Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Southampton – Leicester

Southampton sneglar på Ligacupen, Leicester fräschare i benen?

Den första matchen på den engelska fotbollssöndagen spelas mellan två lag som ligger längre ner än förväntat i Premier League-tabellen. Varken Southampton eller Leicester ligger på övre halvan som ambitionerna lydde.

Southamptons oerhört komplicerade spelprogramsupplägg fortsätter. Laget gör här den åttonde matchen sedan 28:e december (mindre än en månad!). Fyra av de tidigare har varit ligamatcher och tre har handlat om cupmatcher.

Southampton har uppenbart plågats av programmet. Såväl spelet som resultaten har varit under all kritik. Southampton fick slita för att vinna onsdagens FA-cupmatch hemma mot Norwich med 1-0 efter ett matchavgörande mål i slutminuterna.

Southampton har förlorat alla fyra ligamatcher under den aktuella perioden. Lagets enda riktigt positiva prestationen har varit semifinalmatchen i Ligacupen hemma mot Liverpool. Southampton grejade en mycket meriterande och viktig 1-0-seger där. Den segern ligger dock Southampton mer i fatet inför Leicester-matchen. Southamptons Ligacupen-läge gör nämligen att kommande onsdags bortaretur mot Liverpool blir en av Southamptons viktigaste matcher för säsongen.

Southampton har långt upp till ädla placeringar i ligan och distansen ner till nedflyttningsstrecket är behagliga 8 poäng. Southampton är definitivt i en position där laget har "råd" att inte satsa kung och fosterland på att besegra Leicester. Den aktuella situationen kan betyda att någon viktig spelare vilas (byts ut tidigt) och/eller att Southampton inte öser på genom alla 90 minuter.

Leicester har haft ett betydligt mer mänskligt program från december och framåt. Det här är lagets femte match sedan 28:e december, d.v.s. tre färre matcher än Southampton under motsvarande period.

Det allmänt underpresterande Leicester hade en någorlunda positiv period kring årsskiftet då laget verkade på gång: 1-0 hemma mot West Ham, 0-0 borta mot Middlesbrough, 2-1 borta mot Everton. Trenden blev abrupt avbruten i förra helgens pinsamma 0-3 hemma mot ett Chelsea utan måltjuven Costa. Det var en missräkning för Leicester, men på samma gång måste det inflikas att det var ett extra sylvasst Chelsea. Många lag - även t.ex. Southampton - hade fallit pladask mot den dagens skickliga Chelsea.

Det går inte att blunda för dessa lags frånvarolägen. Båda är frånvarodrabbade, om än på olika sätt. Southamptons sätt är värst.

Southamptons tränare Claude Puel har visat flera svagheter och en av hans mest uppenbara är att skadelistan bara växer. Puel verkar inte ha anpassat sin trupps belastning för att spelarna ska klara det täta programmet.

Nyligen skadade sig mittfältarna Steven Davis (ordinarie) och Sofiane Boufal (ibland figurerande) och anslöt därmed till den långa skadelistan som har 8-10 namn. På listan finns sedan i december även anfallsnyckeln Charlie Austin. Anledningen att jag skriver 8-10 namn är att två ordinarie backar är småfrågetecken till spel här - van Dijk och Bertrand - och om de två mot förmodan också saknas blir totala listan tvåsiffrig (10!). Det är i vilket fall illa nog att åtminstone åtta spelare är indisponibla. Icke alls godkänt, Mr. Puel!

Leicester har en annorlunda sorts frånvaroproblem som handlar avsevärt mindre om deras eget, påverkbara ansvar. Leicester saknar tre ganska ordinarie spelare på grund av landslagsspel i Afrikanska mästerskapen: mittfältaren Daniel Amartey samt offensivspelarna Riyad Mahrez och Islam Slimani. Minusposter, helt klart, men det behöver inte vara förödande här.

Leicester har en stor fördel gentemot Southampton att övriga truppen i övrigt är praktiskt taget skadefri. Den enda officiellt skadade spelare är reservanfallaren Leonardo Ulloa. Leicester har därmed bättre villkor än Southampton för att göra en stark vårsäsong.

Med tanke på Southamptons stentuffa spelprogram, bekymmersamma skadelista och inte minst fokus på semifinalretur mot Liverpool på onsdag har Leicester bra chans att plocka minst en poäng, trots senaste 0-3 mot Chelsea och trots att Leicesters bortafacit är mycket svagt (0-3-7).

Fotboll

Southampton – Leicester

 • Postad:
  22 jan 2017
  06:20
 • Rekare: Bollbet
 • Spel: 2 +0.5 (AH)
 • Insats: 5,00
 • Odds: 2,15
 • Bolag: Pinnacle
 • Datum:
  22 jan 2017
  13:00
 • Sport: Fotboll
 • Land: England
 • Liga: Premier League
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

midcapking 2017-01-22 08:32

Mycket rimligt spel, den här nyper jag, tack!
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td