Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Kalmar – Elfsborg

Elfsborgs Simon:ar gastar sayonara till Kalmar?

Kalmar FF och Elfsborg hamnade nära varandra i fjolårets sluttabell (sexa, femma) och det kan mycket väl bli samma utgång även under säsongen 2017. Elfsborg har dock distinkta fördelar med sig in i den här premiäromgången.

Kalmar har störts mycket av skadeproblem under försäsongen. Laget har plockat med sig problemen in i denna premiärmatch. Sju spelare är helt otillgängliga här: Viktor Agardius, Johan Stenmark, Måns Söderqvist, Herman Hallberg, Ismael, Edward Crona och Mahmoud Eid. Inte nog med det. Två spelare som är i truppen - Calle Johansson och David Elm - har haft småproblem med sjukdom respektive ont i knäet. Båda de sistnämnda tvingas inleda på bänken. Kalmars bänk består för övrigt enbart av sex spelare. Två av dem är som sagt inte 100%. Kalmar har alltså bara 15 fullt friska spelare!

Kalmar inleder matchen med 18-årige Ingelsson som ytterback och anfallsparet Diouf/Romario. Knappast några faktorer som skrämmer Elfsborg i premiärmatchen.

Kalmars bekräftade startelva: Söderberg - Larsson, V Elm, Thorbjörnsson, Nouri - Sachpekidis, R Elm, Hallberg, Ingelsson - Diouf, Romario.

Elfsborg är ett oskrivet blad inför den nya säsongen. Tappet av Viktor Claesson är tungt och försäsongen har varit sisådär. Jag tycker ändå att Elfsborg i sedvanlig stil ser bra ut på mittfältet med bland annat nyförvärvet Alex Dyer. Det ska även bli spännande att se de två \\\"Simons\\\" utveckling säsongen 2017: Lundevall och Olsson. De kan tillsammans med Jebali åstadkomma mycket.

Elfsborgs bekräftade startelva: Stuhr Ellegaard - Lundqvist, Nilsson, Jönsson, Randrup - Dyer, S Olsson, Lundevall, Jebali, Gustavsson - Frick.

Ett Kalmar som går på kryckor ska inte vara klar favorit ikväll. Elfsborgs 2.19 med Asian Hcp 0 (insatsen tillbaka vid kryss) utgör ett bra spelläge.

Fotboll

Kalmar – Elfsborg

 • Postad:
  03 apr 2017
  18:15
 • Rekare: Bollbet
 • Spel: 2 0 (AH)
 • Insats: 5,00
 • Odds: 2,19
 • Bolag: Pinnacle
 • Datum:
  03 apr 2017
  19:00
 • Sport: Fotboll
 • Land: Sverige
 • Liga: Allsvenskan
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här