Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Chelsea – Bournemouth

Costas frånvaro lär kosta - ta betalt på Bournemouth!

Ligaettan Chelsea välkomnar mittenlaget Bournemouth för en annandagsupplevelse som bjuder på typiska avsparkstiden 16:00.

Det är svårt att inte sväva med i hyllningskören kring Chelsea. Tränare Conte har gjort ett utmärkt jobb. Han levererar resultat och sägs vara omtyckt av spelarna. Den sympatiske italienaren rapporteras ha förbättrat intensiteten på träningarna och har gjort så att Chelsea-spelarna är betydligt bättre fysiskt tränade än tidigare. Hans största bedrift kan mycket väl ha varit en åtgärd med taktiktavlan: omläggningen till 3-4-3-system. Chelsea har vunnit alla sina tävlingsmatcher sedan taktikändringen. Laget är uppe i elva vinster i följd och kan slå rekord med nummer 12 här.

Det finns trots den imponerande vinstraden skäl att vara försiktig med Chelsea-hyllningar inför denna match. Chelsea har blivit mindre spelmässigt övertygande i vinsterna ju längre vinstraden har varat. Från att ha spelat propagandaspel i början så har Chelsea tre raka, knappa 1-0-vinster mot beskedliga motståndare i bagaget: först hemma mot WBA, sedan borta mot Sunderland och senast borta mot Crystal Palace.

En ännu viktigare parameter att beakta är att Chelsea för första gången under vinstraden blir drabbat blytunga frånvaroproblem till Annandagen. Med både defensiva mittfältets hjärtpump (Kanté) och klart bäste målskytten (Costa) borta på grund av avstängningar rubbas balansen i 3-4-3-systemet.

Kanté är en fullkomligt unik spelartyp som inte går att ersätta, även om troliga ersättaren Fabregas i sig är en bra spelare. Kolla bara hur mycket sämre fjolårsmästarna Leicester gått när Kanté har lämnat laget. Hans flytt till Chelsea är en tydlig orsak bakom att Leicester gått ner sig och Chelsea numera leder.

Att Costa saknas är om möjligt ännu tyngre aber. Costa har varit involverad i 51% av Chelseas 35 ligamål - 13 egna mål och 5 målpass. Den trolige ersättaren Batshuayi är en oslipad 23-årig diamant som kan bli klart vass i framtiden. Batshuayi är dock verkligen inte i närheten av samma nuvarande nivå som Costa. Batshuayi har bara gjort 78 ligaminuter i höst. De få minuterna är fördelade på hela tio (10!) olika inhopp, vilket avslöjar hur lite Conte tidigare har anförtrott honom. Han är - kort och gott - en helgjuten inhoppare, men ingen spelare som ska spela från start i ett PL-topplag.

Bournemouth har bara samlat ihop medelmåttiga 21 poäng på 17 omgångar. Det finns dock goda skäl att tro på förbättrat poängsnitt framöver. Bournemouth har ett stort spel i sig och med en Wilshere (nyvärvad i höst) som börjar komma in i spelet bör åtminstone mittfältet bli allt bättre.

Bournemouth gjorde en ovanligt tunnsådd hemmainsats senast i 1-3-förlusten mot Southampton. Hösten har dock i övrigt präglat av lovande spel. Bournemouth har haft Fru Fortuna emot sig fler än en gång. Det går att diskutera om träffar i målställningen är mest otur eller snarare tyder på någon form av brist på träffsäkerhet, men Bournemouths 13 träffar i målställningen (!) innehåller i alla fall en stor dos otur. Bournemouth har alltså träffat stolpe eller ribba närapå gång per match under hösten - 13 träffar på 17 omgångar. Sensationellt högt snitt! Om Bournemouth fortsätter komma till lika många målchanser lär utdelningen bli förbättrad.

Det finns ett stort oddsvärde i att gå emot det frånvarotyngda Chelsea mot ett Bournemouth som kan avsevärt bättre än vad tabellutdelningen berättar. Läge för hög insats med handikappet +1,25 som betyder vinst så länge Chelsea inte vinner med två eller fler måls marginal. Om Chelsea vinner med exakt ett måls marginal blir det 1.515 gånger pengarna i vinstutbetalning. Kryss eller tvåa ger fulla 2.03 gånger degen.

Chelseas troliga startelva: Courtois - Azpilicueta, Cahill, Luiz - Alonso, Cesc Fabregas, Matic, Moses - Hazard, Batshuayi, Willian.

Bournemouths troliga startelva: Boruc - Smith, Cook, Francis, Daniels - Wilshere, Arter, Fraser, King, Pugh - Wilson.

Fotboll

Chelsea – Bournemouth

 • Postad:
  26 dec 2016
  05:21
 • Rekare: Bollbet
 • Spel: 2 +1.25 (AH)
 • Insats: 7,00
 • Odds: 2,03
 • Bolag: Pinnacle
 • Datum:
  26 dec 2016
  16:00
 • Sport: Fotboll
 • Land: England
 • Liga: Premier League
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td