Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Tottenham – Chelsea

Kanté tar hand om Son - Costa(r) Tottenham poäng!

Ikväll klockan 21:00 startar sista Premier League-matchen innan ligan tar miniuppehåll i drygt en vecka. Det är inte vilken match som helst: femteplacerade Tottenham med 39 poäng möter ettan Chelsea med 49 poäng.

Båda lagen har så gott som helt ordinarie trupper. Tottenham välkomnar senast saknade backarna Walker och Vertonghen tillbaka efter senast. Den enda spelaren av vikt på frånvarolistan är Lamela som har saknats i nio omgångar. Chelsea har i dagarna blivit av med Oscar (till Shanghai). Ingen fara. Förutom långtidsskadade Mikel och Terry är det inget mer att rapporterna kring gästerna. Räkna med de bästa möjliga startelvorna.

Tottenhams troliga startelva: Lloris - Rose, Vertonghen, Alderweireld, Dier Walker - Wanyama, Alli, Eriksen, Son - Kane.

Chelseas troliga startelva: Courtois - Luiz, Cahill, Azpilicueta - Matic, Kanté, Moses, Alonso, Willian, Hazard - Costa.

Tottenham anländer hit efter dubbla 4-1-vinster i bortauppgifter. Båda motståndarna Southampton och Watford tillhör dock Premier Leagues absolut mest formsvaga. Southampton förlorade alla lagets tre matcher kring nyår och Watford demonstrerade igår mot Stoke hur dålig standard de håller.

Tottenhams dubbla bortamatcher lär ha slitit på laget som spelade 28:e december och 1:a januari, vilket innebär tre vilodagar mellan de två matcherna och två vilodagar inför Chelsea. Med tanke på att Tottenham verkligen körde offensiv gas i botten 3 av 4 berörda halvlekar så kan det vara svårt att ha åstadkommit full återhämtning. Noterbart är att den enda halvleken de inte öste på var den sista mot Watford där det syntes tecken på slitet Spurs. Tottenham kanske kan bli ännu mer slitet ikväll. Blott två vilodagar i benen är långt ifrån bästa uppladdningstid för en toppmatch.

Chelsea vinner, vinner och vinner! Maestro Antonio Contes spelare har nu 13 raka vinster. Alla har inte sett spelmässigt helgjutna ut, men den offensiva effektiviteten är konsekvent bra. Den goda effektiviteten grundar sig i sin tur på att Chelseas skifte till spelsystemet 3-4-3 har varit en lyckträff. Spelartyperna passar det nya spelsystemet som handen i en handske. Chelsea har alltjämt inte tappat poäng i någon match med 3-4-3.

Chelsea har spelat två hemmamatcher efter jul och vunnit båda komfortabelt. Först 3-0 mot Bournemouth och sedan 4-2 mot Stoke. Matcherna spelades 26:e december respektive 31:a december, vilket är ett avsevärt bättre spelprogram än Tottenhams motsvarighet. Chelsea hade alltså fyra vilodagar mellan de två tidigare matcherna tre vilodagar inför denna match. En vilodag mer än Tottenham vid båda tillfällena.

Värt att tillägga är att Chelseas två nyckelspelare Kanté (mittfältets hjärtpump) och Costa (målkungen) var avstängda mot Bournemouth, så de två kommer att vara synnerligen fräscha. Duon har bara spelat en match sedan 18:e december: nyårshelgens komfortabla 4-2-vinst mot Stoke. Det går att förvänta energiska monsterinsatser från Kanté och Costa ikväll.

Costa är ett kapitel för sig. Han har fullkomligt öst in mål under hela hösten. Det har blivit 14 mål på 18 omgångar och dessutom goda fem målpass. Det har inte spelat någon roll om det varit matcher hemma eller på bortaplan. Costa är den mest frekventa bortamålgöraren i Premier League. Han har gjort mål i 7 av sina 9 bortamatcher. De enda lagen som hållit Costa mållös är Arsenal och Sunderland. Vid Arsenal-matchen hade Chelsea inte ställt om spelsystemet så det var det gamla Chelsea. Mot Sunderland dominerade Chelsea tillställningen och Costa kunde mycket väl ha fått in ett mål där.

Glöm inte Kanté! Det är lätt att bara prata om målskyttar som stjärnor. Det ska understrykas att Kanté är en annan form av superstjärna för Chelsea. Med ett 3-4-3-spelsystem är det avgörande med 1-2 innermittfältare som kan vinna mycket bollar och vara en sköld för de mer offensivt kollegorna. Det är ingen slump att Kantés Leicester vann Premier League ifjol och att Chelsea leder Premier League just nu. Båda lagen hade/har Kanté centralt.

Kantés roll blir extremt viktig mot ett spelskickligt Tottenham som kryllar av kreativa speluppläggare fast färre motsvarande kampduellspelare. Om Chelsea vinner många 1-mot-1 kommer Tottenhams svagheter att öppnas som en burk full med ormar. Chelsea har bra chans att upprepa mönstret från lagets mästerliga andra halvlek mot Man City när laget kontrade till sig 3-1-vinst.

Fotboll

Tottenham – Chelsea

 • Postad:
  04 jan 2017
  18:11
 • Rekare: Bollbet
 • Spel: 2 0 (A. Hcp)
 • Insats: 6,00
 • Odds: 1,97
 • Bolag: Pinnacle
 • Datum:
  04 jan 2017
  21:00
 • Sport: Fotboll
 • Land: England
 • Liga: Premier League
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td