Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Everton – Arsenal

Hemmagynnad Koeman visar Wenger vem som är man?

Det i Premier League-relaterade hemmasammanhang obesegrade Everton tar emot det på bortaplan obesegrade Arsenal.

Everton kommer från en 2-3-förlust borta mot Watford. Det var en vild match där lagens anfallsspel var klart bättre än försvarsspelet. Positivt ur Everton-synpunkt är att anfallaren Lukaku gjorde två mål. Han är annars känd för att vara en spelare som trivs klart bättre på Goodison Park än på resande fot. Det är alltid ett formbesked när Lukaku glänser borta. Tyvärr saknas hans offensive kollega Bolasie här (missade även matchen mot Watford), men det borde egentligen inte skapa större problem. Det finns ersättare som Deulofeu (startade senast) och Lennon (tänkbar) som borde kunna fylla hans tröja.

Evertons supportrar kan i övrigt förvänta sig mer från ordinarie högerspringaren Mirallas som kan mer än han bidragit med denna höst. Everton har haft problem att täppa till försvarsmässigt, men även i denna kategori bör Everton lyfta sig. Ashley Williams är i grunden en bra mittback och Leighton Baines är en väldigt bra vänsterback. Baines har tidigare hållit landslagsklass och kan göra avgörande saker även offensivt. Baines är ett inläggs- och frisparkshot som Arsenal får akta sig för.

Everton har varit i en formsvacka på sistone med bara en vinst på tio omgångar, men å andra sidan är Everton sensationellt nog obesegrat hemma! Laget ståtar med hemmaraden 3-4-0 i höst och är obesegrat i tio raka ligamatcher på Goodison Park sedan april.

En annan form av hemmastatistik som talar till Evertons favör är att lagets tränare Ronald Koeman aldrig har förlorat en hemmamatch mot Wenger/Arsenal. Koeman har tränat fyra olika lag (Ajax, PSV, AZ Alkmaar, Southampton) och har tydliga plusstatistiken tre vinster, två kryss och noll förluster i hemmamatcher mot Wengers Arsenal. Den statistiken tyder på att Koeman har taktiska kunskaper kring hur man stör Arsenal. Det är ingen hemlighet att Wenger har kört liknande spelfilosofi i många år.

Arsenal går in till matchen med stort självförtroende efter tre raka, fina vinster. Det började med 5-1-vinsten borta mot West Ham, fortsatte med 4-1 borta mot Basel och förlängdes med 3-1 senast hemma mot Stoke. Arsenal har gjort det bra i alla matcherna, men orkar de hålla uppe intensiteten? Arsenal gör ikväll åttonde tävlingsmatchen sedan 19:e november och många av spelarna har deltagit i sex tidigare matcher, inklusive nyckelspelaren Alexis Sanchez som dessutom var iväg på ett slitsamt landslagsspel i Sydamerika före 19:e november. Alexis har varit suverän, men vad händer om han har en dålig match här? Det skulle givetvis påverka Arsenal kraftigt. Alexis är en människa och ingen maskin.

Gällande människa vs maskin så sågs första tecknet på att truppen börjar bli sliten i helgens match mot Stoke i form av att mittbackskuggen Mustafi utgick med en muskelskada. Muskelskador är vanliga vid tränings- och eller matchmässig överbelastning. Det kan mycket väl finnas andra spelare som är på gränsen till att dra på sig muskelskador. Det skulle inte förvåna om någon drar en baksida ikväll.

Mustafis frånvaro är i sig extra oroväckande för Arsenals slagkraft på mittbackssidan. Gamle Mertesacker sedan tidigare är långtidsskadad. Mittbacksersättaren ikväll, Gabriel Paulista, är en ovan startmittback. Han har startat flera matcher på sistone fast då med utgångspositionen högerback. Även om Gabriel har en bakgrund som mittback så har han gjort få mittbacksmatcher för Arsenal. Gabriel och Koscielny är med andra ord mycket osamspelta som mittbackspar. Sedan tidigare finns även kapabla mittfältare som nyckeln Cazorla och skadeförföljde Ramsey på Arsenals 7-8 man långa skadelista.

Visst ska Arsenal vara utgångsfavorit i egenskap av det starka och formtoppade topplag laget är, men faktorer som Evertons hemmafördel, Koemans inbördes övertag mot Wenger och Arsenals bekymrande truppläge ligger i den andra vågskålen. Jag ser gott oddsvärde i Everton med +0.5 Asian Handicap.

Fotboll

Everton – Arsenal

 • Postad:
  13 dec 2016
  19:16
 • Rekare: Bollbet
 • Spel: 1 +0.5 (AH)
 • Insats: 5,00
 • Odds: 2,03
 • Bolag: Pinnacle
 • Datum:
  13 dec 2016
  20:45
 • Sport: Fotboll
 • Land: England
 • Liga: Premier League
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td