Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Southampton – Norwich

Southampton med ungtuppar - Norwich tar chansen?

Cupkväll i fotbollen och jag har hittat en sylvass spelvinkel i FA-cupmatchen Southampton-Norwich. Det är ett omspel mellan två mittenlag, Southampton från Premier League och Norwich från The Championship. Det kan på ytan se ut som stor klasskillnad med den ligamässiga skillnaden, men speciella förutsättningar gör att Norwich definitivt kan mäta sig med Southampton.

Southampton hade det tidsmässigt mest krävande spelschemat av Premier League-lagen kring jul och nyår. De svåra matcherna avlöste varandra med väldigt få vilodagar emellan. Konsekvensen blev tre raka förlustmatcher, mycket slitna spelare och även några nya skadeproblem. Southampton har fortfarande inte riktigt kommit på benen, snart en månad senare.

Tätt matchande har fortsatt plåga Southampton även i januari. Southampton är förutom Premier League och FA-cupen dessutom långt framme i Ligacupen. Laget vann det viktiga första Ligacupsemifinalmötet mot Liverpool (1-0) för en vecka sedan. Avgörande returmatch väntar i nästa vecka (25:e januari).

Det är möjligt att tidigare fokus på Ligacupen påverkade prestationen i lördagens ligamatch borta mot Burnley där Southampton förlorade med 0-1. Även om Southampton "spelade bättre än resultatet" så är det på något sätt typiskt att ett slitet och splittrat lag förlorar mot tappert kämpande Burnley. Det är inte alls säkert att det hade gått så dåligt om Southampton hade haft en mer mänsklig december och januari bakom sig.

Southamptons fokus på Ligacupen påverkar definitivt förberedelserna inför den lägst prioriterade FA-cupen. Southampton-tränare Claude Puel kommer att ge flera yngre spelare startmöjligheter mot Norwich. Southampton ställde upp reservbetonat redan i första mötet mot Norwich 7:e januari. Ungtuppar med enstaka Premier League-starter under bältet fick starta den matchen: Harry Lewis, Jack Stephens, Harrison Reed och Josh Sims. Southampton tog ledningar med både 1-0 och 2-1 fast ett uppenbart mer taggat Norwich framkallade omspel via sen 2-2-kvittering. Liknande startelva förväntas.

Forna Premier League-laget Norwich har i grunden en spännande trupp för att vara The Championship. Materialet bör bära högre än nuvarande oglamourösa mittenplacering i The Championship. Norwich indikerade hög förmåga i 3-0-segern hemma mot Derby i början av januari. Resultatet är i sig bra och statistiksiffrorna understryker dominansen: 60-40% bollinnehav och 24-6 i avslutsövertag mot toppaspirerande Derby. Det har gått sämre därefter och Norwich har liksom Southampton en seger på sex senaste tävlingsmatcherna. Norwich har mycket att bevisa.

Norwich åtnjuter en distinkt motivationsfördel av att prioritera FA-cupen högt. Det tråkiga tabelläget i The Championship gör att FA-cupen - mot ett namnstarkt motstånd som Southampton - är en händelse utöver det vanliga. Norwich får här sin bästa kortsiktiga chans att återupprätta förlorad heder.

Tränare Alex Neil ställde upp en stark startelva i det första FA-cupmötet mot Southampton. Det finns inget som talar för en annorlunda strategi i returen. Förutom nyligen skadade mittfältaren Jonny Howson (startade första mötet) och avstängde anfallaren Nelson Oliveira (inte heller med i första mötet) lutar det åt mer eller mindre starkaste elvan.

Ett reservbetonat Southampton är inte så mycket starkare än ett nästan ordinarie Norwich med starkare motivation i FA-cupsammanhang. Det är fördelaktigt värre att spela Norwich med Asian Handicap +1.0 till 2.15. Det handikappet innebär insatsen tillbaka om Southampton skulle vinna med 1 måls marginal respektive full vinst till 2.15 vid kryss eller seger för Norwich.

Spela på Bet365 och få Se bonus här
Fotboll

Southampton – Norwich

 • Postad:
  18 jan 2017
  17:07
 • Rekare: Bollbet
 • Spel: 2 +1.0 (AH)
 • Insats: 7,00
 • Odds: 2,15
 • Bet365
 • Datum:
  18 jan 2017
  20:45
 • Sport: Fotboll
 • Land: England
 • Liga: FA-cupen
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td