Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Celta Vigo – Alaves

Titeljagande Alaves tar revansch för sällsynt ligaförlust?

Copa del Rey springer på upploppet och alla de kvarvarande semifinallagen är nu fullt motiverade eftersom titeln är nära. Igår spelades första semifinalen Atletico Madrid-Barcelona och idag är det dags för Celta Vigo-Alaves. De sistnämnda doldisarna har en unik möjlighet att nå drömfinal i Copa del Rey.

Celta Vigo har en något starkare klang som namn än Alaves, men underskatta inte ett Alaves som bara förlorat en av de 14 senaste matcherna. Alaves har smugit under radarn på grund av många kryss (9 på 20 ligaomgångar). Sanningen är att laget har spelat fotboll som förtjänar plats på övre halvan.

Alaves enda förlust på 14 senaste tävlingsmatcherna kom faktiskt mot just Celta Vigo (1-0) 15:e januari. Vi som såg matchen kunde konstatera att det var en jämn match som sedan svängde över lite till Celta Vigo efter Alaves-utvisning (45:e minuten). Betoningen är på ordet "lite": Alaves höll uppe spelet väl länge - inklusive i spel 10 mot 11. Alaves hade till och med ett par kontringsmålchanser med 10 man. Celta Vigos avgörande mål gjordes först i 89:e minuten.

Om det nämnda ligamötet hade slutat kryss - en ur flera perspektiv mer logisk utgång - hade det bara varit tre poängs skillnad i La Liga-tabellen emellan lagen. Det speglar styrkerelationerna väl. Celta Vigo är kanske ett bättre lag, men det är i så fall med en ytterst marginell marginalskillnad.

Alaves formkurva är stark. Efter att ha slagit ut Alcorcon ur cupkvartsfinalen med medvetet luftad/roterad startelva var det dags för de ordinarie Alaves-spelarna i helgens ligamatch. Alaves nådde 0-0 med mersmak. Alaves vann närkamper i en utsträckning som få lag klarar mot Atletico Madrid. Det är bara att lyfta på hatten för 61-39% bollinnehav, 19-8 i avslutsövertag och 7-2 i hörnövertag.

Alaves främsta vapen är det välavvägda mittfältet. De tre offensiva spelarna Ibai Gomez, Victor Camarasa och Gaizka Toquero skapade ständigt vassa vinklar och inläggslägen mot Atletico Madrid. Att gamle Toquero presterar så bra som för närvarande kan man i sin tur ge tränaren eloge för. Han får ofta ut max ur materialet. Dessutom är Alaves ett av få lag som har varit nästan skadefritt i januari. Alaves har ingen ordinarie spelare på skadelistan.

Celta Vigo har också ett gynnsamt skadeläge (mittfältare Wass är tillbaka jämfört med senaste ligamatchen) och ska berömmas för mäktiga dubbelmötet mot Real Madrid i cupkvartsfinalen. Celta Vigo vann med 2-1 borta och spelade 2-2 hemma mot Real Madrid. Den spektakulära segern ska dock inte överskattas - Real Madrid var formsvagt och stördes av frånvaroproblem.

Oddsmarknaden har närmast slentrianmässigt fått Celta Vigo till övertydlig favorit. Oddsen föreslår att det är betydande klasskillnad mellan lagen. Varken det senaste inbördes mötets matchbild, lagens prestationer i La Liga under säsongen eller dagsformen talar för att det ska vara betydande skillnad. Det är stort Alaves-värde i +0.50 (samma som X2) till oddset 2.31.

Fotboll

Celta Vigo – Alaves

  • Postad:
    02 feb 2017
    19:12
  • Rekare: Bollbet
  • Spel: 2 +0.50 (AH)
  • Insats: 7,00
  • Odds: 2,31
  • Bolag: Pinnacle
  • Datum:
    02 feb 2017
    21:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: Spanien
  • Liga: Copa del Rey
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Bollbet 2017-02-03 00:17

Tummen upp, Soap!

Soap 2017-02-03 00:04

Dina dogs fortsätter att leverera
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td