Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Liverpool – Arsenal

Topp-4 i sikte - Arsenal i bättre skick?

Sedan länge finns det ett mer eller mindre uttalat mål från alla de stora engelska klubbarna: topp-4. Skälet stavas naturligtvis Champions League, vilket definitivt är högst upp på Liverpools och Arsenals agendor. Det ser ut att bli en stenhård strid mellan dessa två lag och Manchester United om fjärdeplatsen (Chelsea, Tottenham och Manchester City är de tre ovanför). Sexpoängsmatch är bara förnamnet. En vinst kan bli skillnaden mellan succé- eller fiaskosäsong!

Liverpool såg ut som ett verkligt kvalitetsgäng i höstas och i vintras, men verkligheten har kommit ikapp och inte varit speciellt snäll mot laget. Även om Liverpool gjorde en mäktig insats näst senast mot Tottenham (hemmavinst 2-0) så går det inte att förneka formsvackan. Senaste 1-3-förlusten borta mot Leicester var pinsam. Liverpool var trots 69% bollinnehav långt ifrån att vinna - anfallsspelet var fantasilöst, försvarsspelet slarvigt. Ser man på längre sikt har Liverpool bara två vinster på tolv senaste tävlingsmatcherna.

Arsenal är inget lag som jag brukar höja till skyarna, men de har ett sällsynt passande läge att göra som de brukar - göra ett bra resultat på Anfield Road. Faktum är att Arsenal tagit poäng i åtta av nio senaste bortamatcherna mot Liverpool (tre vinster, fem kryss, en förlust). Det främsta skälet att tro på stabil Arsenal-insats är dock inte några historiska resultat, utan uppladdningsläget: Arsenals senaste viktiga match spelades 15:e februari. Därefter har laget bara haft en bekväm FA-cupmatch mot lilla Sutton som inte tog så mycket energi. Arsenal har alltså i praktiken kunnat träna, ladda och fokusera på denna match i över två veckors tid. Perfekt startsträcka som gör att jag tror på fullträff här.

Den djärve kan överväga Arsenal-tvåan till högt odds (cirka 3.70-3.80). Jag väljer det mer träffsannolika och likvärdigt spelvärda Asian Handicap +0.50 (samma som X2-alternativ) till oddset 1.854.

Fotboll

Liverpool – Arsenal

 • Postad:
  04 mar 2017
  15:05
 • Rekare: Bollbet
 • Spel: 2 +0.5 (AH)
 • Insats: 5,00
 • Odds: 1,85
 • Bolag: Pinnacle
 • Datum:
  04 mar 2017
  18:30
 • Sport: Fotboll
 • Land: England
 • Liga: Premier League
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td