Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Millwall – Top Half Finish 2017/18

Det var länge sen jag skrev en rek men här kommer lite tankar kring ett långtidsspel. Spel med lång tidshorisont är ju alltid lite lurigt, mycket kan hända innan spelet kan summeras om ett par månader. Men som högoddsfetischist tycker jag att detta spel är på tok för intressant för att bara låta det ligga orört.

Huvudspel:
2017-09-23 16:00ChampionshipMillwall vs Top Half Finish 2017/18 1 FT 7.5 3.750

Sidospel:
2017-09-23 16:00ChampionshipMillwall vs Top 6 Finish 2017/18 1 FT 2.5 13.000

Millwall flyttades inför denna säsong upp från League One efter att ha vunnit slutspelet för lagen placerade 3-6 i serien. Inför denna säsong i Championship var laget tippat att antingen flyttas ner igen eller med nöd och näppe klara sig kvar.
Nu har dock snart en femtedel av säsongen spelats och sättet som Millwall startat säsongen på är imponerande. Speciellt om man skrapar lite på ytan.
Millwall ligger i skrivande stund på plats 16 med 9 poäng. Man har 2 poäng upp till plats 12 och övre halvan av tabellen och 6 poäng upp till plats 6 i tabellen.

Vad talar då till spelets fördel?

Millwall har behållt stommen i laget, nära 90% av truppen är densamma som förra säsongen. Bara Sheffield Wednesday och QPR har suttit mer stilla i transferbåten. Jag tycker att detta visar på förtroende och tillit mellan tränare Harris och spelartruppen. En bra stämning i omklädningsrummet är många gånger mycket mer värt än skillnader i individuella kvaliteter spelare emellan.
De förändringar man dock gjort i truppen inför denna säsong gjorde man klart tidigt vilket tyder på ett målmedvetet och väl planerat genomförande.
24-årige mittfältaren George Saville värvades från Wolverhampton. Han kommer ursprungligen från Chelseas akademi men lyckades aldrig riktigt slå sig in i Chelseas A-trupp. Har tillhört Wolverhampton de senaste säsongerna men utan att vara förstaval i startelvan eller imponera. Nu har han helt plötsligt blommat ut och har startat alla matcher hittills, är den spelare i Millwall med högst betyg hos WhoScored och är även bland de 20 spelare med högst omdöme i hela serien på samma sida.
Man har även plockat även in två mycket rutinerade ytterbackar: Nordirländske landslagsmannen Conor McLaughlin från Fleetwood och James Meredith från Bradford. Inför säsongen fanns kanske frågetecken kring hur de skulle klara av spel i Championship men såhär långt har de klivit in i rollerna mycket bra.

Själva kärnan i denna rek kan nog bäst sammanfattas i följande statistik:
- Millwall har skapat näst flest avslut av alla lag i serien - i snitt 15,9 avslut per match.
- Millwall är det lag i serien som kommit till flest avslut innanför straffområdet - i snitt 10,0 avslut på match.
- Bara fyra lag i serien har skapat fler avslut på mål - Millwall har i snitt skapat 5,1 avslut på mål per match.
- Millwall är bland de 11 lagen i serien som släppt till minst antal avslut mot sig - i snitt 12,5 avslut per match.
- Millwall är det lag som vunnit näst störst andel luftdueller i serien - 28,8%.

Ovan nämnda punkter tycker jag indikerar en anomali: Millwall presterar mycket bättre än vad tabellpositionen faktiskt anger, både defensivt och offensivt. Har haft en del otur inledningsvis. Man spelade t ex bara 1-1 mot Bolton trots 14-5 i avslut och 8-2 i avslut på mål. Sen förlorade man mot Ipswich trots 23-8 i avslut och 6-4 i avslut på mål. De senaste 4 matcherna har man dock tagit 7 poäng mot lag från övre halvan av tabellen. Senaste matchen slog man serieledarna Leeds med 1-0; statistiken 20-1 i avslut och 6-0 i avslut på mål!

Även utanför sidlinjerna ser det ljust ut. Positiv atmosfär kring hemmamatcherna och ökande stöd från läktaren, högsta publiksiffran sedan 2012 i helgens hemmamatch mot Leeds.

Fortsätter Millwall att prestera på eller omkring samma nivå kommer detta rimligtvis att översättas i fler poäng per match än hittills och jag tycker det finns mycket stort värde i att spela Millwall slutar på övre halvan till oddset 3,75.
Fotboll

Millwall – Top Half Finish 2017/18

  • Datum:
    23 sep 2017
    16:00
  • Sport: Fotboll
  • Land: England
  • Liga: Championship
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
promo
td