Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Everton – Southampton

Vem är Koemans bästa vän och Puels värsta fiende? Bollbet avslöjar...

Trots att det är mycket tätt matchande i Premier League med omgångar omkring annandagen, omkring nyårsafton och nu några dagar in på år 2017 så är många dueller schemamässigt jämnt fördelade, d.v.s. det ena laget har liten eller ingen inbördes schemafördel. Undantaget från den regeln är måndagsduellen Everton-Southampton. Fotbollförbundets schemagubbe kan mycket väl vara bästa kompis med Everton och/eller värsta fiende med Southampton.

Schemaskillnaderna i punktform:

* Everton har spelat matcher 26:e och 30:e december inför dagens match. Det betyder tre vilodagar emellan de första två matcherna och två vilodagar inför denna match. Ett tufft schema, men absolut hanterbart.

* Southampton har spelat sina matcher 28:e december och 31:a december inför dagens match. Det betyder bara två vilodagar emellan de första två matcherna och sedan en enda vilodag inför denna match.

Everton har alltså kunnat återhämta sig någorlunda från båda föregående matcherna medan Southamptons fysiska förmåga har testats till maxgränser. Fullkomligt brutalt, omänskligt spelprogram för gästerna!

Ser man till hur lagen har presterat i de berörda matcherna är det även där solklar fördel för Everton. Koemans mannar manövrerade ut Leicester (2-0) och spelade kryss mot ett vilt kämpande Hull (2-2). Fullt godkända bortaresultat för ett Everton som i övrigt brukar vara betydligt mer hemmastarkt. Det finns en högre Everton-växel att lägga i på Goodison Park, vilket lag som Manchester United (1-1) och Arsenal (2-1) kan vittna om.

Southamptons dubbla matcher efter jul har varit stora besvikelser. Först en blytung 1-4-förlust hemma mot Tottenham där laget var ursvagt i andra halvleken. Sedan 1-2-förlust hemma mot West Bromwich där Southampton hade betydligt mer bollinnehav (70-30%) fast sällan hotade i målchansväg.

Southamptons frånvaro av skadade anfallsesset Austin (6 mål) har varit påtaglig i senaste matcherna och det blir en fortsatt faktor att beakta även mot Everton. Southamptons frånvarolista har vuxit med ett nytt namn jämfört med lördagsmatchen. Laget har en nytillkommen avstängning på ordinarie mittbacken van Dijk som har spelat 90 minuter i alla höstens 19 ligamatcher. Anmärkningsvärt försvarsminus för Southampton! Det troliga reservalternativet som tar mittbacksplats jämte Fonte, Yoshida, är ingen stark pjäs. Yoshida har startat fyra ligamatcher. Southampton har inte hållit nollan i någon av de fyra matcherna: 1-1 hemma mot Watford, 1-2 borta mot Hull, 3-1 borta mot Bournemouth, 1-2-matchen hemma mot West Bromwich

Evertons troliga startelva: Robles - Baines, Jagielka, Williams, Coleman - Gueye, Barry, Funes Mori, Barkley, Valencia - Lukaku.

Southamptons troliga startelva: Forster - Soares, Yoshida, Fonte, Bertrand - Davis, Romeu, Ward-Prowse - Redmond, Boufal, Rodriguez.

Jag har skördat gott om framgångar på att gå emot Southampton dubbelt om mot Tottenham och West Bromwich. Det erbjuds nytt värdeodds på Southamptons motstånd Everton här. Formkurva, schemafördel och hemmafavör är tre mycket solida bakgrundsfaktorer som motiverar spelet.

Fotboll

Everton – Southampton

 • Postad:
  02 jan 2017
  06:32
 • Rekare: Bollbet
 • Spel: 1
 • Insats: 5,00
 • Odds: 2,27
 • Bolag: Pinnacle
 • Datum:
  02 jan 2017
  16:00
 • Sport: Fotboll
 • Land: England
 • Liga: Premier League
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Bollbet 2017-01-02 13:50

Tack för uppmuntrande ord, Haltmathe!

Oggelito88 2017-01-02 13:09

??????

Haltmathe 2017-01-02 11:49

Bra jobbat igen
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td