Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Holland – Norge

Tredje gången gillt för gyllene generationen?

EM-finalen i handboll avgörs på söndag klockan 18:00 i Scandinavium mellan Holland-Norge. Fredagens semifinaldag gav en föraning kring publikförhållandet. Norge åtnjöt ett massivt stöd med omkring 6000 supportrar medan övriga tre semifinallag (Danmark, Frankrike och Holland) bara hade sporadisk uppslutning här och där i hallen. Det kommer av allt att döma bli en massiv hemmastämning för Norge som dessutom har vunnit de två senaste turneringsavgörande stormatcherna mot Holland komfortabelt: VM-finalen förra året (31-23) och OS-bronsmatchen i Rio (36-26).

Det gäller dock att inte stirra sig blind på de ytliga villkoren som tycks tala ensidigt för Norge. Handboll är en säregen sport där många delkomponenter behöver stämma för att vinna matcher. Det är sällan ett möte från förra året är betydelsefullt för detta år eftersom dynamiken/förändringarna i handbollslag är betydligt större än en del andra sporter.

Hollands landslag har varit talangfullt i flera år och har alltså varit med långt framme i ett par storturneringar utan att nå hela vägen fram. I detta EM är laget tillsynes bättre än någonsin. En nyckel bakom Hollands positiva utveckling är danska topptränaren Helle Thomsen (ny för denna turnering) som har gjutit ihop Hollands individer och fått till ett mer genomtänkt samspel än tidigare. Thomsen har inte behövt göra det genom att toppa laget nämnvärt. Holland har kunnat gå runt på många spelare och alla har gjort sina roller i systemet väl. Thomsen lyfter själv fram truppbredden som Hollands styrka och poängterar inför finalen att alla hennes spelare har deltagit vid alla träningarna under EM, d.v.s. Holland har varit och är skadebefriade.

Hollands spelstil är en njutbar uppvisning i modern handboll med högt tempo. Förmågan att få till hypersnabba avkast och attackera innan motståndaren hunnit organisera sig är briljant. Holland skapar ofta lätta mål för att de sätter igång spelet blixtsnabbt medan motståndet firar mål lite för länge.

En annan betydande holländsk framgångsfaktor i detta EM är att Hollands defensiv har höjt sig. Holländskorna har bland annat hållit väldigt bra mot semifinallaget Frankrike (18-17) och övertygade tillika i fredagens semifinal mot Danmark (26-22). Högkapabla målvakten Tess Wester har varit mer framträdande och dominant i detta EM än hon var i föregående VM/OS.

Norge var storfavorit inför EM och efter vinst i alla matcher hittills går det inte att skriva ner Norge nämnvärt. I likhet med Holland har Norge en suveränt bra matchcoach i Hergeirsson och han har i sin tur ett stort team (staben är på cirka 20 personer) som ger ett professionellt stöd. Norge har i likhet med Holland mycket bra bredd och därtill en av turneringens bästa spetsspelare i Nora Mörk som gör de viktiga målen.

Med det ovanstående sagt så är det inte läge att lyfta Norge till skyarna. Laget har fått slita mer än slutresultaten säger i flertalet matcher. Det blev bara en mycket knapp Norge-seger med 22-20 mot det Danmark som Holland utklassade i fredags med siffrorna 26-22 i underkant (Holland slog av på tempot och vilade en del de sista minuterna när matchen hade avgjorts). Norge fick dessutom slita mer i fredagens semifinal mot Frankrike än vad slutsiffrorna 20-16 gör gällande. Det stod oavgjort med kvarten kvar innan Norge drog ifrån i slutspurten.

Mer eller mindre alla är överens om att Norge ska vara favorit, men i frågan kring storleken på favoritskapet finns olika bud. Oddsmarknaden har styrt in Norge som storfavorit. Jag menar att oddsen borde vara betydligt jämnare. Den gyllene holländska handbollsgenerationen är bättre än någonsin under Thomsen och deras speed kan rubba välorganiserade Norge på ett unikt sätt. Det kan mycket väl bli tredje gången gillt för Hollands lagbygge. Det högkapabla Holland kan bokstavligen springa ifrån Norge och plocka ett efterlängtat historiskt guld.

Handboll

Holland – Norge

  • Postad:
    18 dec 2016
    07:39
  • Rekare: Bollbet
  • Spel: 1 1
  • Insats: 3,00
  • Odds: 3,34
  • Bolag: Pinnacle
  • Datum:
    18 dec 2016
    18:00
  • Sport: Handboll
  • Land: Internationell
  • Liga: EM
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

abatho 2016-12-18 14:55

Kan stämma!
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td