Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Arsenal – Burnley

Läge att laya The Gunners mot heta Burnley?

Det har varit många färska glädjeämnen för såväl Arsenals som Burnleys supportrar. Båda lagen har gjort resultatmässigt bra starter av år 2017.

Arsenal fick löjligt lyckosam utdelning på resultatet i förhållande till spelet senast borta mot Swansea: 4-0. Visst var Arsenal det bättre laget och visst vann laget rättvist, men Arsenal förtjänade på inget sätt att göra fyra (4!) mål i 4-0-vinsten. Arsenal hade bara totalt sett sex ordentliga avslut på mål och att utifrån det producera fyra mål handlade om mer tur än skicklighet. Swansea bjöd bland annat Arsenal på två självmål som ytterligare understryker att det var en absurd matchutveckling.

Arsenals allmänna formkurva kan ifrågasättas även om det blev 4-0 där och även om laget har vunnit det mesta på sistone. Spelet är långtifrån lika flödande, lätt och självklart som när Arsenal var som bäst under höstsäsongen. Märkbart är dessutom att anfallaren Alexis Sanchez - på senare tid mer offensiv mittfältare - har tappat glöd både på och vid sidan av planen. Alexis gjorde mål senast mot generösa Swansea, men det var blott hans andra mål på de fem senaste matcherna. Alexis har under motsvarande matchperiod flera gånger blivit ertappad med negativa gester gentemot lagkamrater och coach kring matcherna. Det är uppenbart att Alexis inte är nöjd med livet i Arsenal. Inte bra att storstjärnan visar offentligt missnöje.

Burnley har inga stjärnor som är i närheten av Alexis Sanchez kaliber. Laget gör det trots allt (eller tack vare det?) väldigt bra med genuin kämpaanda i alla lägen. Burnley har presterat positiva resultat i de 6-7 senaste tävlingsmatcherna - imponerande hög lägstanivå! Hedersamma bortaförluster mot Tottenham (1-2) och Manchester City (1-2) har vävts ihop med läckra hemmavinster mot Middlesbrough (1-0), Sunderland (4-1), Southampton (1-0) och Sunderland (2-0, FA-cupen).

Burnleys enda stora dilemma är att den extremt fina utväxlingen av resultat på hemmaplan inte har matchats av liknande goda utdelning på bortaplan. Viss skillnad finns alltid mellan hemma- och bortaspel, men i Burnleys fall har det varit lite väl extrem hemmabetoning.

Jag förväntar mig hursomhelst en "utjämning" av hemma-/bortafacit framöver. Vid analys av Burnleys spelprogram går det att se att laget har haft ett mycket svårare spelprogram på bortaplan jämfört med på hemmaplan. Vidare så är det ett faktum att Burnley redan har börjat förbättra bortaresultaten lite. Laget har bara förlorat de tre senaste borta med uddamålsmarginal, inklusive redan nämnda kluriga uppgifterna mot Tottenham och Man City.

Arsenal kommer givetvis att dominera bollinnehavet, men det är mycket tveksamt om det ger maximal utväxling. Det kan vara dags för Arsenal att för en gångs skull inte få "stolpe-in" och en massa enkla mål med sig här. Formstarka Burnley kan mycket väl göra ytterligare en bra match med ett ur deras synvinkel positivt resultat, d.v.s. undvika en storförlust. Jag spelar Burnley med Asian Handicap +2.0 mål som ger pengarna tillbaka om Arsenal vinner med 2 måls marginal. Burnley bör inte förlora matchen med 3+ mål.

Fotboll

Arsenal – Burnley

 • Postad:
  22 jan 2017
  06:37
 • Rekare: Bollbet
 • Spel: 2 +2.0 (AH)
 • Insats: 6,00
 • Odds: 1,93
 • Bolag: Pinnacle
 • Datum:
  22 jan 2017
  15:15
 • Sport: Fotboll
 • Land: England
 • Liga: Premier League
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td