Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Hammarby – AFC Eskilstuna

Varken Hammarby eller Hamad är redo för kanoninsats - AFC utnyttjar?

Det spelas en allsvensk match på lördagen. Hammarby har blivit storfavorit hemma mot AFC Eskilstuna.

Hammarby har stegrat kvaliteten på spelet på senaste tiden med framförallt onsdagens 1-1-skalp senast borta mot IFK Göteborg som en fjäder i hatten. Notera dock att Hammarby spelade med en försvarsinriktad taktik som handlade mer om att störa Göteborg än att själva skapa. Att Hammarby trots allt skapade en del offensivt (och borde ha gjort fler än ett mål) berodde mycket på att Göteborg hade motsatta - d.v.s. mycket offensiva - ambitioner. Det blir ombytta roller i denna match där Hammarby ska agera som Göteborg mot defensiva AFC. Ett AFC som för övrigt i likhet med Hammarby nyligen klarade 1-1 borta mot Göteborg med en försvarsinriktad taktik signerad strukturlegendaren Pelle Olsson.

AFC har som väntat inte varit något av Allsvenskans bättre lag. Trots 0-3-2 i resultatrad hittills så har det dock funnits en del ljuspunkter. AFC var nära vinster i ett par av kryssmatcherna och klarade alltså 1-1 borta mot änglarna. Onsdagens hemmaförlust med 1-3 mot Östersunds FK var ett sällsynt bottennapp som i sin tur drevs på mycket genom Östersunds FK:s skickliga nivå. AFC ska inte på något sätt skämmas över facit. Laget har uppenbarligen några individuellt skickliga spelartyper som bör bli bättre med mer samspel framöver.

AFC kommer olyckligtvis att behöva avvara avstängde anfallskuggen Buya Turay som är lagets bäste anfallare och bäste målskytt med tre mål. Det är inte lätt att ersätta honom och visst är det ett minus, men kanske marknaden överdriver. Om man ska vila en sådan explosiv spelare någon gång så är det vid tätt matchande med bara ett par vilodagar emellan matcherna, så kanske kom avstängningen "lägligt" till just den här veckan när det varit dylikt matchande.

Hammarby har inget lika uppenbart avbräck som Buya Turay, men nog finns det bekymmer. Flera av lagets spelare och tränaren Michelsen var sjuka i veckan (Michelsen hade nästan inte ens röst för att göra intervjuer), vilket är sviter som kan påverka lördagens prestation. En annan sak att ringa in är att stjärnan Hamad spelade hela matchen mot Göteborg trots smärtkänningar. Faktum är att Hamad hade ont redan i 10:e minuten så han spelade anmärkningsvärt länge trots känning. Det är verkligen ingen bra uppladdning.

Hammarby ska givetvis vara favorit på Tele2 Arena, men oddsfavorit med höga Asian Handicap-nivån -1.00/+1.00. Knappast! Plocka med AFC med högt plushandikapp!

Fotboll

Hammarby – AFC Eskilstuna

 • Postad:
  29 apr 2017
  14:04
 • Rekare: Bollbet
 • Spel: 2 +1.00 (AH)
 • Insats: 5,00
 • Odds: 2,11
 • Bolag: Pinnacle
 • Datum:
  29 apr 2017
  16:00
 • Sport: Fotboll
 • Land: Sverige
 • Liga: Allsvenskan
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td