Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Burnley – Southampton

Burnley hemmaglöder starkast mot cuptrött Southampton?

Mittenmötet mellan Burnley med 23 poäng och Southampton med 24 poäng är inte det mest extravaganta lördagsmötet, men ett av lördagens mest spelvärda handikappspel finns att hämta. Flera faktorer talar för Burnley.

Burnley kan tangera rekordet i antal hemmasegrar i följd i Premier League. Vinst här ger fjärde raka. Laget har sammanlagt vunnit fem av sex senaste och plockat in 7-1-3 i total hemmastatistik under säsongen. Mäktigt! Det är hårt jobb och en speciell hemmatrygghet på Turf Moor som har legat bakom framgångarna. Burnleys hemmastyrka var för övrigt rejäl även förra säsongen, men då i The Championship med lättare motstånd: 15-6-2 på 23 omgångar.

Det är inte bara siffror som talar till hemmalagets favör. Lagets spel har även lovat mycket gott i de senaste ligamatcherna. Burnley åkte på en hedersam förlust nyligen borta mot Manchester City (1-2) och körde över Sunderland rejält i förra hemma (4-1). Burnley hade 16-11 i avslut och 6-2 i hörnor i krossen av Sunderland. Anfallaren Gray höll en uppvisning med tre mål, vilket mer än fördubblade hans målskörd för säsongen från två mål till fem mål.

Southampton har ett komplicerat läge då cuperna har krävt energi från lagets ligainsatser. I höstas var det Europa League som störde och så småningom kanske gav upphov till lagets slitna kalenderårsavslut. Southampton förlorade alla tre ligamatcherna kring nyår och många av spelarna verkade behöva vila.

Southampton har under den gångna veckan tvingats lägga energi på båda inhemska cuperna FA-cupen och Ligacupen. I båda fallen var resultatutgångarna sådana som kräver mer av laget i framtiden. FA-cupmatchen mot Norwich blev kryss (2-2) så Southampton tvingas spela omspel framöver. Onsdagens första semifinalmöte i Ligacupen mot Liverpool blev en vinstsuccé med 1-0-resultat, men det missgynnar ur ligaperspektiv. Dels spelade Southampton ett mycket energikrävande spel, dels fick flera spelare skador/skadekänningar och dels innebär vinsten att returen om 11 dagar blir fantastiskt viktig för klubben. Orkar Southampton ladda om tillräckligt till trist mittenmatch i Premier League borta mot Burnley? Motivations- och energinivåerna borde vara sisådär i bortalägret.

Southamptons tränare Claude Puel uttrycker sin önskan om att Southampton ska spela med samma intensitet mot Burnley som mot Liverpool. Det andas mer hopp än realism i följande citat från Puel: "I hope we can play this game with the same levels, the same attitude and concentration [as we had in the midweek win over Liverpool]. "We can see a good game, a strong game together in defence, and now its important to keep this regularity."

Southamptons truppsituation är en annan faktor som bör beaktas. Det är olyckligt att ordinarie mittbacken José Fonte (1530 minuter) missar matchen på grund av transferrykten samt att mittfältarna Boufal (625 mins) och Steven Davis (1370 mins) fick skadekänningar mot Liverpool. De sistnämnda två är dock inga nyckelspelare. Att danske mittfältaren Höjbjerg får starta i deras frånvaro är en gynnsam sak. Värre är det med fortsatt skadade anfallare Charlie Austins frånvaro (871 mins, 6 mål, 1 målpass). Ingen annan Southampton-spelare har gjort fler än 3 individuella ligamål 2016/2017.

Plushandikappet är högst spelvärt med tanke på (1) Burnleys bevisade hemmastyrka, (2) att Burnley haft en normal vilovecka medan Southampton matchat i större cupsemifinal och (3) att Southampton har flera avbräck.

Fotboll

Burnley – Southampton

 • Postad:
  14 jan 2017
  06:58
 • Rekare: Bollbet
 • Spel: 1 +0.5 (AH)
 • Insats: 7,00
 • Odds: 1,75
 • Bolag: Pinnacle
 • Datum:
  14 jan 2017
  16:00
 • Sport: Fotboll
 • Land: England
 • Liga: Premier League
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

midcapking 2017-01-14 21:33

Bra jobbat!

Bollbet 2017-01-14 15:48

Tack för berömmet, Soap!

Jag förstår inte fullt ut varför oddset har höjts. Det skulle kunna vara för att två tidigare frågetecken (Scott Arfield och Johann Berg Gudmundsson) missar spel för Burnley, men det förklarar inte allt. Om det bara är den faktorn så har marknaden gått till överdrift. Efter att ha sett elvorna bedömer jag att Burnley är minst lika spelvärt till det nuvarande oddset som när jag skickade reken till lägre oddsnivå.

Soap 2017-01-14 15:41

Jag gilllar dina spel på underdogs skarpt!
Här har Burnley stigit en bra bit sedan linorna släppts, +0.5 står i 1.92 nu i skrivande stund, undrar vad det kan bero på?
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td