Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Sporting Gijon – Deportivo La Coruna

Fräscht Sporting vinner över trötta, bortasvaga La Coruna?

Sporting Gijon blev brutalt överkört med 1-6 i onsdagens bortamatch mot Barcelona. Det var dock en "inplanerad förlust", eftersom Sporting Gijon utelämnade en handfull ordinarie från truppen och bänkade ytterligare några ordinarie. Kalkylen handlade mycket om att Sporting Gijon till varje pris ville hålla de bästa spelarna fräscha till denna söndagsmatch. Om de hade gått för fullt mot Barcelona och kanske nått en hedersam förlust (snarare än en pinsam storförlust) hade det blivit svårt att ladda om.

De fem spelarna som är tillbaka i truppen jämfört med senast är backarna Amorebieta (1825 minuter), Canella (867) och Meré (1710) respektive mittfältarna Carmona (945) och Moises Gomez (1463).

Sporting Gijon spelar för ett förnyat kontrakt och laget har all anledning att vara optimistiskt. Trots en svag höstsäsong skiljer det bara tre poäng upp till närmaste lag ovanför strecket som råkar vara just La Coruna. Sporting Gijons trupp är förstärkt under 2017 jämfört med i höstas. Nyvärvade mitttfältaren Vesga och anfallaren Traoré har tvivelsutan höjt kvalitetsnivån. Sporting Gijons hemmamatch nyligen mot Celta Vigo (1-1) visade prov på ett spelmässigt piggt Sporting Gijon.

Sporting Gijons troliga startelva: Cuellar - Canella, Amorebieta, Meré, Douglas - Moises Gomez, Alvarez, Vesga, Burgui, Carmona - Traoré.

La Coruna fick ny tränare i Pepe Mel inför mittveckans hemmamatch mot Atletico Madrid. Mels ankomst verkar ha gaskat upp La Coruna en aning och 1-1 får betecknas som bra. Laget gjorde en solid första halvlek innan det blev medioker andra halvlek. Olyckligtvis spelades matchen så sent som i torsdags. La Coruna mönstrade så gott som starkaste elvan. Det ger ett dilemma här: dubbelspela med samma spelare som inte lär orka mata på fullt i 90 minuter eller rotera in några svaga reserver? Knappast några angenäma alternativ.

Deportivo La Corunas troliga startelva: Lux - Juanfran, Arribas, Sidnei, Navarro - Borges, Mosquera, Colak, Luisinho, Fajr - Florin Andone.

Medan Sporting Gijon investerade i framtiden genom mittveckans rotationer så verkar La Coruna däremot ha reducerat sina söndagsmöjligheter med den tuffa matchningen. Lägger man även till faktorer som att Sporting Gijon generellt förstärkts med nyförvärv (kanske är ett bättre lag just nu) och att La Coruna är uselt borta (0-5-8 på 13 försök) så är det lätt att luta åt hemmalaget. Nästan jämna odds med insatsen tillbaka på kryss är en festinbjudning!

Fotboll

Sporting Gijon – Deportivo La Coruna

 • Postad:
  05 mar 2017
  07:32
 • Rekare: Bollbet
 • Spel: 1 0 (AH)
 • Insats: 7,00
 • Odds: 1,91
 • Bolag: Pinnacle
 • Datum:
  05 mar 2017
  12:00
 • Sport: Fotboll
 • Land: Spanien
 • Liga: Primera Divison
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

patrik_g 2017-03-05 11:08

Fin rek och rygg
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td