Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Liverpool – Manchester City

Klopp vinner taktiska matchen i matchen mot Guardiola?

Nyårsaftons sista Premier League-match är också den sportsligt mest roliga: tvåan Liverpool (40 poäng) mot trean Manchester City (39 poäng).

Liverpool har gjort en fantastisk höstsäsong som andra säsonger skulle ha betytt en förstaplats, men på grund av Chelseas enorma prestationer är det bara en andraplats. 12-4-2 är mycket starkt facit på 18 omgångar. Liverpools spel har dessutom gått från klarhet till klarhet. Laget gjorde en av säsongens bästa halvlekar i andra halvleken borta i 3-0-vinsten mot Middlesbrough för tre omgångar sedan. Näst senast spelade Liverpool mindre övertygande i derbyt mot Everton, men en stark spurt gjorde att sena 1-0-målet var rimligt. Senast i tisdags blev det läckra 4-1 hemma mot Stoke i en mycket komplett prestation. Liverpool hade 64% bollinnehav, 21-6 i avslutsförsök och 8-2 i hörnövertag.

Liverpool-tränare Klopps medvetna höga presspel fungerar alldeles ypperligt och gör att motståndarna sällan hinner andas mellan attackerna. Det förklarar också varför Liverpools andrahalvlekar går bra. Liverpools intensiva press tröttar ut motståndarna tidigt och ger därmed möjligheter att slå till sent.

Manchester City har i grunden en mycket liknande spelfilosofi som Liverpool. Tränare Guardiola vill gärna spela ungefär som han gjorde i de tidigare storklubbarna Barcelona och Bayern München. Problemet är att Manchester Citys spelare hittills inte verkar passa lika bra för Barcelona-spelet. Manchester City har visserligen vunnit tre ligamatcher i följd, men det har inte varit med samma spelövertygelse som övriga topplag i Premier League.

Manchester City fick slita för 2-0 mot svaga Watford, fick med sig mål som borde ha blivit bortdömt för offside i turliga 2-1 mot Arsenal och nådde 3-0 utan att imponera i annandagens 3-0 borta mot Hull. Manchester City hade bara 0-0 med 20 minuter kvar att spela mot Hull. Sedan kom bl.a. en straff och ett självmål. Rättvisande vinst, men absolut inte lika bra som resultatet antyder. Tidigare under hösten har Manchester City blivit solklart besegrat av Leicester (2-4) och Chelsea (1-3) i matcher där lagets defensivt sårbara försvarsspel har exponerats. Manchester Citys försvar riskerar att rämna även ikväll när det hyperoffensiva, högt pressande Liverpool möter upp.

Liverpool är snäppet bättre än Manchester City - såväl kollektivt som individuellt. Att det röda laget även har en viktig hemmafavör med Anfield i ryggen ska inte underskattas. En annan plusfaktor är att Liverpool inte lutar sig tillbaka emot en höstsäsong med spel ute i Europa bakom sig. Till skillnad från Manchester City som matchade i Champions League har Liverpool kunnat koncentrera sig 100% på Premier League. Det är större risk för slitna ben hos Manchester City än hos Liverpool. Liverpool lär mobilisera maxenergi och bör utföra den höga pressen betydligt mer konsekvent än Manchester City.

Spela på Bet365 och få Se bonus här
Fotboll

Liverpool – Manchester City

  • Datum:
    31 dec 2016
    18:30
  • Sport: Fotboll
  • Land: England
  • Liga: Premier League
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td