Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Southampton – Tottenham

Pochettino läser gamla klubben som en öppen bok?

Onsdagens fotbollsmässiga höjdpunkt är mötet mellan Southampton-Tottenham (Viasat Premium klockan 20:45). Southampton är åtta med nio poäng upp till femman Tottenham. Southampton behöver vinna för att blanda sig i striden för platser ut i Europa. Tottenham siktar på topp-4 som ger Champions League. Gästerna ligger just nu fyra poäng bakom fyran Arsenal.

Southampton kommer till matchen med en stark 3-1-seger borta mot Bournemouth. Claude Puels mannar hamnade i ett 0-1-underläge efter sex minuter, men från det ögonblicket vände matchen på klackarna och svängde över till Southampton. Det blev en rättvisande vinst. Det går inte att ge Southampton lika stort beröm för de föregående tre tävlingsmatcherna, trots att ingen av dem förlorades. Det började med en klart medioker 0-0-match hemma mot Hapoel Beer Sheva, vilket fick som direkt konsekvens att Southampton blev utslaget ur Europa League. Sedan tog Southampton en pliktskyldig 1-0-vinst hemma mot ett tunt Middlesbrough. Därefter bara 0-0 borta mot Stoke - trots spel i 11 man mot 10 man från minut 23 till 90.

Gemensamt för alla de tre nämnda matcherna är uddlösheten. Southamptons offensiv fungerar inte lika flödande väl som förut. Därför blir den fortsatta skadefrånvaron för bäste målskytten Austin (saknats i tre föregående ligamatcherna också) ödesdiger. Austin är en målspruta som med sina 6 mål är lagets bästa målskytt i Premier League. Ingen annan spelare har gjort fler än 3 mål under hösten. Austin hade definitivt behövts mot ett svårslaget Tottenham som är extremt tätt bakåt (bara 12 insläppta på 17 omgångar).

Tottenham har hittat vinnarrakan igen efter en minisvacka några motgångskryss och knappa förluster. Laget har vunnit fyra av de fem senaste tävlingsmatcherna. I förra matchen tog laget en 2-1-vinst i underkant hemma mot Burnley. Tottenham hade 60% boll, 30-5 i avslut och 11-2 i hörnövertag.

Till skillnad från Southampton som förutom Austin även saknar nyskadade defensive mittfältaren Clasie så har Tottenham bra truppläge. Enda definitivt frånvarande spelaren Lamela har bara spelat 593 minuter. Alla Tottenhams viktiga spelare är tillgängliga, inklusive återkommande mittbacken Alderweireld. Det är hård konkurrens såväl defensivt som offensivt. Tottenham har 3-4 bänkspelare som är jämbördiga med deras motsvarigheter i elvan. Nyttig bredd inför/kring nyår när Premier League matchar tätt.

Det går att spekulera i att Tottenham har en matchunik fördel av att lagets tränare Mauricio Pochettino var huvudtränare i Southampton innan han tog över Tottenham. Pochettino bör ha extremt bra koll på Southamptons svagheter/styrkor. Pochettino har fortfarande personlig kontakt med flera Southampton-spelare. Efter att Jay Rodriguez hade gjort två mål senast mot Bournemouth skickade Pochettino SMS och gratulerade. Pochettinos Tottenham kommer säkert att vara bättre förberett på Rodriguez kvaliteter än vad Bournemouth var.

Tottenham har bara förlorat två av 17 Premier League-omgångar. Båda förlusterna kom i svåra bortamatcher mot topplag (Chelsea, Manchester United). Det säger mycket om gästernas stabilitet. Adderar man Tottenhams uppåtgående form, Southamptons Austin-minus och Pochettinos insiderkunskaper blir Tottenham högintressant. Asiatiska handikappet 0 ger pengarna tillbaka vid kryss respektive full vinst till 1.892 om Tottenham vinner.

Fotboll

Southampton – Tottenham

 • Postad:
  28 dec 2016
  18:59
 • Rekare: Bollbet
 • Spel: 2 0 (AH)
 • Insats: 7,00
 • Odds: 1,89
 • Bolag: Pinnacle
 • Datum:
  28 dec 2016
  20:45
 • Sport: Fotboll
 • Land: England
 • Liga: Premier League
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td