Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Athletic Bilbao – Alaves

Slitet Athletic Bilbao svajar mot harmoniskt Alaves?

Söndagens spanska fotboll drar igång redan vid klockan 12:00. Det är inte vilken match som helst. Vi bjuds på derby i Baskien mellan storebror Athletic Bilbao och lilla Alaves. Det skiljer endast fem tabellpoäng till Athletics favör. Athletic Bilbao har planenligt gjort en solid säsong och ligger där uppe. Alaves har gjort en mer än godkänd höstsäsong med flera oväntade skalper.

Väderfaktorn kan ge sämre gräsunderlag än vanligt. Igår såg vi hur vädret påverkade Eibars gräsplan i matchen mot Atletico Madrid. Även Athletic Bilbaos Nya San Mames har ställts för prövningar eftersom det har varit omkring -1 grad under natten inför. Temperaturen förväntas stiga uppemot +8 grader framåt kick-off, men gräsplanen kan ha tagit visst stryk av den föregående kalla natten inför.

Athletic Bilbao svävar på moln efter torsdagens Spanska cupen-vinst med 2-1 hemma mot Barcelona. Det var frukten av en väldigt bra inledning där Athletic Bilbao tidigt gick upp till 2-0. Sedan lyckades laget hålla undan till 2-1-seger, trots att Athletic Bilbao fick två man utvisade.

Cupmatchen krävde mycket krafter. Athletic Bilbao har bara fått två vilodagar för omladdning. Att spela en torsdagskvällsmatch och sedan spela söndagsmatch redan klockan 12:00 är extremt svårt. Särskilt om man som Athletic Bilbao mönstrade en stark startelva i match ett.

Athletic Bilbaos tränare får tampas med ett jobbigt söndagsdilemma - antingen (1) rotera in flertalet reserver i elvan eller (2) ställa upp med identiska spelare som är slitna. Notera för övrigt även att cupreturen mot Barcelona går av stapeln kommande mittvecka. Den matchen blir enormt viktig nu när Athletic Bilbao har stor avancemangschans. Bänkas någon av anfallsstjärnorna Williams eller Aduriz vs Alaves? Spanska källor viskar om att Williams mycket väl kan bänkas.

En sak som är helt fastställd är att Athletic Bilbao har defensiva avbräck. Mittbacken Yeray har drabbats av allvarlig sjukdom och blir borta länge. Ersättaren på mittbacksplatsen, Etxeita, är ingen stjärna. Dessutom är Athletic Bilbaos högerbackssida försvagad med skador på båda högerbacksalternativen Lekue och De Marcos. Alternativet Boveda är inte bra, men med Lekue och De Marcos borta lär Athletic Bilbao tvingas spela Boveda.

Alaves spelade sin Spanska cupen-match redan i tisdags och det blev 2-2 borta mot Deportivo La Coruna. Alaves hade 2-0-ledning efter klokt spel i första halvleken. Det såg ut att gå vägen med en vinst fast ett sent tapp ledde till kryss. Alaves har åtnjutit fyra vilodagar därefter så de har haft avsevärt bättre uppladdningsförhållanden än Athletic Bilbao har haft.

Den välmående småklubben Alaves går starkt på alla betydande fronter - ekonomiskt, socialt och sportsligt. Alaves är uppe i finfina sju raka tävlingsmatcher utan förlust. Alaves trivs dessutom bra på bortaplan med sitt kontringsinriktade spelsätt. Laget har tagit 11 bortapoäng (jämfört med 10 poäng på hemmaplan). Alaves har flera storpoäng på CV:et: bortavinster mot Barcelona och Villarreal samt ett kryss mot Atletico Madrid.

Fotboll

Athletic Bilbao – Alaves

  • Postad:
    08 jan 2017
    06:17
  • Rekare: Bollbet
  • Spel: 2 +1.0 (AH)
  • Insats: 5,00
  • Odds: 1,84
  • Bolag: Pinnacle
  • Datum:
    08 jan 2017
    12:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: Spanien
  • Liga: Primera Divison
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

midcapking 2017-01-08 07:16

Bra och logisk REK, "Keep up the good work"!
/MK
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td