Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Genk – Kortrijk

Överskattat Genk med manfall - Kortrijk med tre pluskort i rockärmen!

Svenskbekantingarna Omar Colleys och Jere Uronens lag Genk tar på tisdagskvällen emot Kortrijk i belgiska ligan. Båda lagen ligaomstartde efter uppehållet så sent som i lördags så de har två vilodagar med sig i bagaget.

Genk är på niondeplats i tabellen på 31 poäng, vilket är en besvikelse för ett lag med bättre placeringar föregående säsonger. Frågan är om det verkligen kommer att lyfta. Genk har visat upp många brister och trots poängmässigt god 1-0-seger mot Eupen i lördags var spelet inte övertygande. Dessförinnan spelade Genk 1-1 borta mot KV Oostende i cupen och inte heller det var någon topprestation. Den färske tränaren Stuivenberg som tog över Genk under vinteruppehållet (inför nämnda två matcher) har en klurig uppgift.

Uppgiften blir inte lättare av att Genk har ett manfall. Offensiva 19-årige supertalangen Leon Bailey (2 mål, 4 målpass) är utelämnad från truppen på grund av trolig transfer till annan klubb. Han gör sällskap med två andra tongivande offensiva kuggar på frånvarolistan: veteranspelaren Thomas Buffel (1 mål, 2 målpass) och stjärnan Karelis (9 mål - i särklass bäste målskytten!).

Jag har läst rekar av folk som tror på Genk och deras starkaste argument kretsar kring Genks goda hemmafacit: 7-2-2 på elva matcher. Statistiken verkar stark på ytan, men den tappar fundamentalt vid närmare koll. Genks spelprogram i hemmasammanhang har varit oerhört lätt. Genk har bland annat mött alla ligans bottenlag mellan plats 10-16 utom Kortrijk och Mouscron-Peruwelz, d.v.s: Lokeren, Sint-Truiden, Eupen, Waasland-Beveren, Westerlo. Inte konstigt att Genk har plusstatistik med så pass låg motståndarkvalitet. Genks hemmafacit lär försämras när motståndet blir mer normalsvårt i vår.

Genk-tränare Stuivenberg har respekt för Kortrijk och säger följande saker: "[Kortrijk] have certain qualities that can be dangerous. They are especially good at the changeover. Moreover, they are good at set pieces. We must be careful that their tipping does not happen against us. It's our first home game after the winter break. We want to entertain our fans. Kortrijk certainly will not open the door. We will have to be patient and able to strike at the right moment."

Tabellelvan Kortrijk på 24 poäng inledde hösten lovande och lyckades bland annat vinna hemma mot Genk med delikata 4-1 i slutet av september. Laget dalade sedan ner och kraschade i december. Om man räknar med cupspelet har Kortrijk sju tävlingsförluster i följd. Uppehållet kan vara till stor hjälp för trendbrott snart. Kortrijk agerade förbättrat redan i lördagens ligaomstart mot tabelltrean Zulte-Waregem, trots att det blev 2-3-förlust till slut. Det var väldigt länge jämnt skägg. Zulte-Waregem avgjorde med straffmål i minut 79.

Kortrijk hade tre tunga avbräck inför matchen mot Zulte-Waregem. Dessa tre spelare kommer tillbaka mot Genk och förstärker elvan över hela planen: backen Samuel Gigot, mittfältaren Elohim Rolland och anfallaren Herve Kage. Sistnämnde Kage är en poängmaskin med 5 mål och 7 målpass. Megaförstärkning!

Genks troliga startelva: Bizot - Uronen, Colley, Dewaest, Castagne - Heynen, Pozuelo, Trossard, Malinovsky, Naranjo - Samatta.

Kortrijks troliga startelva: Kaminski - Goutas, Pavlovic, Gigot, Joaozinho - Van der Bruggen, Rolland, De Smet, Chevalier - Kage, Saadi.

Fotboll

Genk – Kortrijk

 • Postad:
  24 jan 2017
  17:48
 • Rekare: Bollbet
 • Spel: 2 +1.0 (AH)
 • Insats: 7,00
 • Odds: 2,15
 • Bolag: Pinnacle
 • Datum:
  24 jan 2017
  20:30
 • Sport: Fotboll
 • Land: Belgien
 • Liga: Jupiler League
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td