Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Tampa Bay Rays (C. Archer) – New York Yankees (M. Tanaka)

Spel Nr1:

Yankees ML @ 1.92 (pinnacle) ... Insats: 7 Units


Motivering:

Denna pitchingduellen är på förhand ganska jämn då lagen startar med sina ace som är Archer för Rays och Tanaka för Yankees. Ser man historiskt sett så har dock Tanaka lyckats klart bättre mot Rays än vad Archer lyckats mot Yankees så det ger en liten edge till Tanaka.

Hur har försäsongerna sett ut? Tanaka har varit hela ligans bästa pitcher på försäsongen då han endast släppte till 1 ER och 9 hits på 23.2 innings vilket ger en lysande ERA på 0.38 över 6 starter. Försäsongen innebär i regel lättare batters men oavsett så måste Tanaka komma in i säsongen med en otroligt bra känsla och riktigt fin form. Rays lineup är ganska klen så det är inte säkert att den är tuffare än flera av dom Tanaka stötte på under försäsongen.

Archer har också han en fin försäsong med en ERA på 1.98 över 4 starter och 13.2 innings. Klart sämre än Tanaka men fortfarande riktigt bra av Archer.

Man skulle kunna köpa dessa oddsen om man ser till pitchingduellen. Archer och Tanaka är ungefär lika bra. Tanaka har dock bättre stats mot Rays än Archer har mot Yankees vilket ger honom en liten fördel. Tanaka har också varit aningen bättre under försäsongen så det kanske också ger honom lite + i jämförelsen med Archer.

Den stora skillnaden mellan lagen är i lagens batting order där Yankees är klart mycket starkare. Det finns väl egentligen bara en spelare i Rays som skulle då direkt in i Yankees lag och det är Longoria. Utöver honom så känns det som Yankees är klart starkare.

Försäsongen har också varit klart skilda mellan dessa lagen. Yankees var ligans bästa lag under försäsongen med 24 vinster och 9 förluster. Rays hade det tuffare med 12 vinster och 16 förluster och faktum är att Rays endast lyckades vinna 1 av sina sista 12 matcher på försäsongen. Visst ska man inte ta för mycket från försäsongen men återigen så måste Yankees komma in med otroligt fint självförtroende och form eftersom man spelat lysande under försäsongen. Rays har haft enormt svårt att hitta vinster och lär inte känna sig jätteoptimistiska inför denna tuffa premiären.

Det enda som talar för Rays är väl att dom har hemmaplan men då har man också ligans sämsta hemmapublik som oftast har svårt att nå en halvfull arena. Kanske blir lite mer uppslutning på premiären idag men det är ändå inte så att Rays borta är något som skrämmer slag på motståndarna, framförallt inte Yankees som är van vid den stora pressen som finns i New York.

Liten fördel Yankees i pitchingduellen. Stor fördel Yankees i batting order. Stor fördel Yankees från försäsongen. Nästan helt jämna odds? Känns helt felaktigt enligt mig då Yankees känns som klara favoriter!


BOL!
Baseball

Tampa Bay Rays (C. Archer) – New York Yankees (M. Tanaka)

  • Datum:
    02 apr 2017
    19:10
  • Sport: Baseball
  • Land: USA
  • Liga: MLB
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här