Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Bayern München – Leipzig

Sorry Forsberg, Bayern får Leipzigs fans att lipa!

Tyska Bundesliga går på vinteruppehåll från jul, men innan dess ska Höstsäsongens Match spelas mellan ligans två bästa lag. Seriefinalen mellan Bayern München och Leipzig drar igång klockan 20:00 på onsdagskvällen och direktsänds på Eurosport 1. Både Bayern och Leipzig står på 36 poäng. Bayern har 7 plusmål bättre i målskillnad.

Bayern har en lång tradition av att dominera Bundesliga. Det fanns egentligen inget som talade för något annat än nytt ligaguld inför denna säsong. Bayerns trupp är som ofta urstark - Tysklands både spetsigaste och bredaste - och på tränarsidan finns skicklige Carlo Ancelotti. Bayern är det närmaste man kommer ett på ytan fläckfritt fotbollslag. Det har inte gått lika fläckfritt i konkreta insatser på fotbollsplanen. Det blev bara en andraplats i Champions League-gruppspelet efter Atletico Madrid. Laget har inte heller dominerat Bundesliga fullt så mycket som kunde ha förväntats. 11 vinster på 15 ligamatcher är inget att grämas över, men det är inte heller i paritet med högstanivån. Bayern borde kunna vinna i genomsnitt 13 av 15 ligamatcher. Just så överlägset är Bayern i teorin.

Formkurvan går i alla fall i rätt riktning för ett Bayern som trots stundtals hackigt spel har inkasserat fem raka vinster i de fem senaste tävlingsmatcherna. I den vinstraden ingår 1-0-vinst här hemma mot Atletico Madrid och 5-0 här hemma mot Wolfsburg. Bayern behöver sätta ned foten igen och ta ytterligare en stark hemmaskalp för att skaffa arbetsro under vintern.

Bayerns skadesituation är mycket bra lagom till seriefinalen. Den senast saknade Robben är tillbaka och den senast bänkade Ribery förväntas göra honom sällskap. Lägg till att Müller och Lewandowski är kvar i elvan. Bayerns offensiva startkvartett består då av fyra spelare som alla hade kunnat bli Most Valuable Players i en VM-final. Vad ska Leipzig ta sig till mot de lirarna?

Leipzig med svensken Emil Forsberg har fått stora succérubriker under hela hösten. Det har varit "Leicester säsongen 2014/2015"-känsla kring orädda Leipzig som på pappret knappast ser ut att ha material för att vara något bestående topplag. Det går inte att ta ifrån Leipzig så mycket ära från lagets tagna poäng. Leipzig har spelmässigt och statistiskt gjort sig välförtjänt av sina framgångar. Samtidigt gäller det att ta sig an laget med objektiva ögon. Det finns åtminstone fyra skäl som talar för att det blir stopp för Leipzig:

1) Ingen enskild Leipzig-spelare (utom möjligen i bästa fall nyckeln Keita på defensiva mittfältet) hade varit närheten av att ta en plats i Bayerns elva. Bayern är alltså så gott som bättre på varenda position över hela planen.

2) Leipzig har haft osannolik tur med spelprogrammet gällande bortamatcher. Bland lagets åtta tidigare bortauppgifter under hösten har bara en enda varit mot något av lagen som ligger på tabellens topp-6. Den bortamatchen var mot ett Hoffenheim som knappast är mest avskräckande. Leipzig har alltså undvikit svårare uppgifter mot lag som Dortmund, Hertha, Frakfurt och... Bayern. Bara att konstatera att denna bortamatch blir helt annorlunda än alla andra bortamatcher Leipzig har upplevt denna säsong.

3) Bayern dominerar ständigt matcherna på Allianz Arena och det är en faktor som kan verka mycket negativt för Leipzig som också vill äga mycket boll. Leipzig hade exempelvis 61% i föregående hemmamatch mot Hertha där laget vann på starkt sätt. Det blir helt annorlunda här med snarare omkring 40%. Leipzigs ovana av att ha så lite boll och behöva försvara djupare än vanligt kan störa gästerna väldigt mycket.

4) Leipzigs spel bygger oerhört mycket på navet i mitten, Naby Keita, som tillsammans med yttern Forsberg har varit de två viktigaste spelarna. Keita dras med fitnessproblem och kommer enligt uppgifter testas sent före match. Om Keita inte skulle kunna starta kommer Leipzig förlora central defensiv stabilitet och passningsskicklighet som är oersättbar. För att återvända till tidigare jämförelsen med engelska Leicester kan man säga att Keita är Leipzigs motsvarighet till fjolårets Kanté på Leicesters mittfält. Det har i efterhand blivit övertydligt hur mycket Kanté betydde för Leicester. Sedan Kanté lämnade Leicester återgick laget snabbt till att bli mediokert. Några månader senare är Kantés Chelsea Englands nummer ett på engelska arenan.

Det ligger en klockren Bayern-seger på lut. Ancelottis drömlag kommer att göra allt för att ge Tyskland meddelandet att "Bayern tar tillbaka ledartröjan" över vintervilan. Jag väljer att ta det högre oddset 1.892 med asiatiskt hcp -1.25 snarare än att spela den raka ettan på 1X2. Detta asiatiska hcp innebär att Bayern behöver vinna med minst två måls marginal för att ge vinst. Om Bayern vinner med ett måls marginal blir det halva insatsen åter.

Bayern Münchens troliga startelva:
Neuer - Alaba, Hummels, Martinez, Lahm - Thiago, Vidal, Ribery, Müller, Robben - Lewandowski.

Leipzigs troliga startelva:
Gulacsi - Bernardo, Ilsanker, Orban, Halstenberg (OBS! Frågetecken till start p.g.a. skadeskäl) - Sabitzer, Keita (OBS! Frågetecken p.g.a. skadeskäl), Demme, Forsberg - Poulsen, Werner.

Fotboll

Bayern München – Leipzig

  • Postad:
    20 dec 2016
    19:35
  • Rekare: Bollbet
  • Spel: 1 -1.25 (AH)
  • Insats: 5,00
  • Odds: 1,89
  • Bolag: Pinnacle
  • Datum:
    21 dec 2016
    20:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: Tyskland
  • Liga: Bundesliga
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td