Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Liverpool – Everton

Premier League gör comeback efter landslagsuppehållet med en storstilad 13:30-lördagsmatch: Merseysidederby mellan de klassiska rivalerna i staden Liverpool.

Liverpool hade uppåtgående form - en "återuppståndelse" - i omgångarna inför uppehållet, vilket var behövligt efter lagets svaga januari/februari. Risken är dock överhängande för att Liverpool stöter på nya problem i omstarten. Nyttige mittfältaren Lallana har idag (läs: tisdag) rapporterats med en ny skada i samband med engelskt landslagsuppdrag.

Lallanas frånvaro är ett ordentligt slag mot Liverpool som redan har stora starttveksamheter kring den nyttige och skadeförföljde mittfältskollegan Henderson. Henderson förväntas i nuläget (läs: tisdag) bänkas. Ett Liverpool utan Lallana/Henderson i elvan är sannerligen inget styrkeoptimerat Liverpool.

Everton gjorde allt rätt i de två sista matcherna inför landslagsuppehållet. Först en 3-0-vinst hemma mot West Bromwich och sedan 4-0-vinst hemma mot Hull. Det är inget tillfälligt sprattel. Faktum är att Everton har stegrat kvalitetsnivån successivt. Everton som började halvskakigt i höstas har under vintern och tidigt på våren blivit ett robust lag. Anfallare Lukaku förtjänar ett varmt omnämnande med sina urläckra 21 ligamål och 6 målpass på 27 ligaframträdanden.

Det skiljer i nuläget 6 poäng emellan lagen i Premier League-tabellen. När man betänker Liverpools bekymmersamma skador och Evertons successiva stegring blir slutsatsen att styrkeläget är mycket jämnt. Visst har Liverpool hemmafavör, men ska det betyda så mycket som +0.75 (och mer därtill) i detta heta derby? Knappast. Spelläge på det underskattade, högkapabla Everton!

Fotboll

Liverpool – Everton

 • Postad:
  28 mar 2017
  18:59
 • Rekare: Bollbet
 • Spel: 2 +0.75 (AH)
 • Insats: 5,00
 • Odds: 2,03
 • Bolag: Pinnacle
 • Datum:
  01 apr 2017
  13:30
 • Sport: Fotboll
 • Land: England
 • Liga: Premier League
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här