Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Mönchengladbach – Wolfsburg

Hungriga vargar jagar sårat byte

Många lag har överraskat positivt i höstens tyska Bundesliga (Leipzig, Hoffenheim, Hertha Berlin, Frankfurt). Det finns på medaljens baksida också ett gäng mycket anmärkningsvärda floppar. Två av de mest negativa inslagen är Mönchengladbach och Wolfsburg som ligger på 13:e respektive 15:e plats.

Mönchengladbach har haft en kombination av problem som saknar snabblösning. Deras enda realistiska lösning är att vänta in vinteruppehållet och göra en omstart. En grundläggande orsak bakom lagets svaga höst är skadesituationen och den är fortfarande dålig. Inför denna match har defensive mittfältaren Christoph Kramer (1136 minuters ligaspel) tillkommit som nytt skadeoffer. För ett par matcher sedan blev offensive Fabian Johnson (738 minuter) uppsatt på skadelistan. Sedan en längre tid tillbaka kvarstår Marvin Schulz, Mamadou Docouré, Ibrahima Traore och Patrick Herrmann på listan. Det är även värt att nämna att tre trupputtagna spelare haft diverse småproblem och inte är 100% spelsäkra: backen Tony Jantschke samt offensivduon Lars Stindl och Raffael.

Mönchengladbachs spelmässiga prestationer har tagit stryk av att nästan ständigt ha den här typen av skadeproblem i kulisserna. Senast i helgen blev det 0-1-förlust borta mot det mycket beskedliga motståndet Augsburg. Mönchengladbach hade 57% i bollinnehav fast såg sällan ut att hota framåt. Trots 57% boll hade Mönchengladbach inga hörnor alls (3-0 till Augsburg), vilket är en indikation på hur dåligt laget är på att etablera anfallsspelet. Det går att skylla på att det var en bortamatch och Mönchengladbach är nivåer bättre hemma, men inte ens hemmaspelet har glatt nämnvärt senaste månaderna. Mönchengladachs knappa 1-0-vinst hemma mot Mainz är lagets enda vinst på tio senaste tävlingsmatcherna från oktober fram till dags dato. I den dystra raden av motgångar ingår sex hemmamatcher, d.v.s. Mönchengladbach har misslyckats att vinna fem av de sex senaste hemma.

Wolfsburg är har ett något bättre truppläge än Mönchengladbach för dagen. Frånvarolistan innehåller endast backarna Christian Träsch, Marcel Schäfer och Philipp Wollscheid (sistnämnde internavstängd) samt mittfältaren Daniel Didavi och anfallaren Ismail Azzaoui. Ingen av de fem nämnda har individuellt gjort mer än 500 minuter. Med andra ord går det att tala om ett ordinarie bortalag. Bland Wolfsburgs startspelare finns bra spelare som Luiz Gustavo, Jeffrey Bruma, Josuha Gulavogui, Maximilian Arnold, Julian Draxer och Mario Gomez. Det är - kort och gott - ett på pappret mycket slagkraftigt Wolfsburg som knappast borde skvalpa i Bundesligas tabellbotten.

Wolfsburg åkte på en tuff näsbränna näst senast borta mot ett heltänt Bayern München (0-5). Bortser man från den smällen så har det dock gått att se flera tecken på uppgång på senaste tiden. Wolfsburg slog till med 3-0 borta mot Freiburg i början av november, var mycket nära minst poäng i vilda 2-3-förlusten mot Hertha i början av december och besegrade svårslagna Frankfurt med 1-0 gångna helgen. Wolfsburg hade 15-7 i avslutsövertag hemma mot Frankfurt - trots att Wolfsburg tog ledningen i 33:e minuten (Bruma) och egentligen inte hade behövt trycka på med så många avslut. Det var en rättvisande trepoängare mot ett Frankfurt som blott hade förlorat två ligamatcher inför matchen mot Wolfsburg. Var det Vändningen med stort \\\"V\\\"? Mycket möjligt!

Tabellen säger att Mönchengladbach är aningen bättre (fler poäng) än Wolfsburg, men observationen av lagens trender går i en annan riktning. Mönchengladbach störs fortfarande av tung skadelista medan Wolfsburg har 1-0-vinsten mot Frankfurt och en överlag ordinarie, namnstark startelva med sig. Oddset 1.925 på att Wolfsburg plockar poäng är värt en stor peng!

Mönchengladbachs troliga startelva:
Sommer - Elvedi, Vestergaard, Christensen - Wendt, Dahoud, Strobl, Korb - Raffael, Stindl, Hazard.

Wolfsburgs troliga startelva:
Benaglio - Bruma, Gustavo, Rodriguez - Caligiuri, Seguin, Guilavogui, Gerhardt, Arnold - Gomez, Draxler.

Fotboll

Mönchengladbach – Wolfsburg

  • Postad:
    20 dec 2016
    18:20
  • Rekare: Bollbet
  • Spel: 2 +0.5 (AH)
  • Insats: 7,00
  • Odds: 1,93
  • Bolag: Pinnacle
  • Datum:
    20 dec 2016
    20:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: Tyskland
  • Liga: Fotboll
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td