Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Real Betis – Barcelona

BetIS fryser Barcelonas offensiv med 5-backslinje?

Fotbollssöndagen kickar igång med Real Betis-Barcelona redan vid klockan 12:00. Betis har haft en normal uppladdningsvecka. Barcelona spelade cupkvartsfinal mot Real Sociedad så sent som i torsdags och ska spela mycket prestigefylld cupsemifinal mot Atletico Madrid på onsdag.

Real Betis imponerade inte i 0-0-matchen hemma mot Sporting Gijon. Visst förde laget spelet och var närmast att ta trepoängare, men det såg - som ofta när Betis har spelat denna säsong - offensivt tunnsått ut. Trots 16 avslutsförsök lyckades Betis inte göra ett enda mål mot ett Sporting Gijon som saknade två ordinarie backar (Douglas, Meré) och bästa innermittfältaren (Sergio Alvarez).

Betis har använt 5-backssystem sedan tränare Victor Sanchez tog över efter höstcoachen Gus Poyet. Det är ett bra system som har gjort Betis mer svårslaget. Det lär bli mer defensivt lutat än mot Sporting Gijon då ytterbackarna hade frihet att gå fram mycket. Yttrarna Durmisi och Piccini kommer knappast att sticka iväg framåt i onödan här. Nackdelen med det är att Betis riskerar att bli "baktungt" så att antalet egna anfall blir fåtaliga.

Betis har en diger frånvarolista att hantera. Bland namnen märks mittfältarna Jonas Martin (603 mins), Darko Brasanac (529 mins), Felipe Gutierrez (709 mins) och Joaquin (1055 mins, 3 mål, 4 målpass). Dessutom är anfallaren Antonio Sanabria (729 mins, 1 mål) fortfarande otillgänglig. De många och kännbara mittfältsavbräcken gör att nyvärvade mittfältaren Ruben Pardo (ex-Sociedad) skulle kunna kastas in i hetluften genom startplats direkt.

Betis troliga startelva: Adan - Durmisi, Mandi, Pezzella, Gonzalez, Piccini - Ceballos, Donk, Pardo - Ruben Castro, Alex Alegria.

Barcelona har gjort urläckra resultat nyligen: 4-0 borta mot Eibar förra helgen och 5-2 hemma mot Sociedad i torsdags. Sistnämnda var dock i överkant då Sociedad långa stunder hade gott om spelinitiativ mot tunt Barcelona-mittfält. Matchen avgjordes i andra halvlek när Sociedads spelare blev trötta och Barcelonas sylvassa offensiv fick sanslöst mycket ytor på sista tredjedelen.

Barcelona har i likhet med Betis en svår mittfältssituation. Nyckelmittfältarna Sergio Busquets (1308 mins) och Iniesta (539 mins) saknas liksom i torsdags. Det finns även frågetecken kring Mascherano (1189 mins) som småskadade sig i torsdags. Mascherano är med i truppen fast kanske inte frisk nog att starta.

Även om Barcelona har en imponerande stark resultatrad (9-2 på två senaste) har spelet ute på planen inte glänst. Barcelona hade långa stunder problem att ta tag i taktpinnen mot Real Sociedad. Mittfältet hade sällsynt dålig bollåterövring och bollkontroll, vilket är naturligt utan Busquets/Iniesta. Om Sociedad inte hade gett Barcelona så mycket gratischanser i andra halvlek kunde det ha blivit betydligt tätare (och lägre) slutsiffror än slutliga 5-2.

Barcelonas troliga startelva: Ter Stegen - Vidal, Pique, Umtiti, Digne - Rakitic, Mascherano, Denis Suarez - Messi, Suarez, Neymar.

Barcelona bör lösa den här uppgiften och inhämta vinst till slut, men jag ser ingen målkavalkad på agendan. Dels för Barcelonas mittfältsminus och dels för att Betis försvarsfokuserade 5-mannaförsvar bör bli klurigare än Sociedads öppna spjäll. 1-0 eller 2-0 till gästerna? Spelet är på Under 3,5 mål!

Fotboll

Real Betis – Barcelona

 • Postad:
  29 jan 2017
  06:36
 • Rekare: Bollbet
 • Spel: UNDER 3.5 mål
 • Insats: 5,00
 • Odds: 1,78
 • Bolag: Pinnacle
 • Datum:
  29 jan 2017
  12:00
 • Sport: Fotboll
 • Land: Spanien
 • Liga: Primera Divison
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Soap 2017-01-29 13:44

En av de matcher där man önskar att man hade under 2.5...

Bollbet 2017-01-29 11:51

Vi får se. En av de mest spännande 12:00-matcherna denna säsong. Sällan Barcelona gör "frukostframträdande"!

midcapking 2017-01-29 09:44

Nja....Dåliga mittfält öppnar upp för Hawaiiboll och jag tror faktiskt att M.S.N gör minst 3-4 mot ett skadeskjutet Betis, historiken talar också gör målkalas! Kl 14 har vi facit....
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td