Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Ivo Karlovic – Fernando Verdasco

Spel Nr2+3:

ATP Doha - planerad starttid 13:30

I.Karlovic - F.Verdasco = 7-6 till någon av spelarna set 1 @ 2.00 (williamhill) ... Insats: 4 Units

I.Karlovic - F.Verdasco = 7-6 till någon av spelarna set 2 @ 1.95 (williamhill) ... Insats: 4 Units


Motivering:

Båda dessa spelen är att man spelar på att det ska bli tiebreak i seten. Jag benämner det inte så eftersom det kan bli förvirrande eftersom spelvalet heter inte tiebreak hos williamhill. Utan man ska istället spela på "1:a set rätt resultat" och välja 7-6 och sedan samma sak för andra set.

Tiebreakspelen är en marknad som det finns riktigt stort värde på och det positiva är att det börjar bli ganska många bolag som erbjuder spel på detta. Det negativa är såklart att det är nästan enbart eu-bookies vilket gör att limiteringar i regel blir ett problem. Tyvärr är det ju något som vi får tampas med men jag brukar säga att om värdet finns där så är det lika bra att försöka vinna lite än att låta bli att vinna helt bara för att man inte kan vinna så mycket som man önskar. Man blir inte miljonär på tiebreakspelen men man kan vinna några kebabrullar.

Karlovic är en spelare som nästan bara kan serva. Han är stor som ett hus och servar otroligt hårt och bra vilket innebär att du som motståndare sällan kommer få tillbaka bollen i spel när han servar. När du själv servar som motståndare behöver du heller inte göra speciellt mycket eftersom Karlovic är extremt begränsad i spelet och kommer nästan aldrig vinna några bolldueller. Tiebreak är extremt vanligt när Karlovic spelar och han har vunnit sina 2 första matcher i denna turneringen genom att spela 4 raka tiebreak. Karlovic har inte tappat serven nån gång på sina 24 servegame i denna turneringen och han har heller inte haft någon breakboll på motståndarnas 24 servegame. Karlovic börjar bli gammal men han hade nog faktiskt sitt bästa år någonsin ifjol så det finns inga tecken på att Karlovic blir sämre. Han har ju alltid levt på sin serve så det spelar ingen roll om han blivit lite trögare med åren eftersom han har aldrig kunnat röra sig bra så det blir ingen skillnad.

Verdasco är en spelare som också börjar bli till åren men till skillnad från Karlovic så har han dalat en del i rankingen från att ha varit top 10 till att numera vara rankade 42:a i världen. Verdasco kan fortfarande mäta sig med dom bästa och segern igår med 6-1, 7-6 mot 11:an på rankingen David Goffin är starkt. Verdasco har en serve som är bättre än average och han är utan tvekan på en sån hög nivå så att han ska inte ha några problem att hålla sin serve mot Karlovic, samtidigt så lär det bli mycket svårt för honom att komma åt Karlovics serve för det gör nästan ingen.

Dessa herrar har mötts 7 gånger men det senaste mötet var 2011 vilket är ganska länge sedan så det är svårt att ta för mycket ut av det. Tiebreak är dock vanligt när dessa herrar mötts, på deras senaste 4 matcher har det spelats 11 set och 6 av dessa har gått till tiebreak. Ytterligare 3 har slutat 7-5 vilket gör att det varit nära tiebreak några gånger till. 8 av 11 set har det krävts 7 game för att vinna vilket talar sitt tydliga språk att det är servebetonat.

Karlovics kommer fortsätta bomba in ess och tiebreak är som alltid mycket troligt. Verdasco är tillräckligt bra för att göra sitt i denna matchen och det är att hålla sin egen serve och sen hoppas att mot förmodan att Karlovics skulle klanta sig. Med 2 matcher under bältet där Karlovics har spelat 4 raka tiebreak och inte tappat serven en enda gång på 24 servegame så börjar väl formen bli bättre och bättre så chanserna till att han ska slarva bort ett servegame minskar.

En annan faktor som kan spela in här vilket många sällan tänker på är att vi har en vänsterhänt spelare som har en usel backhand mot ett högerhänt spelare som har en usel backhand. Den enklaste vinkel att slå sin serve mot när man spelar mot en spelare som håller racket i motsatta handen är ut mot motståndarens backhand. I lika rutan så skruvar man bollen ut mot kanten vilket blir rakt ut mot backhand och i andra rutan skruvar man bollen mot mitten vilket också blir på motståndarens backhand. Det är enklare att som servare skruva bollen åt höger vilket i det här fallet blir ut på motståndarens backhand. Hoppas ni förstår, kanske blev lite krångligt.

Detta kan och kommer utnyttjas i denna matchen. Karlovics mål är att slå så många bollar som möjligt på Verdascos backhand eftersom han är usel där men har en bra forehand och eftersom Karlovics är högerhänt men Verdasco är vänsterhänt så kan man enkelt slå servar som blir riktigt bred vinkel mot motståndarens backhand. Det blir lika dant när Verdasco servar, han kan enkelt slå servar med bred vinkel mot Karlovics backhand som han är urusel på men han har en forehand som han iaf kan få tillbaka bollen någon gång på.

Matchen har otroligt stora chanser att bli servebetonad och när spelarna då också har möjligheten och fördelen att kunna bomba svåra servar på motståndarens usla backhand så är ju chanserna ännu mindre att bollen kommer tillbaka i spel efter serven.

Jag tycker oddsen är riktigt bra, vi fick ca 1.66 på tiebreak i Karlovics match igår då han var stor favorit. Den här matchen är nästan helt jämn enligt oddsen och i mina ögon är det minst 50% chans att vi inte ens får se en enda breakboll i seten. Skulle det mot förmodan bli någon breakboll så är det ju 80% chans att servaren räddar den breakbollen. Därmed är det alldeles för höga odds på att det blir tiebreak i första set enligt mig, jag anser att övriga bolag som ligger kring 1.90 också har för höga odds då det är större chans till tiebreak idag än i Karlovics tidigare 2 matcher där oddsen varit lägre och det har också blivit 4 raka tiebreak då.BOL!
Tennis

Ivo Karlovic – Fernando Verdasco

 • Postad:
  05 jan 2017
  09:45
 • Rekare: Lazlo
 • Spel: Annat
 • Insats: 0,00
 • Odds: 0,00
 • Info: Se spelen i reken nedan
 • Bolag: williamhill
 • Datum:
  05 jan 2017
  13:30
 • Sport: Tennis
 • Land: Internationell
 • Liga: QF
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td