Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Chelsea – Arsenal

Kanté mot mittfältstunt Arsenal - Chelsea hamrar i titelspiken!

Lördagens engelska fotbollshöjdpunkt drar igång redan vid klockan 13:30 - London-rivalerna Chelsea och Arsenal möts. Chelsea är tabelletta på 56 poäng medan Arsenal har halkat efter som trea på 47 poäng. Chelsea kan mer eller mindre avgöra titelstriden om laget vinner denna nyckelmatch. Arsenal har det prekära läget att de behöver gå för en seger (kryss är nästan lika illa som en förlust).

Chelsea har revansch att utkräva efter lagets 0-3-förlust borta mot Arsenal i slutet av september. Det var dock en match som markerade vändpunkten för Chelsea i höstas. Chelsea justerade sin taktik och vann därefter 13 (!) raka matcher. Formkurvan är fortfarande bra, även om det inte blev vinst i tisdagens omgång. Chelsea klarade godkända 1-1 borta mot Liverpool i en match där laget var närmast vinst. Om den normalt så säkre målskytten Costa hade satt sin straff med kvarten kvar hade Chelsea kunnat inkassera ytterligare en i raden av framgångar med det fräscha 3-4-3-spelsystemet.

Chelseas startelva är en uppvisning i välbalanserad startelva. De tre backarna har ett utmärkt samarbete som har lett fram till 13 defensiva liganollor denna säsong. Det finns bara ett övrigt lag i de fem toppligorna med 13 nollor (PSG). Offensivt sett finns den nämnde Costa med sina 15 ligamål på 21 matcher. Däremellan finns nyckeln nummer ett, den numera unisont hyllade slitvargen Kanté. Till och med Arsenals tränare Wenger skickar lovord kring Kantés viktighet: "I watched their game on Wednesday night against Liverpool - N'Golo Kante had a huge impact on their team." (...) "It is no coincidence they are in the position they are in, and Leicester were the same last season."

Arsenal åkte på en snyting i tisdagens mindre derbymatch hemma mot Watford. Det var på pappret en match som Arsenal "bara ska vinna", men icke sa Nicke. Arsenal slarvade tidigt i matchen och låg under med 0-2 inom 13 minuter. Laget hade 74% bollinnehav och 20-10 i avslut fast kom inte närmare än till en 1-2-reducering.

Det tillkom en ny skada på mittfältaren Ramsey som i sig inte är speciellt viktig. Med tanke på att Arsenal sedan förut saknar Cazorla, Elneny och Xhaka - tre andra mittfältare - så svider onekligen Ramseys nya frånvaro. Mittfältsbredden är ytterst tunn i dagslägets Arsenal. Det spekuleras i att Ainsley Maitland-Niles kommer att få göra sin första ligastart. Maitland-Niles är ett 19-årigt framtidshopp som har gjort en del U-landskamper för England, men håller kan måttet på högsta Premier League-nivå? Mycket tveksamt. Det är naturligtvis extra tveksamt när han idag ska ställas emot Kanté, världens bästa närkampsspelare. Dagens Arsenal kommer att få det svettigt att vinna mittfältskampen mot Chelsea.

Det enda som gör att man bör vara lite försiktig med att favorisera Chelsea alltför hårt är att de kan leva med ett kryss. Chelsea är dock mycket vant att vinna matcher och skulle givetvis älska att ta revansch ordentligt för 0-3-förlusten. Chelsea förväntas vinna mittfältsslaget och ska med såväl bättre helhetsstyrka som hemmafördel vara rejäl favorit.

Fotboll

Chelsea – Arsenal

 • Postad:
  04 feb 2017
  07:43
 • Rekare: Bollbet
 • Spel: 1
 • Insats: 5,00
 • Odds: 1,98
 • Bolag: Pinnacle
 • Datum:
  04 feb 2017
  13:30
 • Sport: Fotboll
 • Land: England
 • Liga: Premier League
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td