Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Liverpool – Chelsea

Klapp, klapp - men inte för Klopp!

Tisdagskvällen bjuder in till Premier League-fest med sju matcher från engelska högstaligan på programmet. Höjdpunkten med stort "H" är Liverpool-Chelsea, tabellfyran som har 45 poäng mot tabellettan som har 55 poäng.

Liverpool agerade som en het titelkandidat under höstsäsongen. Jürgen Klopps mannar hyllades med rätta för deras intensiva spelstil, vilken gång på gång återerövrade bollen från mindre passningsbemedlade motståndare. Kanske blev det för mycket av konfettin? Efter den defensivt briljanta 1-0-segern hemma mot Manchester City på nyårsafton gick Liverpool in i en svacka som har fördjupats ju längre 2017 har fortlöpt. Det började med några smått oturliga motgångsresultat. På slutet har det dock handlat om regelrätt formsvacka.

Liverpool har förlorat tre raka hemmamatcher i tre raka tävlingsformer. Detta trots att motståndet har bestått av blyga trion Swansea, Southampton och Wolverhampton. Det är inte bara resultaten i sig som är alarmerande. Liverpool har skapat betydligt sämre målchanser i matcherna och varit påtagligt långt ifrån att plocka segrar. Liverpool kom igång sent mot Swansea och Wolves där det var 0-2-underlägen. Det var länge 0-0 mot Southampton, men i och med att det var returmatch i Ligacupens semifinal och Liverpool hade 0-1 från första matchen var det i praktiken långt ifrån framgång även den gången.

Tränare Jürgen Klopp verkar inte direkt vara fylld av lösningar på problemet. Han avlossar ett flertal klyschor med minimalt konkret innehåll. Klopp säger bland annat: "Losing three home games [in a row] feels less than average. But losing in three competitions is better than losing three in just one." (...) "I really think we should try everything to make the best of the base we made. Stay positive. It's possible we could qualify for the Champions League."

En positiv sak är att anfallaren Sadio Mané är tillbaka efter tidigare frånvaro på Afrikanska mästerskapen. Det är dock knappast toppform på honom (heller). Att spela ett dylikt mästerskap i afrikansk hetta sliter riktigt hårt. Omställningen efter återvändandet till Premier League kan ta några veckor. Som tränare skulle jag ha valt att bänka Mané i kvällens match mot Chelsea. På övriga truppfronten märks att Liverpools ordinarie högerback Clyne nyligen blivit skadad. Det gör att 18-årige Trent Alexander-Arnold förväntas starta.

Liverpools troliga startelva: Mignolet - Milner, Lovren, Matip, Alexander-Arnold - Wijnaldum, Henderson, Can - Coutinho, Firmino, Lallana.

Chelsea ångar på! Laget har varit suveränt i säsongens Premier League, trots tuff konkurrens från flera andra topplag som också håller mycket hög nivå. Det är bara att buga och bocka inför facit 18-1-3 på 22 omgångar, inklusive 8-1-2 i bortasammanhang. Chelsea har varit extra starkt under vintern och våren. Laget har 15 vinster på 16 senaste ligamatcherna. Det enda snedsteget var 0-2-förlusten borta mot ett svårt Tottenham som fick till två goda nickmål. Knappast ett snedsteg som är alarmerande.

Det var mer alarmerande när rapporterna om Diego Costas träningsbråk med coach Conte dök upp för några veckor sedan. Den lilla saken verkar emellertid ha blåst över. Costa har kommit tillbaka och är den givne startanfallaren. Costas målstatistik är talande. Han har gjort mål i 15 av 21 ligamatcher. Dessutom har Costa stått för 5 målpass och är generellt en nyttig spelartryp med sin robusta kroppsbyggnad.

Chelseas genrep var helgens FA-cupmatch hemma mot Brentford. Chelsea kostade på sig att vila många ordinarie spelare, men lik förbannat blev det 4-0-vinst! När till och med reserver spelar mästerligt vet man att det är en titelkandidat i aktion. Chelseas senaste ligauppgifter har slutat med stabila 2-0 hemma mot Hull respektive 3-0 borta mot Leicester. Dessa matcher indikerar ytterligare en styrka i dagslägets Chelsea: de är fantastiskt täta defensivt. Med 13 nollor bakåt är Chelsea det lag som hållit flest antal nollor av alla lag i Europas fem största ligor (England, Italien, Tyskland, Spanien, Frankrike).

Chelseas troliga startelva: Courtois - Luiz, Cahill, Azpilicueta - Moses, Matic, Kanté, Alonso - Pedro, Hazard, Costa.

Ett Liverpool på dekis mot ett Chelsea som tillsynes saknar svagheter - Chelsea ska vara favorit trots hemmafördelen på klassiska Anfield Road. Kort sagt: Klass och form slår hemmafördel! Chelsea spelas på Asian Handicap 0 (insatsen tillbaka om det blir oavgjort) till oddset 2.11.

Fotboll

Liverpool – Chelsea

 • Postad:
  31 jan 2017
  16:35
 • Rekare: Bollbet
 • Spel: 2 0 (AH)
 • Insats: 7,00
 • Odds: 2,11
 • Bolag: Pinnacle
 • Datum:
  31 jan 2017
  21:00
 • Sport: Fotboll
 • Land: England
 • Liga: Premier League
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

midcapking 2017-01-31 23:26

Herr Costa:s straffmiss blev ju billig :(

Bollbet 2017-01-31 18:15

Tack för trevliga ord, midcapking!

midcapking 2017-01-31 18:11

Mycket utförligt och välskriven rek! Håller med på ditt val av sida och kommer testa Chelsea med BLGM till fina 5.75, bookie Pokerstars av alla! Tack, en fröjd att läsa dina tankar
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td