Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Mainz – Dortmund

Mainz anfallskris fortsätter - Gött(ze) mos för Dortmund?

Det skiljer inte mer än nio tabellpoäng mellan Mainz och Dortmund, men det speglar inte hela styrkeskillnaden som är och kommer vara större under våren.

Mainz har satt handbojor på egna lagets potential genom att sälja viktigaste kreatören Yunus Malli (6 mål, 6 målpassningar) under vinteruppehållet. Det var föga förvånande att kreativiteten var obefintlig senast hemma mot Köln (0-0). Mainz öste in 18 mål på 7 hemmamatcher i höstas, vilket är ett snitt som kommer att dyka ner i Mallis vårfrånvaro. Köln-matchen var en föraning.

Förutom Mallis frånvaro hade Mainz ytterligare ett tungt anfallsminus i Jhon Cordoba (3 mål, 2 målpass) med avstängning. Cordoba är avstängd här igen. Det blir alltså identisk och mycket tandlös offensiv uppställning. Samtidigt som aktuella motståndet (Dortmund) är betydligt svårare än senast (Köln).

Mainz troliga startelva: Lössl - Bussmann, Bell, Bungert, Donati - Gbamin, Latza, Frei, Samperio, Öztunali - Muto.

Dortmund är ett både i grunden och för närvarande högintressant topplag. Även om vinsttakten sjönk en del i Bundesliga mot slutet av hösten så har Dortmund bara besegrats en gång på 16 senaste tävlingsmatcherna (7-8-1), såväl Bundesliga som cupspel inräknat. Det kompletta laget är mycket svårbesegrat och har varit närmare vinst än förlust i flera kryssmatcher.

Det långa vinteruppehållet har säkerligen gjort Dortmunds spelstil gott. Dortmund spelar som bekant med intensitet och energi som få andra lag har, vilket kräver återhämtningsperioder för att upprätthållas i längden.

Dortmund visade klassen omedelbart i första matchen efter uppehållet som spelades förra helgen: 2-1 med mersmak borta mot Werder Bremen. Dortmund hade mäktiga 22-8 i avslutsövertag. Laget hjälptes förvisso av att få spela 11 mot 10 från matchminut 39, men det hade troligen blivit en trepoängare även om det varit 11 mot 11 hela matchen. Klassblandningen var så pass tydlig.

Dortmunds troliga startelva: Bürki - Piszczek, Sokratis, Ginter, Schmelzer - Weigl, Götze, Guerreiro, Reus, Dembele - Aubameyang.

Medan Mainz alltså är nästan helt befriat från högintressanta offensivspelare så har Dortmund bland andra Götze, Reus och Aubameyang i skottbältet... Tala om gigantisk offensivfördel för Dortmund, som även helhetsmässigt är överlägset. Jag förväntar spel mot ett mål i ganska stora delar av matchen. Generösa 1.60 på Dortmund är söndagsfotbollens bästa favoritspel!

Fotboll

Mainz – Dortmund

  • Postad:
    29 jan 2017
    07:09
  • Rekare: Bollbet
  • Spel: 2
  • Insats: 5,00
  • Odds: 1,60
  • Bolag: Pinnacle
  • Datum:
    29 jan 2017
    17:30
  • Sport: Fotboll
  • Land: Tyskland
  • Liga: Bundesliga
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Bollbet 2017-01-29 17:48

Tack och lycka till, Pernell!

Pernell 2017-01-29 17:15

Bra motiveringar! Ryggar!

Bollbet 2017-01-29 11:47

Tusen tack för beröm, Soap och midcapking! Jag funderade ett tag på att eventuellt reka Dortmund -1.00 Asian Handicap, men vid tidpunkten för rekens postning var oddsnivån lite mer attraktiv på raka 1X2-tvåan.

Soap 2017-01-29 11:23

Ville bara skriva att jag gillar ordvalen i din analys. Inte alla som har både analys OCH språkförmåga

midcapking 2017-01-29 09:47

Bra rek och fint odds sett till chansen! Kommer fördela insatsen 80/20 på FT/-1,5 för att få upp snittoddset Alltid roligt att läsa dina rekar, även om jag inte alltid håller med
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td