Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Real Sociedad – Celta Vigo

Några vilade spelare, men starka Celta lär inte välta!

Det vankas tabellmässigt viktig match mellan Real Sociedad är femma på 32 poäng och åttan Celta Vigo på 27 poäng. Topp-6 får plats ut i Europa, d.v.s. Celta Vigo har inte råd att förlora om laget vill behålla närkontakten uppåt.

Celta Vigo-oddsen har stigit under det senaste dygnet (från en bit under 2 gånger pengarna till omkring 2.24 med handikappet +0.5). Det finns en uppenbar, nyhetsdriven anledning: Celta Vigo har offentliggjort rotationer. Backen Jonny Castro och mittfältarna Daniel Wass/Marcelo Diaz har utelämnats. Det är en åtgärd som hänger ihop med det täta cupmatchandet och nästa veckas Spanska cupen-returkvartsfinal mot Real Madrid.

Marknadsvärderingen av vilonyheten har dock gått utanför proportionerna. Celta Vigo ställer på inget sätt upp med en svag startelva, trots de vilade spelarna. Vi som känner Celta Vigo vet att ersättarna håller godkänd nivå. Högerbacksersättaren till Jonny Castro blir troligen Hugo Mallo som har spelat nästan lika många minuter (Mallo har gjort 61 minuter färre). Frånvaron av balansmittfältarna Wass och Diaz svider mer, men det är mest Wass som är ett minus. Skadebenägne Diaz har bara gjort 630 av 1620 möjliga ligaminuter på 18 omgångar. En duglig Pablo Hernandez som saknades helt i förra omgångens startelva kan gå in och göra en bra start i Wass/Diaz frånvaro.

Det gäller även att hålla övriga befintliga matchfakta i minnet. Real Sociedad har i grunden ett aningen mer bekymmersamt truppläge. Enda skillnaden är att deras avbräck inte är dagsfärska nyheter. Marknaden har reagerat mycket på Celta Vigos *BREAKING NEWS* från senaste dygnet (som egentligen är en alldaglig rotation) och därmed glömt bort avstängningen på Sociedads mycket viktiga balansmittfältare Asier Illarramendi. Han är synnerligen svårersättlig.

Sociedad har även sedan tidigare tre bra spelare på skadelistan: backarna Carlos Martinez, Mikel Gonzalez och mittfältaren Markel Bergara. Ingen av de tre sistnämnda har varit bofasta i startelvan, men om de hade haft bättre fitnesstatus hade de säkerligen varit med och konkurrerat om startplatser.

En annan nyttig nyckelfaktor är att Sociedad bara har haft två vilodagar efter cupkvartsfinalen hemma mot Barcelona som laget förlorade med 0-1. Ingen optimal uppladdning. Celta Vigo hade, däremot, goda tre vilodagar efter snygga 2-1-cupvinsten borta mot Real Madrid. Det var i övrigt Celta Vigos sjätte raka vinst i tävlingssammanhang. Laget är prickfritt under år 2017!

Celta Vigo är ett lite mer kapabelt och formstarkt lag än Sociedad. Oddsmarknaden stirrar sig blind på en isolerad mindre nyhet och skjuter upp Celta Vigos odds bortom alla proportioner - tacka, ta emot och inkassera!

Fotboll

Real Sociedad – Celta Vigo

 • Postad:
  22 jan 2017
  15:24
 • Rekare: Bollbet
 • Spel: 2 +0.5 (AH)
 • Insats: 7,00
 • Odds: 2,24
 • Bolag: Pinnacle
 • Datum:
  22 jan 2017
  18:30
 • Sport: Fotboll
 • Land: Spanien
 • Liga: Primera Divison
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td