Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Bomben – 9/10

Måndagskvällen bjuder på en rullpott á 468104 kr på Svenska Spels Bomben. För att ta del av den kakan skall en rebus bestående av ett styck SHL-match och två styck matcher från HockeyAllsvenskan lösas.

Malmö - Örebro
Båda lagen har, sett till tabellen, inlett säsongen ganska likvärdigt. Malmö ligger på en sjätte plats med 10 poäng och Örebro ligger på sjunde plats med 9 poäng.
Malmö har varit klart starkare hemma där man plockat 8 poäng med 13-3 i målskillnad. Då räknas visserligen 5-0 respektive 5-1 mot bottenplacerade Rögle och Brynäs in där men även 3-2(2-2) mot serieledarna Färjestad där Malmö vann skottstatistiken med 39-26. Malmö är det lag i serien som kommit till allra flest skott på mål per match, såväl totalt sett som på hemmais. Bara ett lag har släppt till färre skott på mål per match än Malmö totalt sett och på hemmais; dessutom har Malmö haft den tredje bästa räddningsprocenten av alla lag i serien just på hemmais.
Örebro har varit ok på bortaplan. Har 4 poäng och 8-7 i målskillnad. Då har man mött starka Växjö men också Linköping och Luleå som öppnat säsongen skakigt på sina respektive arenor. Örebro är det lag i serien som kommit till minst antal skott på mål per match totalt sett; på bortais har det sett marginellt bättre ut då fyra lag faktiskt presterat ännu sämre. Bara fyra lag släpper till fler skott på mål per match är Örebro totalt sett.
Tror att Malmö har den klart bästa segerchansen på kupongen och värdet ligger i fler än 3 mål för Malmö.

Oskarshamn - Timrå
Tufft toppmöte i HockeyAllsvenskan mellan trean Oskarshamn och tvåan Timrå.
Oskarshamn är det lag i serien som producerat flest skott på mål per match. Har släppt till ganska genomsnittligt med skott på eget mål per match .
Timrå kommer till ganska genomsnittliga mängder skott på mål per match. Bara två lag har släppt till färre skott på eget mål per match än Timrå; man har även den bästa räddningsprocenten i serien.
Känns som att det kan gå lite hur som helst utan att rinna iväg åt något håll.

Vita Hästen - Björklöven
Två lag som inlett poängskörden på väldigt olika sätt.
Vita Hästen på tionde plats har ännu inte vunnit någon match efter ordinarie tid och då har man ändå mött Karlskrona och Västervik som båda är bland de fyra lag vilka inlett serien allra sämst. Vita Hästen är bland de sämre lagen när det gäller att komma till skott på mål. Bara ett lag har släppt till fler skott på mål mot sig per match än Vita Hästen.
Björklöven har startat desto bättre och ligger för närvarande på fjärde plats. Då har man visserligen haft beskedligt motstånd men 3-2-vinsten mot serieledarna Modo nu senast imponerar och ger självförtroende. Björklöven är också bland de sämre i serien när det gäller att producera skott på mål men man har samtidigt den klart högsta skotteffektiviteten i serien. Björklöven är det lag i serien som släppt till allra minst antal skott på eget mål per match.
De tre senaste mötena lagen emellan har varit förhållandevis målrika historier. Min känsla är att det skulle kunna rinna iväg lite för bortalaget.


Lilla systemet: 48 rader
4,5,6-1
2,3-2,3
1,2-3,4

Mellansystemet: 192 rader
4,5,6,7-1,2
2,3-2,3
1,2-3,4,5

Stora bolagssystemet: 2016 rader
4,5,6,7-0,1,2
1,2,3,4-1,2,3,4
0,1,2-3,4,5,6
Villkor:
– Max 2 måls målskillnad i match B (Oskarshamn - Timrå)
Spela på Svenska Spel
Ishockey

Bomben – 9/10

 • Datum:
  09 okt 2017
  18:59
 • Sport: Ishockey
 • Land: Sverige
 • Liga: Annat
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här
 • Testa vår nya chat!
  0 användare online just nu