Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Watford – Tottenham

Utan Walker går Tottenhams offensiv sämre

Det är många udda matchtider kring nyår i engelska fotbollen. Derbyt mellan Watford-Tottenham tar nog priset för det mest udda: klockan 14:30 på nyårsdagen. Det lär bli svårt att uppbringa sedvanlig hemmaatmosfär när majoriteten av publiken slickar såren efter föregående natts nyårsfirande. Spelarna är professionella nog att inte ha festat nyårsaftonskvällen inför, men visst är det en nackdel att många förmodligen inte gått till sängs förrän en bra bit efter midnatt och sedan ska genomföra denna match så tidig dagen efter som klockan 13:30 engelsk tid (14:30 svensk tid). Kanske passar TV-tiderna bra för Asien och andra delar av TV-världen, men ur fotbollssynpunkt är det risk för att fotbollskvaliteten blir lidande.

Watford spelade 1-1 senast hemma i bottenderbyt mot Crystal Palace. Det var en match som höll mycket låg kvalitet. Watford fick en obehaglig inledning med två tidiga skador som framkallade byten redan i minut 4 och 14. Spelarna som utgick - backen Janmaat och mittfältaren Behrami - saknas helt här som följd av de skadorna. Watford lyckades trots skadorna och 0-1-underläge få med sig ett 1-1-resultat, men det var alltså i en match där båda lagen såg ut som nedflyttningskandidater. Watford hade fyra förluster på de föregående fem omgångarna inför kryssmatchen. Det har varit tal om synnerligen uddlösa insatser. Watford har sällan klarat att etablera ordentligt tryck kring motståndarnas straffområde. Det råder kreativitetsbrist. I den här matchen bör Watford även vara oroligt kring lagets försvarsstyrka. Nämnde Janmaat är inte ende ordinarie back som saknas. Watford har därtill en avstängning på ordinarie backen Britos. Konsekvensen lär bli att Watfords två ytterspelare - Holebas och Zuniga - kommer att få tänka extra mycket defensivt försvarsspel i matchen. Dessa båda herrar kan behöva hjälpa Watfords mer sårbara trio mittbackar. Watfords grunduppställning blir därmed 5-3-2, d.v.s. mycket defensivlutande. Det kommer att betyda få anfall och sparsamt med chanser för offensiven som redan innan och i vanliga matcher varit tunn.

Tottenham vann med 4-1 senast i onsdagens bortamatch mot Southampton. Efter en trevande start med 0-1 efter två minuter kom Tottenham sedermera igång. Laget fick hjälp av utvisning på Southampton i 57:e minuten vid 2-1-ledning. Tottenham kunde sedan defilera sig fram till 4-1 efter två sena mål. En av de sena målskyttarna, Heung-Min Son, gjorde ett succéinhopp och knackar på dörren till startelvan. Det är inte den enda spelaren som kan slå sig in i Tottenhams startelva. Truppbredden är fin på framförallt mittfältet där Tottenham har sju bra alternativ som konkurrerar om fem startplatser. Det är lite sämre ställt med Tottenhams backsida då ordinarie backarna Verthongen och Walker är avstängda. Frånvaron av Walker drabbar faktiskt Tottenhams offensiv mer än defensiven. Walker är en frisk fläkt som brukar iscensätta många anfall från sin högerkant. Han har stått för fyra målpassningar. Tottenham blir mycket trubbigt på offensiva högerkanten utan Walker.

Tottenham brukar vara målrikt på hemmaplan, men laget är sällan lika spetsigt borta. Det är ingen slump att fyra av Tottenhams sex senaste bortamatcher har slutat Under 2,5 mål. Med Walker avstängd blir Tottenham-offensiven dessutom extra förtunnad i form av en betydligt mindre kreativ högerkant. En övrig sidofaktor att beakta är att flera tidigare Tottenham-spelare idag spelar för Watford, däribland Watfords två defensiva nyckelspelare: Målvakten Gomes och backen Kaboul. De kommer garanterat att vara extra laddade för att möta ex-klubben. Matchbilden lär bli ett bolldominant Tottenham som trycker tillbaka ett Watford med 5-3-2 (eller 5-4-1) som uppställning.

Spela på Bet365 och få Se bonus här
Fotboll

Watford – Tottenham

 • Postad:
  01 jan 2017
  03:38
 • Rekare: Bollbet
 • Spel: UNDER 2.50 mål
 • Insats: 5,00
 • Odds: 1,90
 • Bet365
 • Datum:
  01 jan 2017
  14:30
 • Sport: Fotboll
 • Land: England
 • Liga: Premier League
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

abatho 2017-01-01 07:40

Blir nog ett vinnarspel ändå
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td