Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Paris SG – Monaco

PSG gör bogey igen? Monaco for the money!

Frankrikes just nu bästa lag utmanar varandra i en hyperviktig "halv seriefinal" med start 21:00. Seriefavoriten PSG är tabelltrea med 45 poäng medan Monaco är tabelltvåa med 48 poäng (en match mindre än Nice på 49 poäng).

PSG brukar ha inbördes statistikövertag på motståndarna i Frankrike, men här möter man ett Monaco som har blivit mardrömsmotstånd på senare år. Det mest färska minnet är naturligtvis höstmötet i Monaco som blev 3-1 till hemmalaget. Det var tidigt på säsongen i ett läge när PSG:s färske huvudtränare Unai Emery hade fört laget till full pott på två omgångar. Trots 66% bollinnehav blev det magplask i den tredje omgången för ett PSG som sedan gjorde fler floppar under hösten. Det är inte enda gången PSG gått bet mot Monaco. PSG förlorade även förra vårens hemmamöte mot Monaco (0-2). Sedan hösten 2013 har dessa lag mötts sju gånger i ligan - PSG har endast vunnit en (1!) av de matcherna.

PSG har kommit ut med revanschsikte efter vinteruppehållet. Det är svårt att kritisera perfekta fem vinster på lika många tävlingsmatcher (två i ligan, tre i cuper) sedan nyår. Det går dock inte att jämföra motståndare som Bastia, Metz, Rennes, Nantes och Bordeaux med Monaco. Precis som i höstas blir matchen mot Monaco PSG:s första ordentliga test på väldigt länge. Oddsmarknaden verkar ta PSG-framgången för given och har tryckt ner PSG:s odds till extremt låga nivåer - 1X2-oddsen står på omkring 1.54-4.58-6.60 för 1/X/2 mellan seriens trea och tvåa. Synnerligen ojämn styrkevärdering.

Monaco ska inte be om ursäkt för att laget leder Ligue 1. Tvärtom. Det Monaco har gjort denna säsong har prestationsmässigt varit snäppet bättre än det PSG har gjort. Kolla bara i kolumnen för antal mål gjorda i Ligue 1. Monaco har sprutat in 64 mål framåt på 21 matcher, vilket kan jämföras med PSG:s 41 (drygt ett mål mindre i snitt per omgång). Likt PSG har Monaco varit extra starkt 2017 med fem vinster på lika många tävlingsmatcher. Monaco har till skillnad från PSG redan ställts inför en tuff prövning via bortamatchen mot Marseille 15:e januari. Resultatet? 4-1-vinst för Monaco!

Monaco har det som kännetecknar ett typiskt topplag - mycket få svagheter. Redan förra säsongen fanns grundbultar för solid defensiv. Det har byggts på med en fantastisk offensiv utveckling som saknar motstycke i övriga fotbolls-Europa. Vem trodde till exempel att Radamel Falcao skulle vakna till liv och bli stormålskytt igen? Falcao har 12 mål på 15 matcher och kommer att gäcka PSG:s försvar. Han får sällskap av läckra kollegor som Lemar (7 mål) och Germain (7 mål). PSG har inte råd att kompromissa det minsta med tillbakaspringet för då kommer Monacos breda offensiv hugga till.

PSG har ett lite sämre truppläge än det skadebefriade Monaco. PSG har en färsk frånvaro i mittfältare Verratti (1173 ligaminuter, 2 mål, 2 målpass). Sedan förut saknas duktige ytterbacken Aurier (990 mins, 3 målpass) samt mittfältarna Krychowiak (611 mins) och Pastore (286 mins). Monacos enda orosmoln består av två marginalspelare som är på Afrikanska mästerskapen: mittfältaren Adama Traoré (281 mins) och anfallaren Nabil Dirar (265 mins).

PSG:s troliga startelva: Trapp - Kurzawa, Marquinhos, Silva, Meunier - Matuidi, Motta, Rabiot - Draxler, Cavani, Lucas.

Monacos troliga startelva: Subasic - Sidibé, Jemerson, Glik, Mendy - Silva, Fabinho, Bakayoko, Lemar - Germain, Falcao.

Spelslutsatsen är mer klockren än klocktornet i Notre-Dame: Underskattade Monaco har större poängchanser än marknadsoddsen avslöjar. Jag väljer spelvalet Monaco med Asian Handicap +1.0 @2.07, vilket ger en inbyggd säkerhetsventil med insatsen tillbaka om PSG vinner med ett måls marginal. Det blir full vinst gånger oddset 2.07 vid kryss eller tvåa.

Fotboll

Paris SG – Monaco

 • Postad:
  29 jan 2017
  17:26
 • Rekare: Bollbet
 • Spel: 2 +1.0 (AH)
 • Insats: 7,00
 • Odds: 2,07
 • Bolag: Pinnacle
 • Datum:
  29 jan 2017
  21:00
 • Sport: Fotboll
 • Land: Frankrike
 • Liga: Ligue 1
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Bollbet 2017-01-29 19:15

Rättelse av mig själv: Jag skrev på ett ställe i analysen att "Monaco ska inte be om ursäkt för att laget leder Ligue 1", men det borde snarare ha varit i stil med "Monaco ska inte be om ursäkt för att laget ledde Ligue 1 inför denna omgång". Monaco ledde nämligen ligan hela veckan fram tills i eftermiddags. Numera - timmar inför kvällsmatchen - ligger Monaco tabelltvåa, vilket beror på att Nice vann en match tidigt på söndagen.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td