Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Valencia – Espanyol

Voro vore ingen frälsare - Espanyols defensiv stänger till?

Söndagens spanska lunchfajt går emellan Valencia och Espanyol. Valencia står på 13 poäng mot Espanyols 23 poäng. De flesta hade nog trott på motsatta poängrelationen inför säsongen. Det är dock svårt att snacka bort tabelläget: Espanyol har varit starkare och spelat betydligt bättre.

Det forna storlaget Valencia ligger illa till med en poäng ner till nedflyttningsstrecket. Laget har redan efter halva säsongen hunnit avverka två huvudtränare i Pako Ayestaran och Cesare Prandelli. Nyligen tog "caretaker-proffset" Voro Gonzalez över ansvaret. Han har ofta gjort inhopp när Valencia varit mittemellan två huvudtränare och brukar klara sig hyggligt. Voro brukar av personliga skäl inte vilja stanna länge på posten. Denna gång verkar han kunna stanna åtminstone fram tills sommaren. Därefter kan det mycket väl bli en ny tränarkarusell för det ledningsmässigt struliga Valencia.

Valencias dåliga trend har inledningsvis fortsatt även med Voro. Valencia var visserligen nära vinst i första ligamatchen mot Osasuna, men det räckte inte in på målsnöret. Valencia ledde med 1-0, 2-1 och 3-2 innan det blev 3-3 i slutminuterna. En stor besvikelse för ett Valencia som spelmässigt var bräckligt. Valencia förtjänade inget mer än 3-3-resultat. Senast i torsdags spelade laget en avslagen cupmatch i Spanska cupen borta mot Celta Vigo. Båda lagen mönstrade reservbetonade startelvor och Valencia föll på det sena målsnöret igen: 1-2-förlust efter insläppt frisparksmål på tilläggstid.

Valencia har bara vunnit en hemmamatch i ligaspelet på Mestalla (1-2-4) denna säsong. I den här söndagsmatchen kommer det garanterat att vara minst lika stor risk för buande/missnöjesviftande som hejande supportrar. Valencias fans är helt enkelt trötta på att svikas om och om igen.

Valencia har dessutom drabbats av ett nytt, tungt minus då bäste målskytten Rodrigo (1189 mins, 4 mål, 1 målpass) har tillkommit på skadelistan. Det är förödande för ett Valencia som redan har en mycket bräcklig defensiv som svaghet. Valencia söker desperat efter framgång, men hur ska det gå till utan bra försvar eller vass anfallsspets? På Valencias frånvarolista finns i övrigt Ryan, Abdennour, Siqueira och Mangala.

Det Valencia har saknat i stabilitet har funnits i Espanyols säsong. Med bara fyra förluster på 17 omgångar är det ett av La Ligas mest svårbesegrade lag. Mellan oktober och mitten av december gick Espanyol tio tävlingsmatcher i följd utan förlust. Sviten bröts naturligt när Espanyol spelade sista ligamatchen innan uppehållet borta mot storebror Barcelona (1-4).

Espanyol återvände efter julvila för drygt en vecka sedan och spelade 1-1 hemma mot Deportivo La Coruna. Det var en typisk match mellan två lag som var ringrostiga efter uppehåll. Räkna med ett mer tempomässigt redo Espanyol som har fått mer än en komplett träningsvecka att förbereda sig. Espanyol blev utslaget ur Spanska cupen innan uppehållet så Espanyol har till skillnad från Valencia inte störts av cupspel i veckan.

Espanyol har två färska anmärkningsvärda avbräck i den för säsongen nyskolade högerbacken Victor Sanchez (1434 mins, 1 mål, 1 målpass) och offensive nyckeln Pablo Piatti (951 mins, 5 mål, 7 målpass). Det är framförallt olyckligt att sakna den sistnämnde. Piatti går inte att ersätta fullgott. Å andra sidan är Espanyols tillgängliga offensiva spelare som Hernan Perez, Hector Moreno och Alvaro Vazquez dugliga kort. Vasse Moreno som har stått för 7 mål denna säsong - mer än dubbelt så många mål som Valencias bästa söndagstillgängliga spelare - kommer att bli ett stort hot mot hemmalaget.

Espanyols försvarsspel lär som vanligt vara pålitligt. Den noggranne tränaren Quique Sanchez Flores Espanyol tillät inte La Coruna att skapa mycket alls i förra omgångens 1-1-match. Under Espnayol period med tio raka utan förlust i höstas hölls nollan i sju stycken! Målvakten Diego Lopez var en nyckelfaktor i många av nollorna och glädjande nog är han tillbaka i truppen mot Valencia efter att ha missat La Coruna-matchen.

Det är obegripligt att oddsmarknaden har gjort opålitliga Valencia till tydlig favorit mot det leveranssäkra Espanyol. Valencia kanske får islossning förr eller senare, men det är osannolikt att det blir utan bäste målskytten Rodrigo mot ett Espanyol som är snäppet bättre såväl försvars- som anfallsmässigt.

Fotboll

Valencia – Espanyol

  • Postad:
    15 jan 2017
    06:19
  • Rekare: Bollbet
  • Spel: 2 +0.5 (AH)
  • Insats: 7,00
  • Odds: 2,02
  • Bolag: Pinnacle
  • Datum:
    15 jan 2017
    12:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: Spanien
  • Liga: Primera Divison
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Bollbet 2017-01-15 15:22

BLGM gick vägen för dig, grattis! Synd att Espanyol inte hade en av sina bättre dagar. Första halvleken var på tok för blek. De vaknade till för sent i lunchmatchen. Rättvisande 2-1-seger för Valencia får man säga.

midcapking 2017-01-15 09:32

Tack, håller med, kommer att fega mig ur denna, tror att Espanyol gör minst ett mål så spride risken med BLGM och +0,5 som i reken! Känns som ett otroligt svårdyrkat lås? Bra analys!
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td