Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Burnley – Leicester

Lejon mot tamkatter - hemmaplan avgör?

Det vankas rengväder och 5-gradigt när Burnley-Leicester ska mötas 20:45 på tisdagskvällen, men supportrarna på Turf Moor kommer att vara tusentaggade.

Burnley fortsätter att stapla läckra hemmaresultat på varandra. I helgens FA-cupomgång blev det 2-0-seger hemma mot Bristol City. Burnley kostade på sig att rotera en del så de ordinarie spelarna är knappast slitna inför tisdagen. Burnley har urstarka sex segrar på sju senaste matcherna i Premier League och totalt 8-1-3 för hela säsongen. Det betyder fler hemmapoäng än Liverpool (!), Everton, Manchester City (!) och Manchester United (!).

Visst har Burnley haft Fru Fortuna på deras sida vid ett antal tillfällen. Exempelvis färska 1-0-segern hemma mot Southampton. Det finns dock också flera exempel på matcher och inslag i matcher som skvallrar om lagets styrka. Det är också solklart att ju starkare facit har blivit, desto mer självförtroende visas upp. Ju mer självförtroende, desto mer svårslaget blir hela kollektivet.

Leicester har ett motsatt läge. Laget har dystra 0-3-8 på elva bortamatcher i Premier League. Det är ett överdrivet negativt facit som bör kunna jämnas ut i det långa loppet. Leicester är troligen inte fullt så bortasvagt. Likväl är det ett faktum att Leicesters spelare inte känner sig trygga i spelet på resande fot. Osäkerhet föder i sin tur enkla misstag. Enkla misstag har man inte råd med i världens bästa Premier League.

Lägg därtill att Leicesters dagsform är högst suspekt. I mitten av januari förlorade laget med 0-3 hemma mot ett Chelsea som saknade Diego Costa. Sedan en ny usel insats i 0-3 borta mot hårdmatchande Southampton. Därefter bara 2-2-resultat i bortamatchen mot Derby i fredagens FA-cup. Även om offensivnyckeln Mahrez är tillbaka här efter Afrikanska mästerskapen så är det svårt att se en kanoninsats från Leicester borta mot Burnley.

Det är ingen stor skillnad mellan lagen ur grundstyrkemässig aspekt. Det är till och med möjligt att Leicester är det bättre laget över en hel säsong. Hemmafavören har dock en brutalt stor betydelse. Burnleys hemmastarka spelare kan gå in som stolta lejon på savannen medan Leicesters bortasvaga samling riskerar att mest likna tamkatter som sprungit vilse i skogen.

Fotboll

Burnley – Leicester

 • Postad:
  31 jan 2017
  18:45
 • Rekare: Bollbet
 • Spel: 1 0 (AH)
 • Insats: 3,00
 • Odds: 2,05
 • Bolag: Pinnacle
 • Datum:
  31 jan 2017
  20:45
 • Sport: Fotboll
 • Land: England
 • Liga: Premier League
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td