-underläge. 1-3 hemma mot Juventus var en besvikelse. 2-1 hemma mot Valencia var en jämn match där kryss hade speglat matchbilden. 1-2-förlusten borta mot Granada var dålig på flera sätt. Onsdagens 0-0 mot Lyon var tillräcklig för att avancera i Champions League men var spelmässigt ännu en anonym Sevilla-insats.

Sevilla väljer en aning överraskande att bänka den viktige anfallaren Vietto till förmån för sämre Ben Yedder. Sevilla har även några ofrivilliga defensiva avbräck då varken Escudero eller Carrico är tillgängliga på grund av skador.

Sevillas bekräftade startelva:
Rico - Rami, Pareja, Mercado - Mariano, N\'Zonzi, Nasri, Sarabia - Vazquez, Ben Yedder, Vitolo.

Spelbolagen har satt jämna odds i denna duell, trots att Celta Vigo har visat bättre form och har en stor fördel av att spela i sin starka hemmaborg. Spelläge med Asian Handicap 0 till oddset 1.97 som ger pengarna tillbaka vid eventuellt kryssresultat.

Fotboll

Celta Vigo – Sevilla

 • Postad:
  11 dec 2016
  15:27
 • Rekare: Bollbet
 • Spel: Celta Vigo 0 (AH)
 • Insats: 5,00
 • Odds: 1,97
 • Bolag: Pinnacle
 • Datum:
  11 dec 2016
  16:15
 • Sport: Fotboll
 • Land: Spanien
 • Liga: Primera Divison
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här