Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Schalke 04 – Ajax

Frånvarosargat Schalke får ont igen - Ajajajax når minst kryss!

Det blir fullsatt på läktarna i Europa League-kvartsfinalen Schalke 04-Ajax. Schalke 04 ska försöka vända 0-2-underläget från Holland för en vecka sedan. Ajax dominerade den tillställningen med eftertryck. Ajax kunde lätt ha vunnit med 4-0 eller 5-0 istället för bara 2-0. Skottstatistiken talar sitt tydliga språk: 12-2 i skott på mål till Ajax.

Schalke 04 har haft en ojämn säsong, vilket illustreras av lagets mittenplacering och 10-7-12 i tyska Bundesliga. Det är främst bortaspelet som har svikit, men det är inte tal om något hemmalag av yppersta rang. Schalke 04 har gjort plattmatcher även här hemma och är i dagsläget sårbart på alla möjliga sätt.

Som en uppföljning av förra veckans svaga 0-2-förlust i Holland så spelade Schalke 04 en Bundesliga-match borta mot bottenlaget Darmstadt. Resultatet? 1-2-förlust! Även om Schalke 04 kan skylla lite på roterad startelva så går det inte att friskriva sig från dylika snedsteg. En tydlig bekräftelse av formsvackan.

Ajax är ett helt annorlunda kapitel i fotbollsboken. Motgång verkar inte finnas i deras nuvarande vokabulär. Förutom löpande framgångar i Europa League så ligger Ajax på ärofull andraplats i holländska ligan efter 23-6-2 på 31 matcher. Ajax målskillnad är mycket anmärkningsvärd: 72 gjorda mål - 21 insläppta mål!

I helgens senaste uppgift vann Ajax med 5-1 hemma mot Heerenveen efter snarlik dominans som i första mötet mot Schalke. Ajax hade 12-3 i skott på mål. En annan positiv sak med matchen var att anfallaren Traoré vilades till 100%, vilket innebär två saker: 1. Signal om att Europa League prioriteras. 2. Traoré kommer att vara både pigg och spelsugen när han startar här mot Schalke 04.

Ajax skadeläge är så gott som det kan vara vid den här tidpunkten på säsongen. Backen Riedewald och mittfältaren Sinkgraven är de enda två som går skadade. På pluskontot noteras att anfallaren Dolberg nyligen kom tillbaka efter skada och att mittfältaren Schöne är tillbaka här efter en kort frånvaro. Ajax tränare har angenäma problem vid laguttagningen.

Schalke 04 har däremot trupproblem så det svänger om det. Frånvarolistan består av åtta namn och dessutom är tre spelare tveksamma till startspel. Flertalet namn är oviktiga, men det viktiga i sammanhanget är att Schalke 04-problemen är starkt koncentrerade i backlinjen. Det är en ytterbackskris:

Ytterbacken Coke är inte registrerad för spel i Europa League och de två ytterbackarna Uchida och Baba är tillika helt otillgängliga. Ytterbacken/mittfältaren Kehrer som har spelat ytterback i flera ligamatcher (t.ex. den mot Dortmund tidigt i april) saknas på grund av avstängning. Dessutom är ytterbacken Kolasinac 50/50 till spel på grund av skadeproblem. Schalke 04 hoppas på att i bästa fall mönstra Kolasinac som vänsterback och en vikarierande Caligiuri (egentligen mittfältare) som högerback. Tufft läge!

Värt att nämna är att det inte heller ser bra ut på mittbacksfronten. Schalke 04:s försvarsgeneral Höwedes är egentligen skadad och bör operera sig, men han har spelat genom smärttröskeln senaste tiden och planerar att fortsätta. Höwedes får käka piller mot smärtan och väntas opereras efter säsongen.

Jag fick gnugga mig i ögonen både en och två gånger vid åsynen av marknadens höga Ajax-odds i denna match. Flera tunga faktorer talar för: grundstyrkan sett över hela säsongen, matchbilden i det första mötet, dagsformen i ligorna och trupplägena. Jag spelar nästintill maxinsats - 9 units (av 10 möjliga) - på att Ajax klarar minst oavgjort till fantastiska 2 gånger!

Fotboll

Schalke 04 – Ajax

 • Postad:
  20 apr 2017
  03:14
 • Rekare: Bollbet
 • Spel: 2 +0.50 (AH)
 • Insats: 9,00
 • Odds: 2,00
 • Bolag: Pinnacle
 • Datum:
  20 apr 2017
  21:05
 • Sport: Fotboll
 • Land: Europa
 • Liga: Europa League
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Bollbet 2017-04-20 12:17

Lycka till (oss båda)!

stefan1122 2017-04-20 11:30

kanon rek ryggar dig
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td