Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Stoke – Everton

Holgate håller mer rent än colgate?

Engelskt vintermörker, sju grader och regn. Det vankas klassisk Stoke-inramning när Stoke-Everton drabbar samman på onsdagskvällen kl. 21:00.

Stoke var för några år sedan synonymt med ett defensivt fullirarlag. Laget har utvecklats under Mark Hughes ledning att bli ett mer kreativt lag som stundtals spelar mycket attraktiv anfallsfotboll. Stoke är dock alltjämt försvarsstarkt. Konstigt vore annars med tillgången till mittbacksduon Shawcross/Martins Indi som har högre styrkenivå än lagets tiondeplacering.

Stokes nya, vilda och offensiva profil har mest märks i bortamatcher där (hemma)motståndarlagen bjudit upp till dans. När Stoke har mött mer balanserade eller till och med defensiva motståndare har Stoke matchat med liknande recept. Det förklarar varför Stoke har spelat hela sju av elva hemmamatcher Under 2.5 mål - klar övervikt Under på Britannia Stadium.

Stoke har en gynnsam truppsituation med bara en frånvarande som sticker ut: offensivspelaren Jonathan Walters. Det är ingen nyckelspelare, men när han är tillgänglig brukar han bidra i anfallsspelet. I hans avsaknad och med generell brist på offensiva alternativ (Bojan Krkic har lämnat klubben) kommer Stoke att förlita sig mycket på Peter Crouch. Den 36-årige Crouch blixtrar till, men han är i normalfallet långt ifrån i någon gammal god landslagsklass. Crouch har gjort 3 mål på 640 minuters ligaspel. Det är ett ganska blygsamt målsnitt för en ensam toppanfallare i ett 4-2-3-1-spelsystem.

Stokes troliga startelva: Grant - Pieters, Martins Indi, Shawcross, Johnson - Whelan, Adam, Arnautovic, Allen, Shaqiri - Crouch.

Everton är på sjunde plats i tabellen, åtta poäng framför Stoke. Det är med mersmak eftersom Everton just nu genomnjuter säsongens bästa period. Den sprakande 4-0-segern i mitten av januari hemma mot Manchester City är den resultatmässiga höjdpunkten, men det är långtifrån enda fullträffen. Everton har gjort 5-1-1 på sju ligamatcher sedan decembers 2-1 hemma mot Arsenal.

En sak som har stuckit ut - och som framhålls av tränare Ronald Koeman - är att Evertons försvarsspel har höjt sig flera nivåer. Laget har bara släppt in fyra mål på de sju senaste ligamatcherna. Koeman kommenterar förbättringen: "The team has really improved in terms of defensive organisation, I think we have improved in defending set plays - that was one of the biggest issues from last season - and that's because weve been working hard."

Everton har förmånen att bara behöva avvara två nämnvärda spelare i mittfältarna Idrissa Gueye (landslagsspel) och Yannick Bolasie (långtidsskadad). Everton har tillgång till en helt ordinarie defensiv där de tre startbackarna Holgate, Williams och Funes Mori lär få fortsatt förtroende. Doldisen Holgate har bara gjort sju ligastarter, men det är lätt att förstå varför han får nytt förtroende i match efter match: Everton är obesegrade i alla sju ligamatcher Holgate har deltagit i, varav sex stycken har blivit Under 2.5 mål: 1-1 Tottenham, 2-1 West Brom, 1-0 Stoke, 1-1 Man Utd, 2-0 Leicester, 4-0 Man City, 1-0 Crystal Palace.

Evertons troliga startelva: Robles - Holgate, Williams, Funes Mori - Coleman, Davies, Barkley, Barry, Baines - Lukaku, Mirallas.

Det i hemmasammanhang ofta Under-spelande Stoke ställs alltså emot ett synnerligen försvarsrobust Everton som numera vägrar släppa in enkla mål. Upplagt smashläge för Under 2.5 mål. Jag trycker in 1.909 med forehanden!

Fotboll

Stoke – Everton

 • Postad:
  01 feb 2017
  18:56
 • Rekare: Bollbet
 • Spel: UNDER 2.5 mål
 • Insats: 5,00
 • Odds: 1,91
 • Bolag: Pinnacle
 • Datum:
  01 feb 2017
  21:00
 • Sport: Fotboll
 • Land: England
 • Liga: Premier League
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td