Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Manchester City – Tottenham

Hård press på Guardiola - Tottenhams höga press avgör?

Gigantmötet Man City vs Tottenham är lördagens engelska huvudakt. Båda lagen kämpar för att hamna topp-4 för att erövra Champions League-plats. Man City hade en strålande höstinledning fast en sämre vinter har fört ner laget till femteplatsen med 42 poäng. Tottenham innehar andraplatsen med 45 poäng.

Det är ingen dans på rosor för Citys hyllade tränare Pep Guardiola. Säsongsstarten var stundtals som en bröllopsresa, men City har har från och med december kommit ner på jorden. Den engelska publiken betraktar inte längre Guardiola som en perfekt svärmorsdröm.

Han har aldrig tidigare i tränarkarriären stött på liknande motgångar. Guardiola har snarare styrt över ligadominanta vinstmaskiner som sällan förlorar. Citys nuvarande fem ligaförluster är lika många som Guardiola som mest har förlorat på en hel säsong i tidigare klubbar. Om City förlorar ikväll har Guardiola alltså redan - med knappt halva säsongen kvar - nått ett "negativt förlustrekord".

Förra veckans 0-4-förlust borta mot Everton var en mycket bekymrande match. City hade ett par chanser tidigt vid 0-0 och hade genomgående stort bollinnehav, men det saknades all form av övertygelse i avgörande lägen. Everton kunde däremot göra ett par enkla mål mot ett uppenbart ihåligt försvar. City behöver höja sig ett par nivåer om laget ska kunna besegra Tottenham.

City tvingas gå in till kvällens match med en minikris på defensiva innermittfältet. Trygge kuggen Fernandinho (1530 ligaminuter denna säsong) avtjänar avstängning. Det gör att Guardiola måste välja mellan tre opålitliga alternativ för att besätta de två positionerna på balansmittfältet: omskolade backen Zabaleta, ojämne Yaya Touré eller den tidigare småskadade Fernando. Vilka två av dessa Guardiola än väljer så blir centrala mittfältet svagt. City kommer inte att kunna parera bäste Fernandinhos frånvaro tillräckligt väl.

Manchester Citys troliga startelva: Bravo - Clichy, Stones, Otamendi, Sagna - Zabaleta, Yaya Touré, De Bruyne, Sterling, Silva - Aguero.

Det är mycket lättare att kasta optimism kring Tottenham som har slagit flera positiva rekord och inte verkar se något stoppljus på framtidsvägen. Tränare Mauricio Pochettino har lyckats ypperligt med att sammanväva Tottenhams trupp till ett anmärkningsvärt välfungerande kollektiv.

Jag gillar särskilt de offensiva ytterbackarna Walker/Rose, men det stannar inte där. Innermittfältet fungerar oväntat väl med starka Dembele och Wanyama. Därutöver är det få Premier League-lag som kan matcha kreativa mittfältare som Eriksen/Alli och suveräne målskytten Kane. Kane hade skadeproblem under höstsäsongen fast har kommit upp i full form. Kane har gjort sex mål på fyra senaste ligamatcherna (totalt 13 mål på 16 matcher).

Tottenham imponerade något oerhört i förra helgens 4-0-kross hemma mot West Bromwich. Det har funnits olycksfåglar som kraxat att Tottenham skulle få svårt att tangera moderna klubbrekordet på sex Premier League-vinster i följd. Tottenham visade ingen pardon när de lyckades med bedriften mot WBA: 73-27% i bollinnehav, 21-3 i avslut, 8-1 i hörnor! Det betyder att Tottenham har chans till historiska sjunde raka Premier League-vinsten. Senast klubben vann sju ligamatcher i rad? I maj månad, år 1967...!

Tottenham har inga större skäl att frukta City som har varit något av ett drömmotstånd de senaste åren. Tottenham har vunnit tre senaste inbördes mötena: 4-1 hemma 26/9-2015, 2-1 borta 14/2-2016, 2-0 hemma 2/10-2016. Då ska man samtidigt komma ihåg att Tottenham vid de mötena hade styrkemässigt underläge. Tottenham har aldrig varit bättre än i dagsläget - och det var länge sedan City var lika svagt som det är för närvarande.

Det finns därtill en taktisk faktor som talar för Tottenham. Den handlar om Pochettinos medvetna strategi att använda högt presspel. Tottenham har kört presspel såväl hemma som borta och lär få extra bra betalt här. Om det är något Guardiolas City har haft svårt att hantera så är det motståndare med högt presspel. Tottenham är expert i kategorin och kommer att skicka iväg ett gäng obekväma frågor till Citys backlinje och sargade innermittfält.

Tottenhams troliga startelva: Lloris - Walker, Wimmer, Alderweireld, Dier, Rose - Dembele, Wanyama - Eriksen, Alli - Kane.

Det erbjuds extraordinärt bra oddsvärde på Tottenham-sidan. Jag väljer att investera en hög insats i att Tottenham tar poäng i matchenvia Asian Handicap +0.5 till 1.80 (handikappet är samma som halvgardering "X2").

Fotboll

Manchester City – Tottenham

 • Postad:
  21 jan 2017
  06:27
 • Rekare: Bollbet
 • Spel: 2 +0.5 (AH)
 • Insats: 7,00
 • Odds: 1,80
 • Bolag: Pinnacle
 • Datum:
  21 jan 2017
  18:30
 • Sport: Fotboll
 • Land: England
 • Liga: Premier League
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Soap 2017-01-21 20:28

Lloris förbannelse på Ethiad fortsätter men vad gör det när Sterling inte får en solklar straff. Ett oförtjänt slutresultat men man ska väl inte klaga när variansen står på ens sida denna gång

Soap 2017-01-21 16:38

Utomordentlig analys, solklar rygg!

midcapking 2017-01-21 11:28

Ok odds på spelet, skulle vilja ha haft runt 1.85-1.90 då jag har känslan av att shitty studsar tillbaka på hemmaplan? Men om Pep inte tar bort Bravo i mål snart så är dom bort ur liga racet, vilken Kalle målvakt!
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td