promo
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Las Palmas – Osasuna

Las Palmas tinar upp mot iskallt Osasuna?

Varken Las Palmas eller Osasuna går in till 18:30-matchen med vinstrader. Skillnaden är dock stor emellan lagens situationer och grundförutsättningar. Las Palmas har förmildrande omständigheter, men Osasuna har ingenting annat än egen inkompetens att skylla på.

Det var rungande nära att Las Palmas fick ta första segern sedan 30:e januari när laget i onsdags spelade borta mot Real Madrid. Matchen slutade 3-3 efter mirakelupphämtning av Real Madrid (regisserat Cristiano Ronaldo) i slutminuterna. Las Palmas ska dock erhålla stort beröm för insatsen som var en lagets spelmässigt bättre denna säsong. Få lag har spelat så bra på Santiago Bernabeu.

Las Palmas spelade mycket lovvärt även i föregående omgång hemma mot Sociedad, trots 0-1-förlust i målkolumnen. Med 61% boll, 17-9 i avslut och 6-1 i hörnor var det sensationellt att Las Palmas inte fick med sig någon poäng där. Laget har på pappret inte vunnit på fem omgångar, men i konkret agerande spelar Las Palmas mycket bättre än resultatraden. Tidsfråga innan islossning!

Osasuna gräver sig allt djupare ner i bottenskiktet. Laget har inte ens varit nära poäng i de tre senaste matcherna. Först 0-3 borta mot Celta Vigo, sedan 0-3 borta mot Espanyol och i onsdags 1-4 hemma mot Villarreal. Det är extra anmärkningsvärt att ingen av de tre motståndarna mötte Osasuna i "bra läge". Celta Vigo var mitt uppe i Europa League-fokus, Espanyols formkurva var sådär och Villarreal ställde upp utan ett flertal ordinarie spelare. Ruskigt svagt, Osasuna!

Osasuna har numera hela tio poäng upp till strecket, vilket gör att det inte går att spela för några kryssmatcher. Osasuna behöver gå ALL IN för trepoängare. Detta är inget som passar laget vars grundtaktik har varit ganska defensiv. Osasuna har helt enkelt inte spelartyperna för att spela en offensiv fotboll.

Las Palmas är det starkare laget, har spelat mycket bättre och gynnas kraftigt av faktorer som hemmafavör och Osasunas desperata trepoängsjakt. Jag investerar i Las Palmas med minushandikapp där 1-målsvinst ger insatsen åter.

Fotboll

Las Palmas – Osasuna

 • Postad:
  05 mar 2017
  16:09
 • Rekare: Bollbet
 • Spel: 1 -1.00 (AH)
 • Insats: 5,00
 • Odds: 1,85
 • Bolag: Pinnacle
 • Datum:
  05 mar 2017
  18:30
 • Sport: Fotboll
 • Land: Spanien
 • Liga: Primera Divison
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td